REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.8° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Între 8 și 9 iunie, cine vrea să își schimbe buletinul, îl primește în aceeași zi. Video

Între 8 și 9 iunie, cine vrea să își schimbe buletinul, îl primește în aceeași zi. Video

Victor ROTARU 4 iunie 2024 | 00:00 976

Am intrat pe ultima sută de metri până la votul din 9 iunie, atunci când românii vor merge la urne să-și aleagă reprezentanții locali pentru următorii 4 ani, dar și europarlamentarii care le vor reprezenta interesele în Parlamentul European. Pentru ca la urne să ajungă cât mai mulți oameni, Direcția Generală de Evidență a Populației, dar și SCPLEP-urile din Constanța (Seria Permanentă a Cetățeanului cu Locuința în Evidența Populației), vor avea un program special în zilele de 8 și 9 iunie - oamenii care vor fi nevoiți să-și schimbe buletinele vor primi documentul în aceeași zi pentru a-și exprima dreptul de vot.

intre 8 si 9 iunie, cine vrea sa isi schimbe buletinul, il primeste in aceeasi zi. Video

Ne mai desparte mai puțin de o săptămâna până când vom afla tabloul politic complet la nivel local, dar și ce europarlamentari ne vor reprezenta la Bruxelles după 9 iunie. În aceste condiții, Direcția Generală de Evidența a Populației Constanța dar și SCPLEP-urile din Constanța vor avea un program prelungit în zilele de 8 și 9 iunie, eliberând buletinele în aceeași zi: „Nu am resimțit o creștere a numărului de buletine dar vom avea un program special în zilele de 8 și 9 iunie. Noi, Direcția de Evidență Județeană a Persoanelor și SCPLEP-urile (Seria Permanentă a Cetățeanului cu Locuința în Evidența Populației) din județ vor avea program prelungit sâmbătă și duminică pentru primire și respectiv pentru eliberare. Se vor elibera în aceeași zi buletinele. Cei care vor depune sâmbătă și duminică, până într-o oră rezonabilă, pentru că avem și Servicii de Evidență a Populației situate la Hârșova, Băneasa. Dacă se vor depune toate actele necesare, cu 2 ore înainte de finalizarea turului de scrutin vor putea să vină să-și ridice cărțile de identitate și să-și exprime intențiile de vot. De fel, un om așteaptă în jur de o săptămână, 2 săptămâni maxim. La Direcția Generală de Evidență a Populației durează 24 de ore. Noi lucrăm doar în regim de urgență”, a transmis directorul Direcției Generale de Evidență a Populației, Ion Constantin. Legat de cererile pentru vizele de flotant, Ion Constantin a transmis faptul că: „Nu am detectat o creștere deosebită și nici nu am ținut o creștere în acest sens.

intre 8 si 9 iunie, cine vrea sa isi schimbe buletinul, il primeste in aceeasi zi. VideoIon Constantin

Coșa: Cei care nu sunt din Constanța pot vota în Constanța numai pentru alegerile europarlamentare

Cei care nu sunt din Constanța pot vota în Constanța pe listele suplimentare numai pentru alegerile europarlamentare. Pentru alegerile locale nu ai cum să votezi, așa prevede legea, nu ai cum să votezi aleșii locali într-o localitate în care tu nu locuiești, nu poți să votezi nici pe cei din localitatea unde tu trăiești, pentru că nu ești acolo, nu ai buletinul de vot cu candidații respectivi. Vizele de flotant, vize de reședință, doar cele care au fost eliberate înainte de 11 aprilie anul curent sunt luate în calcul, în cazul în care viza de reședință a fost eliberată după 11 aprilie respectivul posesor poate vota în localitatea de domiciliu sau poate vota și în localitatea de reședință sau oriunde în ală parte dar doar aleșii pentru europarlamentare”, a transmis prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, într-un interviu pentru Replica de Constanța.

intre 8 si 9 iunie, cine vrea sa isi schimbe buletinul, il primeste in aceeasi zi. VideoSilviu Coșa

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SCPLEP dar de fapt e SPCLEP va contraziceti singuri intre acronim si explicarea acestuia
0
0
Bah, nu va e rusine? Se poate doar pentru alegeri, este? Pentru probleme urgente ale unei persoane, peste doua saptamani. Cam despre asta-i vorba Sa ma asteptati sa votez!
9
0
deci se poate daca se vrea, cand nu se vrea ne lasa sa asteptam doua saptamani sau chiar o luna, si acum uite minune, se poate intr-o singura zi
10
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515