REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Inspectoratul Școlar va lua la bani mărunți fondul școlilor

Inspectoratul Școlar va lua la bani mărunți fondul școlilor

Replica API 9 februarie 2022 | 14:54 1949

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) anunță controale în școlile din județul Constanța. După ședința de luni, 7 februarie a.c., șeful Inspectoratului Școlar, Sorin Mihai, solicită în mod expres ca, în cadrul inspecțiilor tematice care se vor derula, să se verifice dacă există informații cu privire la strângerea de fonduri de către elevi, sau de către angajați ai unităților de învățământ din județul Constanța.

După ce elevii unor școli din Județul Constanța au scos la iveală neregulile privind ”taxele” impuse de cadrele didactice acestora, pentru diferite materiale școlare, șeful Inspectoratului Școlar, Sorin Mihai, a anunțat că, în ședința de luni, 7 februarie a.c., a solicitat în mod expres ca, în cadrul inspecțiilor tematice care se vor derula, să se verifice dacă există informații cu privire la strângerea de fonduri de către elevi, sau de către angajați ai unităților de învățământ din județul Constanța.

Sorin Mihai

Sorin Mihai a precizat că sunt și alte aspecte pe care Inspectoratul Școlar Județean le are în vedere, cum ar fi: să nu fie condiționată achitarea unei sume de bani de realizarea diferitelor activități sau achiziții în cadrul unității de învățământ, să nu fie solicitată vreo sumă de către învățători, diriginți, directori, să nu se creeze presiuni asupra părinților sau elevilor cu privire la strângerea de fonduri, și alte aspecte legate de aceste lucruri.

După această ședință, conducerea școlilor a transmis tuturor diriginților mesaje pentru părinți și elevi. În mesaje, se anunță faptul că este strict interzisă colectarea așa zisului fond al școlii, iar ca personalul instituției sau elevii să fie implicați în colectarea de fonduri este, la fel, strict interzisă.

În cazul în care comitetul de părinți a decis achiziționarea unor bunuri pentru o anumită clasă, diriginții trebuie să se asigure că există un contract de sponsorizare din care să reiasă clar obiectul și să existe un act de donație încheiat între comitetul de părinți și liceul, pentru a putea include acel obiect în inventarul clasei.

Daniela Diaconu

Amintim cazul directorului de la Liceul Callatis din Mangalia, Daniela Diaconu, care a fost demisă din funcție după ce a perceput diverse sume de bani de la elevii liceului.

CITEȘTE ȘI: Directorul Liceului Callatis, demis după ce a cerut bani de la elevi

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai bine inspectoratul sa se implice sa vada motivele de ce este frig in scoli si copii sunt trimisi acasa pt a face soala online
6
0
scolilor decat pe ochi frumosi?
2
0
veniti urgent la scoala nr 7. Hotie pe fata. Mai ales cu firma de paza platita din fondul scolii si multe altele
4
4
Si cum verifica papagalul de Sorin Mihai fondul scolii? Mai bine sa-si verifice inspectorii si spagile pe care le iau astia!!!
11
1
Fondul de Igena ?!
5
3
IN FICARE SAPTAMANA E UN SCADAL IN LICEU SI IERI PE DATA DE 8 FEBRUARIE A FOST UN SCADAL UNDE A INTERVENIT POLITIA. ALO ISJ dl SORIN NU VA SESIZATI
14
2

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365