REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Joi, 12 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6850
24.4° Constanța Joi, 12 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6850
 

Instruire în vederea organizării alegerilor din 9 iunie, la sediul Instituției Prefectului

Instruire în vederea organizării alegerilor din 9 iunie, la sediul Instituției Prefectului

A.F. 3 aprilie 2024 | 16:31 774

Miercuri, 3 aprilie a.c., la sediul Instituției Prefectului, sala Remus Opreanu, a avut loc instruirea, în vederea organizării alegerilor din 9 iunie, a primarilor și secretarilor unităților administrativ teritoriale din județul Constanța. 

Instruire in vederea organizarii alegerilor din 9 iunie, la sediul Institutiei Prefectului

În cele două sesiuni de pregătire, au fost prezenți un număr de 114 primari sau secretari generali ai localităților din județ. 
În deschiderea ședințelor, reprezentanții Instituției Prefectului au prezentat măsurile întreprinse până în prezent, dar și cele care urmează, în conformitate cu calendarul electoral, stabilit prin HG numărul 199 din 2024. 

Ulterior, reprezentanții Direcției Județene de Statistică au anunțat că, pe data de 5 mai, va fi anunțat numărul oficial al populației, astfel încât prefectul să poate emite ordinul referitor la numărul de consilieri pe fiecare localitate în parte. 
Serviciul de Telecomunicații Speciale va proceda, urmare a comunicării de către Instituția Prefectului, la evaluarea informaticienilor propuși de către primării, urmând ca cei validați să fie desemnați oficial, prin ordin de prefect. Aceștia vor fi instruiți, ulterior, de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă.
Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat un material referitor la legislația în vigoare, incidentă alegerilor din data de 9 iunie 2024.

Instruire in vederea organizarii alegerilor din 9 iunie, la sediul Institutiei Prefectului

Totodată, miercuri, prin ordin de prefect, au fost stabilite sediile circumscripțiilor electorale municipale, orășenești și comunale, din județul Constanța, precum și a sediului Biroului Electoral de Circumscripție Județeană numărul 14, Constanța.

În continuare, toate instituțiile implicate vor păstra legătura cu primăriile, răspunzând la orice solicitare, inclusiv pe partea de îndrumare, astfel încât, în data de 9 iunie, cetățenii județului să aibă parte de un scrutin desfășurat în condiții depline de legalitate, au transmis reprezentanții Prefecturii, într-un comunicat.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vedeti pe cine alegeti. la locale se alege omul indiferent de partidul din care face parte., dar hotii se ascund dupa cel ales pentru a fura mai departe.
0
0
Cum se spune intr-o r*****a dintr-un mare film romanesc: "Miliiiitiaaaa ! E plin de hoti aici..."
1
1

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275