REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
22.4° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

INSTANȚA a TRANȘAT RĂZBOIUL dintre CAMPIONII contractelor cu STATUL!

INSTANȚA a TRANȘAT RĂZBOIUL dintre CAMPIONII contractelor cu STATUL!

Replica API 9 septembrie 2021 | 00:55 2356

Bătălia pe contractul privind reabilitarea zonei bd. 1 Mai-Șoseaua Mangaliei a fost tranșată în instanță. Firma care a câștigat licitația este Electrogrup SA, spre nemulțumirea EM Prime Construct SRL, care a contestat rezultatul procedurii la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Contestația a fost admisă în parte, în iulie, de CNSC, însă dosarul a ajuns în instanță, unde situația s-a schimbat. Așa cum bine se înțelege, vorbim despre firme care au câștigat mai multe contracte cu statul.

”Constată admisibilitatea cererii de sesizare a CCR. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art.31 alin.(l) din Legea nr. 101/2016, astfel cum a fost modificat prin art.IV pct.13 din OUG nr.l 14/2020. Respinge cererea de suspendare a judecăţii cauzei formulată în temeiul art.413 alin.(l) pct. 1 NCPC, ca nefondată. Admite excepţia tardivităţii plângerii formulate de EM PRIME CONSTRUCT SRL.Respinge plângerea formulată de petenta EM PRIME CONSTRUCT SRL, ca tardiv formulată.Admite plângerea formulată de autoritatea contractantă Municipiul Constanţa. Modifică în tot Decizia CNSC nr.l465/C2/1378/1580 din 08.07.2021, în sensul că respinge contestaţiile formulate de ofertantul EM PRIME CONSTRUCT SRL şi admite cererea de intervenţie accesorie formulată de ofertantul ELECTROGRUP SA. Obligă petenta EM PRIME CONSTRUCT SRL la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 5.000 lei, reprezentând onorariu avocat, în favoarea autorităţii contractante Municipiul Constanţa”, potrivit minutei judecătorești. Decizia este definitivă.

Decizia instanței

Amintim că EM Prime Construct SRL a contestat la CNSC rezultatul procedurii și a raportului procedurii, emise de către Primăria Constanța, organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări având ca obiect achiziția și contractarea execuției lucrărilor de construcții în cadrul proiectului Îmbunătățirea Mobilității în municipiul Constanța zona bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei.

Societatea a cerut anularea adresei nr. 95003/24.05.2021, a raportului procedurii, a proceselor verbale anexă ale raportului procedurii precum și a oricărui act emis subsecvent; anularea actelor autorității contractante prin care s-a decis acceptarea ofertei depusă de Electrogrup SA, a raportului procedurii, a proceselor verbale anexă ale procedurii, precum și a oricărui act subsecvent și obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertelor cu luarea în considerare a ofertei EM Prime Construct SRL ca fiind admisibilă. În iulie, CNSC a obligat autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei Electrogrup SA, firma câștigătoare, și la emiterea unui nou raport al procedurii de atribuire. Dar dosarul a ajuns în instanță.

Decizia CNSC

Detalii despre ce prevede ce prevede reabilitarea zonei bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei, aici.

EM Prime Construct SRL este deținută de Emil Rădulescu, firma fiind asociată, în trecut, cu fel și fel de contracte cu statul și contestații, alături de Technologica Radion-ul lui Theodor Berna, unul dintre regii mari ai asfaltului românesc.

La rândul ei, Electrogrup este companie deţinută de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu, din Cluj, ce se ocupă cu lucrări de instalații electrice. Societatea este parte a companiei de tip holding Electrogrup Infrastructure.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118