REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Inundațiile fac prăpăd la Siliștea. Primarul: Vom colmata râul! Video

Inundațiile fac prăpăd la Siliștea. Primarul: Vom colmata râul! Video

Replica API 3 septembrie 2022 | 00:00 2754

Locuitorii din Siliștea sunt din ce în ce mai nemulțumiți din cauza râului care trece prin mijlocului satului. Astfel, la orice ploaie mai serioasă, din cauza stufărișului, râul se umflă, locuitorii rămânând practic blocați. Locuitorii cer primarului curățarea și colmatarea râului, oricând putând fi inundații destul de serioase. „ La următoare rectificare bugetară, o să colmatăm râul.” a declarat primarul din Siliștea, Mihai Soare, pentru Replica de Constanța.

Potrivit unui localnic, râul nu a mai fost colmatat de ceva ani, astfel, aceasta se umflă la fiecare ploaie mai serioasă.

Acum câteva zile a plouat, iar la noi vine apă din toate părțile, canalul este plin de stuf, nu a fost curățat. A fost decolmatat acum ceva timp, dar trebuie iar. Stuful oprește tot debitul apei, care dă pe din afară. Apa nu a ajuns în curțile oamenilor, doar puțin într-un magazin. Noi, locuitorii din comună ne dorim curățarea râului, pentru că genul acesta de fenomene se întâmplă din ce în ce mai des. Practic, când plouă mai tare noi rămânem blocați, pentru râul taie comuna în jumătate. E un pericol care trebuie cât de cât eliminat. Dacă acel canal nu este curățat, oricând se poate întâmpla ceva mult mai rău, mai ales că se anunță ploi mult mai mari.” a declarat un locuitor din Siliștea, pentru Replica de Constanța.

Știu de problemă, și la următoarea rectificare bugetară o să colmatăm râul. Nu am avut problem deosebite în case. Aici depinde cât de dese sunt ploile locale, acum a fost cod portocaliu. Viitura nu prea poți să o controlezi, a plouat foarte mult în scurt timp. Noi avem un proiect acum să facem și niște șanturi. Am mai avut probleme și în anii trecuți. Trebuie să facem curățare, să tăiem lăstărișul și să facem colmatarea. O să discut în ședința de consiliu local să alocăm fonduri. Este vale, este zonă inundabilă, nu a intrat ape în case.” a declarat primarul din Siliștea, pentru Replica de Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
puneti ba asistatii si trintorii la munca,sa dea cu lopata mizeriile din riu,aruncate tot de ei!
1
0
cum sa fie pusi asistatii socil la munca???ei nu pot munci...au dureri de cap...au frezoane...au temoeraturi,,,n-au cum munci,,ei sunt,,,PUTORILE ROMANIEI...cu ei sa ne mandrim...nu vedeti ce grija are DL. GUVERN de ei:::le acorda...vauchere...pomeni eledtorale..pensii...iar n-au nicio zi de munca...ei sunt iubiti si stimati...ei reprezinta putere de vot...DL. GUVERN...DE VOTURILE LOR SA VA BUCURATI...DOAMNE...AJUTA-NE...
1
0
puneti ba trintorii asistati la munca!luati lopeti si Decolmati,berbecilor! si ba primarul melcilor,cind faci satu pe marginea riului,asteapta.te ca din cind in cind cite o viitura sa.ti spele rapanul si casele de pe maluri ydioten!
0
1
a colmata, a decolmata, a inchide, a deschide e tot un dr.ac! mai bine asfaltezi canalul, pui o cruce si ai facut Venetia din prapaditul ala de sat. si bocesti ca n-ai pensie speciala!
1
0
Decolmata nu colmata...
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513