REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Inspectorii ANAF vor intra peste evazioniști înarmați!

Inspectorii ANAF vor intra peste evazioniști înarmați!

Andreea Vlaicu 27 februarie 2024 | 13:14 3101

Guvernanții iau în calcul noi măsuri pentru reducerea fenomenelor de evaziune şi fraudă fiscală. Astfel, nu este exclus ca inspectorii ANAF să fie dotați cu o armă pentru a putea face față provocărilor din timpul misiunilor. O spune chiar ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Liberalul a venit, marți, cu precizări legate de această informație.

Inspectorii ANAF vor intra peste evazionisti inarmati!

"Lucrurile să se aseze într-o normalitate în ceea ce privește combaterea evaziunii fiscale. În alte țări există Poliție fiscală și regimul e mult mai restrictiv. Atunci când a apărut Poliția Fiscală toată lumea a știut că acolo se petrece ceva ce nu este în regulă. Asta înseamnă că Direcția noastră Regională de Anti-Fraudă Fiscală, reorganizându-se și fiind reprezentantă la nivel de teritoriu, va avea aceste Inspecții Anti-Fraudă Județene care își vor desfășura activitatea conform normelor în vigoare", a declarat, marți, Boloș. 

Ministrul Finanțelor a anunțat, luni seară, că inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci de la nivel judeţean, pentru eficientizarea activităţii. În plus, inspectorii antifraudă vor fi „militarizaţi”, ei urmând a purta armă.

 

Inspectorii ANAF vor intra peste evazionisti inarmati!Marcel Boloș

„Avem această noutate, să zicem, pentru militarizarea inspectorilor antifraudă. Trebuie să spun că noutatea nu numai aceasta este legată de militarizare şi de această posibilitate pe care o vor avea, legală, de port armă, inclusiv de protecţie în timpul serviciului, ci structurile teritoriale judeţene - foarte important acest lucru - să ştie evazioniştii că activitatea economică ilicită va fi, cu data aprobării Ordonanţei de Urgenţă, urmărită de aceste servicii teritoriale judeţene. Până acum funcţionau la nivelul regiunii. Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un judeţ care era parte din regiune, trebuia să se ducă cu maşina Inspecţia Antifraudă, făcea două-trei ore pe drum, ajungea acolo, mai stătea o oră, se termina programul de muncă şi mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităţilor economice ilicite era pierdut pe drumuri”, a afirmat Boloș, luni seara, la un post TV.
 
