REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
18.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

INGINERII FINANCIARE ale fiului unui fost SECRETAR de STAT, cu patronii de la Brisegroup

INGINERII FINANCIARE ale fiului unui fost SECRETAR de STAT, cu patronii de la Brisegroup

Replica API 7 ianuarie 2021 | 00:09 14015

Investitorul blocului turn de 12 etaje situat în Faleză Nord, chiar în buza plajei Reyna, își sporește afacerile de la Constanța. Cristian Caraman, fiul fostului secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Sirma Caraman, a preluat de la familia afaceristului Marius Bucur o societate. Este vorba despre Top Grain Cargo SRL, cu sediul chiar în blocul din Faleză Nord. Tranzacţia s-a derulat prin firma tulceanului, Cristian Impex.

Cel mai mare trader agricol din România pare a trece printr-o situație extrem de sensibilă. Vorbim despre SC Brise Group SRL, actuala Agro Trade Grains SRL, ce a intrat în insolvență în decembrie 2020. Holdingul este deținut de omul de afaceri Marius Bucur și de Ion Bucur, cel mai probabil tatăl său. Pare că afacerile familiei sunt în prăbușire, din moment ce, la finele anului trecut, Bucur și-a vândut una din firme către Cristian Impex, al cărei acționar unic este Cristian Caraman. Este vorba despre Top Grain Cargo SRL, ce avea sediul la aceeași adresă ca și SC Brise Group SRL, Străgerului numărul 24.

Cristian Caraman a intrat în societate în 2019, iar în august 2020 a cumpărat-o

În noiembrie 2019, Top Grain Cargo, deținută de Ion și Maria Bucur, au cooptat în societate firma din Tulcea deținută de Caraman, iar în august 2020, cel din urmă a cumpărat acțiunile celor doi, devenind unic asociat.

Adunarea Generală a Asociaților Top Grain CARGO - S.R.L. a decis retragerea din calitatea de asociați a Mariei Bucur Maria si a Ion lui Bucur. Au mai decis revocarea din funcția de administrator a Mariei Bucur și numirea locul ei, cu puteri depline, a lui Caraman George Cristian, În urma cesiunii părților de către Bucur, către Cristian Impex, s-a încheiat Contractul de cesiune părți sociale nr. 1/03.07.2020 pentru un preț total al cesiunii de 3.315.000 lei.

Ca efect al încheierii contractului de cesiune părți sociale nr. 1/03.07.2020, CRISTIAN IMPEX - S.R.L. devine asociat unic in cadrul TOP GRAIN CARGO - S.R.L., participarea la beneficii si pierderi a asociatului unic fiind de 100%. Cedenții Bucur Maria și Bucur Ion au transmis, iar cesionara CRISTIAN IMPEX - S.R.L. a preluat împreună cu activul și pasivul societății, toate drepturile si obligațiile prezente și viitoare ce decurg din deținerea părților sociale, atât a celor deținute, cât și a celor cedate, în acord cu mențiunile din Contractul de cesiune părți sociale nr. 1/03.07.2020. Cristian Impex a schimbat sediul social al firmei, de pe Străjerului 24, pe strada Zorelelor nr 2.

Proprietarul Brise, omul de afaceri Marius Bucur, este creditat de revista Capital cu o avere de 35-38 milioane de euro.

Cât despre Cristian Caraman, acesta este fiul Sirmei Caraman, fost secretar de stat tot la Ministerul Dezvoltării. Sirma Caraman a fost directorul executiv al Consiliului Județean Tulcea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a ridicat un bloc ridicat pe strada rachitasi la nr 95 plin de cacati de PSD numai nepotei de primari au numai panamera si ultimele modele de tancuri bloc de 5 etaje in zona de 2 au cate 4 masini fiecare au distrus zona!
0
0
Parvenitii astia din tulcea cea mai urata natie Dupa zicala da i tiganului putere si prima o f e pe ma sa Niste parveniti fara carcter
12
1
Da asa e cum nu aveti voi dreptate?
2
3
Baietii cu ochi albastri! Schimba palaria intre ei sa i se piarda urma.
8
0
Ce inginerie e asta?...proata esti fata..
9
1
Peste tot unde exista o hotie ,hop si machidonii acolo.Va-n gura de jegosi.
19
4
au dat teapa la banci si la furnizori,tva la stat si apoi trantesc firma.excrocherie cu complicitati la functionarii statului.E fisu lu ala cu hotel Delta fost colaborator extern la militia econimica tulcea fost servitor la sri actual turnator si colaborator.Hotelul este capcana pentru fraeri are microfoane peste tot.pesedisti se duc acolo la taina sa faca furaciunile.
15
3
Ce figuri androgine au machidonii astia.
27
6
Sunt convins ca Brise Group SRL nu si-a dorit insolventa si cel mai probabil a capotat urmare a situatiei mizerabile din agricultura in 2020. Niciodata nu m-a bucurat sa vad societati romanesti puternice care intra in insolventa. Pana nu vom avea companii cu capital romanesc puternice in toate domeniile economice nu avem nici o sansa ca tara.
7
17
astia unde pun mana strica. Incredibil, cea mai mare afacere cu cereale stricata si apoi cumparata de un mache. Nu cred ca mai e de stat pe aici...totul e o jungla.
28
6
Evazionisti , mituitori , hoti la cantar ... asta defineste machidonimea ! In ADN -ul lor sta practica de a indoii laptele cu apa si de a maslui branza ! Ca , fara suparare , asta stiu ei mei bine ! Mish-mash-uri !
39
9
Doar in Romania, Bulgaria sau Albania este posibil ca un machidon rupt in cur si cu retard mintal sa ajunga administrator al unei societati comerciale. Si o oaie chioara ca maica-sa secretar de stat. Film de groaza...
38
12
Poate sa faca milioane....are fata de machedon si asta spune totul....si pentru mama ..cum poate sa te chema sirma....
40
11

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303