REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Iohannis: Aderarea României cât mai curând la Schengen este nu doar necesară, ci şi extrem de oportună

Iohannis: Aderarea României cât mai curând la Schengen este nu doar necesară, ci şi extrem de oportună

A.F. 13 octombrie 2022 | 00:00 675

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a discutat cu premierul Olandei, Mark Rutte, despre aderarea României la Schengen, exprimându-şi speranţa că în cel mai scurt timp vor fi întrunite condiţiile politice pentru intrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie.

Klaus Iohannis

"Am discutat cu domnul prim-ministru Rutte despre aşteptarea legitimă a României şi a cetăţenilor noştri de a adera la spaţiul Schengen. Am reiterat toate argumentele care susţin faptul că aderarea noastră cât mai curând este nu doar necesară, ci şi extrem de oportună", a spus Klaus Iohannis la Cincu, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica".

El a reiterat că România îndeplineşte cerinţele tehnice privind apartenenţa sa la Schengen şi acţionează deja ca un membru de facto al acestui spaţiu pentru protecţia Uniunii şi a frontierelor sale externe în deplin spirit de solidaritate europeană.

"Suntem parte integrantă a reformei spaţiului Schengen şi ne implicăm activ în eforturile de modernizare şi eficientizare a acestuia. Aderarea României va contribui la securitatea şi la consolidarea spaţiului Schengen aşa cum am dovedit, printre altele, prin amplul efort al ţării noastre de gestionare la standard Schengen a celor peste 2,5 milioane de cetăţeni ucraineni care ne-au trecut deja frontierele. Sperăm să se întrunească în cel mai scurt timp condiţiile politice pentru aderarea României la spaţiul Schengen într-un context european în care consolidarea rezilienţei Uniunii în ansamblul său şi o repet unitatea de acţiune şi solidaritatea sunt deosebit de importante", a spus şeful statului, scrie Agerpres.

Iohannis efectuează vizita la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" alături de premierul Nicolae Ciucă şi de prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016