Ministrul a explicat că inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Marcel Boloş a precizat, în context, că pentru luna ianuarie a acestui an ANAF şi-a atins ţinta de venituri şi că instituţia va oferi ”o surpriză” în ceea ce priveşte activitatea din a doua lună a anului, a precizat realitatea.net
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Porcarii de articole.
0
0
Parca ii si vad pe machedonii din Anaf cum vin cand isi cer spagile si le negociaza cu arma in mana ???? Bai idiotilor abordarea asta este specifica tarilor corupte !!! Vazi in tarile adevarate asa ceva??? Dar de ce nu o mai buna selectia a celor din Anaf, o verificare a lor la sange, un ANI pentru cei din Anaf??? Sa vada ce averi au si cum prin spagile cerute si luate pun umarul la evaziune ???!!! PSD +PNL o clica de incompetenti, impotenti politici care in loc sa vada ce fac tarile adevarate , vin cu peterde !!! Multa muiiieee!
2
0
Sunt curios sa ne răspundă acest ministru "eminent",în ce situații,dacă doamne fereste inițiativa imbecila a dumnealui va fi pusa în practica,se va face uz de arma? Adică când ți se va pune pistolul la tâmplă? Ca evaziune fiscala este și când vinzi doua pâini fără factura,si când furi milioane...
5
0
Si pt spăgarii și corupții din sistemul dvs ce armament trebuie? Artileria grea??
6
0
sa vinaa Mangalia să vadă cum da primarul de papat doar la cine vrea el, gradina farul reamenajata cu dragan cristian ,cu firma lui cu singur angajat, normal că se da cu supra preț ca el sa dea mai departe la alta firma și să rămână cu grosul, acolo sa vina ANAF cu pușca, nu la nea Vasile care vinde pufuleți și pateu! tara de hoți și de smekeri asta avem! cat mai așteaptă să îl ridice pe Radu? până se prescrie dosarul????
4
0
Domnule ministru,mai bine procedați invers,înarmați mediul privat sa se apere de șpăgile care trebuiesc date,și rezolvați cu evaziunea!! Uitați-vă la ce case și mașini au angajații din subordinea dvs!!
7
0
Asta inseamna inarmare, se stie unde este evaziunea fiscala , la firmrle cu 0 angajati dar construiesc blocuri, castiga licitatii cu statul daca tu nu figurezi cu angajati cu cine ridici blocurile, la cei care au ditamai viloaiele si masinile si nu figureaza cu venituri mai luau si bani de la stat subventie la caldura, acolo si in alte parti , asa ca nnu este nevoie de arme
6
0
Urmeaza inarmarea inspectorilor ITM , GARDA DE MEDIU , APELE ROMANE , ETC, dupa care vor pleca sa se lupte cu rusii,in cazul unei invazii.Doar sunt pregatiti in folosirea armamentului!
8
0
Băi ametitule, dute în parcarea anaf să vezi mașini cu valoarea de 100000 de euro,la angajații din subordine,tu crezi că le-au cumpărat din salariul de bugetari,au case trecute pe bunici cu duimu,așa că fa întâi c*rățenie în curtea ta ,scapă de uscaturile tale .
12
0
Papagalul de Apetre Cătălin Nicolae care nu a putut să fie navigator dar nici în poliție nu a intrat
19
3
Și cu pensiile speciale aferente?ca doar vor sa-i militarizeze.
11
0
Cum sa le dai la agramatii aia care nici măcar nu știu sa scrie pistol ))))
7
0
Bravo domnilor, bine gandit ! Sa vina inspectorii ANAF inarmati pana in dinti : sa-i someze pe patroni ca-n vestul salbatic, ori dati spaga ori va impuscam. V-aduceti aminte de inspectorii ANAF - Busu si Anagnoste care au facut averi pe seama statului ? Si prinsi in flagrant cand primeau mita, au scapat frumos cu o condamnare cu suspendare. S-au pensionat rapid si stau cu burta la soare fara nicio jena.
17
0
Mai dati va in pulanoastra cu stirile astea ieftine. O sa intre cu gurq deschisa sa ne faca felatie.
9
0
Apetre și pistolul el nu știe să țină stiloul
22
0
Aoleu. Asta e semn ca o sa creasca spaga
13
0
sa se faca controale serioase nu cu spaga ,
13
0
ff bine ,asa poate se mai strang ceva bani de la toti patronasi ,care nu folosesc casele de marcat ! chiar si magazinele satesti frizeri coaforuri , etc puneti labele pe ei
8
6
Arme cu care sa ii apere pe hoți!
12
1
Ahhahahahahaha. Mare idio t esti ... ahhaha. Cica isi pierd serviciul ... ca si cum daca te opreste politia rutiera si ai toate actele in regula isi pierd serviciul. Ai un creier mic prostane
5
4
Sa fie ca la americani - daca vine politia fiscala si nu gaseste nimic in neregula, inspectorii isi pierd serviciul si platesc daune babane ! Dar la noi cu ciuguleala nu se va termina vreodata ! Doua mii amenda si doua mii la buzunar !
13
2
Sa incepeti sa-i taxati pe marii smecheri, nu doar pe prapaditii care au un butic. Asa o sa strangeti si voi bani, pe care tot voi o sa-i cheltuiti, evident. Lasa ministrule vrajeala cu arme, cu rahaturi. Toata lumea stie ce se intampla in tara asta, iar voi guvernantii jucati un teatru de cea mai p*****a calitate.
17
1
Vor iesi si astia la 45 ani la pensie si pana atunci vor sta anual 89 zile in medical.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510