REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Dum., 20 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6888
8.6° Constanța Duminică, 20 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6888
 

Investiții în valoare de peste 124 de mil. lei în Portul Constanța

Investiții în valoare de peste 124 de mil. lei în Portul Constanța

Andreea CONDURACHE 11 februarie 2024 | 00:00 4822

Compania Națională ,,Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a lansat în cursul zilei de marți, 6 februarie a.c., o procedură de licitație publică pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție pentru proiectul ,,Modernizare și extindere infrastructură de alimentare cu apă și canalizare în Portul Constanța – Etapa II”. Valoarea estimată a contractului este de 124.065.930 de lei, fără TVA, banii provenind din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027 și bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Investitii in valoare de peste 124 de mil. lei in Portul ConstantaPortul Constanța

Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța – etapa a II-a își propune să continue proiectul inițiat în etapa I prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), aflat în prezent în implementare, unde s-a avut în vedere construcția și racordarea la SEN a unei Stații de Transformare 110/20 kV, modernizări de posturi de transformare și includerea acestora în sistemul SCADA (Sistemul de Control și Achiziții de Date), sistematizare rețele cabluri și alte asemenea.

Valoarea estimată a contractului este de 124.065.930 de lei, fără TVA, banii provenind din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027 și bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. Proiectul este inclus în Master Planul Portului Constanța și Master Planul General de Transport al României aprobat prin HG 666/2016.

Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța – etapa a II-a își propune să continue proiectul inițiat în etapa I prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), aflat în prezent în implementare, unde s-a avut în vedere construcția și racordarea la SEN a unei Stații de Transformare 110/20 kV, modernizări de posturi de transformare și includerea acestora în sistemul SCADA (Sistemul de Control și Achiziții de Date), sistematizare rețele cabluri și alte asemenea.Investitii in valoare de peste 124 de mil. lei in Portul Constanta

Se vor executa lucrări de modernizare posturi de transformare existente, construire posturi de transformare și/sau puncte de conexiuni noi, provizorate, sistematizare, înlocuire și extindere rețea de cabluri medie tensiune, modernizare și realizare de prize de cheu, modernizare și extindere rețea de distribuție joasă tensiune existentă, lucrări în stațiile electrice transformare Port III, Port IV, Port VI, lucrări de modernizare și extindere a iluminatului stradal și din zonele operaționale, înlocuire sau montare de paratrăsnete pe clădiri aparțințnd CN APM SA, montare de surse regenerabile, lucrări pentru dispecerizare și integrare în sistemul SCADA centralizare, modernizare sisteme existente de telegestiune a consumurilor de energie electrică, dar și lucrări de construcții pentru consolidare și reabilitare ale clădirilor posturilor de transformare existente.

