REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.8° Constanța Lun., 9 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6847
25.8° Constanța Luni, 9 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6847
 

Înscrierile la creșă și grădiniță 2024 încep mai devreme decât anul trecut

Înscrierile la creșă și grădiniță 2024 încep mai devreme decât anul trecut

Mirela PASCAL 13 mai 2024 | 08:45 1582

În data de 27 mai 2024, încep înscrierile la creșe și grădinițe. Prima etapă prevede înscrierea copiilor pe baza dosarelor depuse de părinți la unitățile de învățământ, iar a doua presupune înscrierea micuților pe locurile rămase libere. Pe cererea-tip de înscriere, părinții pot alege trei creșe sau grădinițe, dar nu au voie să depună cereri la mai multe unități de învățământ.

inscrierile la cresa si gradinita 2024 incep mai devreme decat anul trecut

Luna aceasta, încep înscrierile la creșă și grădiniță

Între 20 și 24 mai, se va face reînscrierea copiilor care frecventează creșa sau grădinița în acest an școlar. Prima etapă de înscriere pe baza celor trei opțiuni exprimate de părinți este cuprinsă între 27 mai și 14 iunie, iar în data de 14 iunie se vor afișa listele copiilor înscriși și locurile rămase libere.

Etapa a doua de înscrieri are loc în perioada 17-21 iunie 2024, iar în data de 5 iulie se afișează rezultatele și numărul de locuri rămase libere. Copiii nu pot fi înscriși la mai multe grădinițe sau creșe în același timp, dar părinții pot alege 3 opțiuni pe cererea-tip. Documentul poate fi depus și prin email sau poștă, caz în care părintele va transmite unității de învățământ o declarație pe propria răspundere, cu privire la veridicitatea informațiilor completate în cerere, potrivit bzi.ro

În cazul în care Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România semnalează că pentru copilul respectiv a mai fost depusă o cerere de înscriere la altă unitate de învățământ, aflată în baza de date, întrucât a fost validată, dosarul nu este acceptat și rămâne valabilă opțiunea deja asumată pentru acea unitate de învățământ.
Calendarul înscrierilor la creșă și grădiniță

Dosarul de înscriere la grădiniță și creșă 2024 trebuie să cuprindă copia certificatului de naștere al copilului, copiile actelor de identitate ale părinților/reprezentanților legali, adeverința de angajat pentru fiecare dintre părinți/reprezentanți legali sau adeverința privind perioada concediului de creștere și îngrijire copil, pentru tipul de program prelungit, respectiv pentru înscrierea în învățământul antepreșcolar, alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere și care sunt analizate în timpul procesului de înscriere.

La dosarul de înscriere la grădiniță și creșă se adaugă, la începutul anului școlar, următoarele documente: adeverința de la medicul de familie, în care se menționează că respectivul copil este sănătos clinic, adeverința este necesară în prima zi de prezentare a copilului în unitatea de învățământ, avizul epidemiologic/dovada de vaccinare, întocmit/ă conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, cu privire la intrarea copilului în colectivitate, eliberat/ă de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unității.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275