REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Întâlnire de gradul zero cu operatorii care au câștigat licitațiile pentru plaje. Video

Întâlnire de gradul zero cu operatorii care au câștigat licitațiile pentru plaje. Video

Ana Maria LIPAN 14 aprilie 2023 | 00:00 1452

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Urbanism și Patrimoniu, a invitat câștigătorii licitațiilor de închiriere a plajelor, joi, 13 aprilie 2023, ora 12.00, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ. La eveniment participă și arhitectul șef, Dan Leu, dar și George Măndilă.

intalnire de gradul zero cu operatorii care au castigat licitatiile pentru plaje. Video

Ședința are ca scop  discutarea și stabilirea unei proceduri rapide de lucru în vederea obținerii documentelor necesare viitoarelor amenajări  plajelor (certificat de urbanism și autorizație de construire). 

intalnire de gradul zero cu operatorii care au castigat licitatiile pentru plaje. Video

”Am invitat alături de mine pe domnul arhitect șef, Dan Leu. Toată lumea cunoaște termenele de avizare. Scopul acestei întâlniri este organizam o procedură rapidă, între primărie și operatori, scurtăm procesul, astfel încât la începutul lunii iunie puteți opera pe plajă. Începem de la depunerea la City Mall a documentelor. Le vom colecta de trei ori pe zi. Doi sau trei funcționari se vor ocupă doar de aceste situații și vor analiza documentele de document. Ridicarea documentelor de urbanism se va face direct din Primărie, ca nu mai pierdem timpul le trimitem în altă parte” a declarat George Măndilă, președintele Organizația de Management al Destinației (OMD) Mamaia-Constanța

Arhitectul șef: Dacă nu luăm măsuri speciale vom avea plajele amenajate abia la toamnă

”Dacă nu luăm măsuri speciale vom avea plajele amenajate abia la toamnă, când nu va mai interesa pe nimeni. Înțelegem prioritatea asta de a avea plajele bune de turiști. Rog pe cei ce depun actele lase datele de contact astfel încât va contactăm rapid, dacă sesizăm disfuncționalități. Este foarte important ne gândim bine de la bun început ce vrem facem pe o plajă, astfel încât nu fie nevoie procedurile se oprească, le luăm de la început. E important fiecare dintre noi se țină de cuvânt. Noi va asigurăm suportul și dumneavoastră sa faceți întocmai cum ați menționat”, a spus, la rândul său, arhitectul Dan Leu.

”Punem mare accent pe colectarea selectivă a deșeurilor si de igienizarea terenurilor. Colegii mei verifica an de an aspectele acestea si modul în care se execută construcțiile. Din punctul meu de vedere, operatorii economici mereu au adus sprijin Politiei Locale”, a spus reprezentantul Poliției Locale, Toader Șerban.

Unul dintre operatorii de plajă, Adrian Dinu, și-a arătat nemulțumirea cu privire la faptul că trebuie să construiască acum pe plajă, iar la toamnă să demoleze. ”Noi acum va trebui să construim, in toamnă va trebui să demolăm. Credeți că putem găsi o variantă de a simplifica această procedură de avizare?”, a întrebat operatorul. ”Vom căuta o soluție. Nimeni mi vrea să complice lucrurile inutil”, a răspuns Leu. ”Tot procesul durează considerabil, mai mult de 2 luni, în ceea privește avizarea beach bar-urilor. Discutăm un termen real de peste 3 luni și jumătate. Poate ar exista varianta prin care ați aproba prin hotărâre de Consiliu Local amenajarea construcțiilor pentru 2 ani”, a spus un arhitect aflat la ședință, reprezentant al operatorilor.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
m**e tuturor celor care au plaja in administratie. NiSte jeguri toti ...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510