Durata de execuție este de 36 de luni, din care 11 luni pentru proiectare și 25 pentru execuție.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai zis Ivanescu sau RAJA ... Nici sa tragi apa dupa nu mai poti ca ti se infunda wc-ul....
11
0
Acest Ivanescu este o magazie de c...., o papusa trasa de sfori, poate acuma i le va taia cineva, vom vedea, oricum nu stie nici meserie este un mare JEG de om. Unde o fi lucrat inainte de a veni de la RAJA, ca deja si-a adus si un prieten de acolo.....mare specialist....
11
0
Noi mai vrem un tur de Capitanii, poate constatam cramele din teritoriu, ca fata in iarba nu ne mai place, ca pe vremuri. Acum ne furnizeaza Mihai paharnicul vinuri de colectie.
4
0
Acest cripto-comunist pe nume Ivanescu minte conducerea de luni bune cum ca ar merge sistemul de rezervare. E un jeg uman care se poarta cu colegii si subalternii ca un patron de bodega. Poate vede si noul director ce poama e si-l zboara pe umflat
14
0
masinilor ANR au tot avut discutii dar se pare ca se loveste de refuzul unora din teritoriu, de pe la zonale. De ce oare ?
15
0
Toată lumea din APC se vaita de Ivănescu, uniți-vă și duceți-vă la conducere sau peste el si datil afara din Gara Maritima.
14
1
Ia zi Dorele (Ivanescu) la poarta 9 functioneaza sistemul? Ca noi am auzit ca in ultimele zile de mandat ti-a marit Vizan salariu pentru merite deosebite!
17
0
N-au muritorii de rand treaba, numesc pe cine vreau eu, ca APC-ul l-am luat pe persoana fizica.Si la cati incompetenti am facut sefi - tocmai de turnatorul si informatorul SRI, Ivanescu te iei ? Pai de-aia n-are vechime, ca unde a impartit el galeti rosii, nu se spune
11
1
Dle Vizan, cum e posibil sa il numiti la Informatica sef pe Cristi Ivanescu care la 42 de ani are vechime 2 ani in munca? (8 luni la Raja si 1 an si 4 luni la APC)? Ce a stat la baza acestei numiri?
17
0
Pai parca era un nene Banias care se tot dadea in stanga si in dreapta. Ar fi toti gata sa-l vanda pe bucati ca sa ia si ei o felie din tort. Au distrus tot in tara asta.
3
0
Oricat ar avea spagaryi din ANR salariul, niciodata nu va fi suficient. Intotdeauna gasesc in curtea cui sa se uite si sa compare. Pai va angajat cineva cu forta in ANR bai spagary ordynary? Uitati-va in parcare la masinile voastre personale ce marci auto conduceti, unele adevarate tancuri. Va tot laudati care mai de care cu vacante de lux pe planeta asta, o adevarata competitie, cu concedii pe vase de croaziera. Vile, apartamente si suprafete de teren prin toata tara si chiar in afara. Daca vreti mai mult indestulati-va din munca depusa la privat. Si-asa stati toata ziua si dormiti pe voi. Uitati-va ce recenzii aveti, n€$atuilor. Bleah. Mi-e syla. Vorba unuia, spuy ANR si nici macar nu tragy apa.
7
0
SĂ VĂ DAU LA MOOIE DE SLUGOI ORDINARI SĂ MĂ PISSS PE VOI DE LAKETI SĂRACI ȘI SLUGARNICI
0
0
TU EȘTI CAMPIOANA ÎN DEEP THROATH AI CENTURA NEAGRĂ ÎN MOOIE
0
0
Este limpede de ce a fost indepartata directoarea economica CNAPM dupa ani de zile in care activitatea profesionala etica si integritatea NU AU FOST PUSE LA INDOIALA. CATEVA ZECI DE MILIOANE DE LEI FONDURI MERAMBURSABILE TREBUIESC MASLUITE CU OAMENI OBEDIENTI GATA SA SEMNEZE MIZERIILE POLITICE.
5
2
COLANTREA MASINILOR ANR CU INSEMNELE INSTITUTIEI, VERIFIFICAREA TRASEELOR SI TIMPII DE PARCURS, FOTO CU ZONELE, LOCURILE PE UNDE CIRCULA SI LOCURILE UNDE SUNT STATIONATE ACESTE MASINI. AR FI SIMPLU DE EXECUTAT, ECONOMIE LA BUGETUL ANR SI TRAGEREA LA RASPUNDERE A ACESTOR INDIVIZI CARE FOLOSESC MASINA ANR MAI MULT DECAT PROPRIA MASINA.
14
0
In cloaca aia unde s-au strans toate rudele,au taiat muncitorilor ,bonuri de masa,norma de hrana,vaulcere de vacanta si fac mari investitii? Bleah!
4
1
A crescut comisionul? Că iei lucrează în folosul cetățeanului (cetățenii sânt ei și cu gașca lor de hiene)
3
0
Si oare 10% au ajuns la fostul director spagar prin firmele lui Moga in combinatie cu Daniela serban sefa financiar
7
2
Rizea spune ca mai iese Chitac o tura. Ce delir. Nu stie ca cetateanul nu suporta aroganta. Mai votam un chior, mai votam un neamt strain, dar nu un arogant.
6
4
Poate strângeți și haitele de câini .
5
1
Dați-vă demisia din ANR și plecați să lucrați în privat. Dar atenție că în privat sunt salarii mai mici decât aveți voi la ANR. Și unde mergeți voi cu mașinile personale când de fapt voi mergeți acasă cu mașinile ANR-ului????
13
1
Lasati vrajeala asta cu investitiile masive. Iti rupi masina prin port pe oriunde mergi si spre deosebire de toti sefii de la ANR si APC noi proshtii negrii de pe plantatia lui Grindeanu mergem cu masinile personale. Cu salariile la ANR ne-am lamurit. O sa ne dati un mare bot, poate poate o sa ne dam demisia cat mai multi, sa ramaneti tot cu vechea garda care desi sunt slabi pregatiti, hoti si corupti , va convine cu ei ca au fost mereu obedienti, au zis sa nu deranjeze cat ii lasati sa ciupeasca cate ceva. Degeaba intram in Schengen, voi nu vreti profesionisti in sistem, oameni care sa nu safteleasca navigatorii, voua va plac cei care tac, desi nu muncesc si nici macar engleza nu o stiu,sa stie sa decarteze mai departe si adune bani la pusculita partidului. Imaginea voastra d-nule Grindeanu, va fi mereu asociata cu cea a lui Pilat, Sincan motoristul, Metzey directorul cu condamnare penala, Litza obedientul, multi alții care nu au calcat pe mare. O mare rusine ministerului transport
9
7

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677