REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

INSCOP: Un sfert din români vor să ieșim din UE. 20% nu mai vor nici în NATO

INSCOP: Un sfert din români vor să ieșim din UE. 20% nu mai vor nici în NATO

A.F. 5 aprilie 2023 | 23:32 1033

Peste 76% dintre români nu sunt de acord cu ieşirea din Uniunea Europeană, iar 80% dintre respondenţi cred că România nu ar trebui să iasă din NATO, relevă un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research în luna martie. Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda New Strategy Center, peste trei sferturi dintre români se opun ieşirii ţării atât din UE, cât şi din NATO.

INSCOP: Un sfert din romani vor sa iesim din UE. 20% nu mai vor nici in NATO

Încrederea românilor în UE nu s-a prăbușit

“Dezbaterile alarmiste cu privire la prăbuşirea încrederii românilor în UE trebuie nuanţate pentru ca ele nu reflecta realitatea percepţiei publice şi pot reprezenta combustibil pentru diverse entităţi cu discurs anti-european şi patriotard. Încrederea romanilor în UE nu s-a prăbuşit! Ea creşte şi scade periodic în funcţie de diverse subiecte de pe agendă, dar nu putem vorbi despre o prăbuşire. Mai mult decât atât, în condiţiile în care peste 3 pătrimi dintre români nu vor ca Romania să iasă din UE şi 80% nu vor ca România sa iasă din NATO, lucrurile devin foarte clare. Apartenenţa noastră la UE şi NATO este unul dintre cele mai mari câştiguri din istorie pentru întreaga naţiune română care s-a constituit cu faţa spre Vest. ADN-ul nostru identitar s-a construit tocmai pe acesta apartenenţă la Occident, şi chiar dacă adesea geografia ne-a jucat feste, am rezistat aici într-o insulă puternică de latinitate, cu o limba romanică şi o cultură veritabil europeană”, a declarat Remus Ştefureac de la INSCOP Research, STRATEGIC Thinking Group, scrie stiripesurse.ro.

Astfel, la întrebarea dacă România ar trebui să iasă din Uniunea Europeană, 76,8% dintre respondenţi au răspuns negativ, în timp ce 19,7% ar fi de acord cu ieşirea ţării din blocul comunitar. 3,5% dintre participanţii la sondaj nu ştiu sau nu răspund.

De asemenea, 80% dintre respondenţi cred că România nu ar trebui să iasă din NATO, în timp ce 16,1% împărtăşesc părerea contrarie, iar 3,9% nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda New Strategy Center.

Datele au fost culese în perioada 1-17 martie 2023, metoda de cercetare fiind interviul prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1103 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3 %, la un grad de încredere de 95%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt pupincuristii vestului si al ucrainenilor
5
0
Pai asta a fost dorinta lui Putin cand a invadat Ucraina,ca Romania sa iasa din NATO,dar p****i nu se intreaba dece a vrut rusul ca romani sa nu fie in NATO;defapt si p****i si uituci pentru ca multi nici nu ishi amintesc ce a spus PUTIN la o luna dupa invadarea Ucrainei.
2
4
Ar fi cea mai mare greseala pe care ar putea sa o faca Romania !
4
5
Eu cred ca cel putin 50 la suta vor sa iesim din UE. Pt ca suntem gunoiul lor. Iau ce e bun de la noi si ne vand mizerii, plus depozitarea deseurilor , inclusiv radioactive. Referitor la Nato, cel putin in acest moment, pare ca suntem bine.
6
2
Cat de p r o s t sa fii sa compari Romania cu UK? Din orice punct de vedere. BOLSOI p***t!
3
6
sfertul ala sint votatni psd,spalatinla creier de rusi.ba bouarilor,de unde credeti ca vin pomenile pe care le primiti,cresc banii in copaci,ca voi beti toata ziua??bbouarilor!
5
9
Deci daca cineva vrea sa iasa din UE inseamna pentru unii ca e platit de rusi. Pai atunci Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord inseamna ca au fost platiti de rusi sa faca Brexit. Buna logica. De spital de psihiatrie. Faci si spume la gura, iubitule?
8
5
Tovarase, ti-au intrat copeicile in cont? Ca sa o duci mai bine cu sprijinul din est. Si vezi ca nu ti-a intrat tot textul cand i-ai dat copy paste din google translate, din rusa. Daca nu eram in Nato sau UE, ce mai faceai tu, trolule? Nu vezi ca asa ai si tu un venit constant? Mureai de foame cu punga aia pe care ti-a dat-o PSD la vot sau cadeai de la balcon pentru ca nu ti-ai facut planul la mancat rahat despre occident. Lasa ca o sa primesti mai mult cand o sa votezi AUR.
7
8
Un sfert dintre romani mai vor in UE și sub o cincime ne mai vor in NATiO!!!
9
4
De cand am intrat in UE si NATO ne este tot mai greu sa traim normal. Ca tara nu avem niciun avantaj. Doar obligatii. Ca individ ma confrunt cu inflatie crestere preturi coruptie lucruri care erau si inainte de ue si nato. Dar acum au aparut si probleme noi cum ar fi lgbtq si violenta intre elevi si profesori specifice SUA. Droguri si proxenetism specifice SUA. Justitie politizata specifica SUA. Arme in scoli specifice SUA. Droguri in scoli specifice SUA. Nimic bun nu am luat din occident. Pana si spaga la nivelul la care a ajuns a venit odata cu multinationalele din occident. Romania nu mai este suverana. Statul roman nu mai controleaza nimic. Si multe altele. Nu sint rusofil dar asta observ si traoesc eu. Ma asteptam ca odata intrati in elita europeana si transatlantica sa ne fie mai bine. Ne este mai rau in fiecare zi. Asigurarile dau faliment. Totul esueaza si toate le suporta cetatenii cinstiti. Nu hotii. Pana la UE si NATO daca erai cinstit traiai decent. Dupa 2007 a inceput iad
12
6
Ma bucur ca 20% mai au creier.
11
6
rusofililor kkti !!! La moscova cu voi mwistilor !!!
7
12
Ue a aruncat in aer preturile la energie, a facut inflatie si multe alte rele; problema este ca ai nostri sunt intr-un asemenea hal de analfabetism, iresponsabilitate si coruptie toate dovedite cu prisosinta timp de 33 de ani incat este de preferat raul cel mai mic, adica ue; la nato nu-i nimic de spus ca a fost obligat fortat; rusia nu cred ca este o amenintare pentru nimeni atat timp cat se chinuie din 2014 sa cucereasca provinciile din donbas si inca nu a reusit pana acum
12
6
IDI NAHUI SUKA BLYAT
9
3
Fucking idiots. Fără NATO nu va exista absolut nimic care să oprească agresiunea rusă. Vor fura totul din nou. Idioții ca clovnul de mai jos nu sunt altceva decât niște adulatori Putin
8
14
Inseamna un singur lucru. Doar un sfert dintre romani gandesc. Ceilalti accepta sa gandeasca altii in locul lor. Credeti ca Marea Britanie a iesit din UE ca le era bine? Nu pleca nimeni de la bine. Diferenta este ca Marea Britanie a vrut sa ramana stat suveran. Nu sa vina progresistii de la Bruxelles sa le spuna cat zahar sa puna in ceai.
14
8

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016