REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Infractor condamnat pentru contrabandă, eliberat din închisoare!

Infractor condamnat pentru contrabandă, eliberat din închisoare!

Replica API 8 martie 2022 | 23:11 4166

Gelian Sefchiu, din Constanța, a fost condamnat pe 30 ianuarie 2020, prin sentința Judecătoriei Constanța, la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, sentință rămasă definitivă prin hotărârea Curții de Apel Constanța, din data de 2 iulie 2020. Ulterior, inculpatul a depus contestație la executare, pedeapsa rămânând aceeași prin sentința Judecătoriei Sectorului 5 București, din data de 12 august 2021. Pe 7 martie 2022, prin sentința Tribunalului Constanța, Sefchiu Gelian a fost eliberat condiționat. Sentința este definitivă.

Bărbatul a fost prins în mai multe rânduri, în mai multe zone ale orașului, comercializând țigări de diferite tipuri, cu timbru de proveniență străină. Mai precis, zonele unde își făcea veacul erau Gara și cartierul Abator. Acesta a fost surprins de nu mai puțin de 12 ori de către oamenii legii, comercializând țigări Marble, Ashima, President, mărci de țigări care nu sunt comercializate în mod licit pe teritoriul României. Țigările pe care le oferea spre vânzare erau achiziționate de la persoane necunoscute din zona Abator cu 9 lei pachetul, în condițiile în care la agenții comerciali autorizați prețul unui pachet era de 13-14 lei, și le vindea cu 10 lei pachetul.

Țigările au fost achiziționate la un preț vădit inferior celui practicat de comercianții autorizați cu scopul de a le pune în vânzare în mod nelegal, elemente care atestă în faptul că inculpatul a cunoscut că bunurile respective provin din contrabandă, în sensul că au fost introduse în țară prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal ori au fost introduse în țară prin sustragerea de la controlul vamal. Mai mult decât atât, caracterul repetat al activității sale infracționale denotă că a înțeles și a cunoscut semnificația faptelor sale, însă nu a înțeles să stopeze încălcările normelor penale. Bărbatul și-a motivat faptele spunând că așa își câștigă existența.

Condamnat și în străinătate

Pe lângă faptele comise în România, pentru care Gelian Sefchiu a primit 3 amenzi administrative pentru comiterea infracțiunilor de furt și furt calificat, acesta a fost condamnat și în afara României, la pedeapsa amenzii și la pedeapsa închisorii pentru săvârșirea infracțiunilor referitoare la ordinea și liniștea publică și furt.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo domnilor
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768