REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Iohannis: Consumul de droguri în rândul tinerilor - alarmant

Iohannis: Consumul de droguri în rândul tinerilor - alarmant

Victor ROTARU 11 septembrie 2023 | 10:42 1076

Consumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Iohannis: Consumul de droguri in randul tinerilor - alarmant

"Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale", a spus şeful statului, la deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 din Capitală.

El a subliniat importanţa comportamentelor preventive şi responsabile.

"Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că prin educaţie şi conştientizare se poate "construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări". De asemenea, preşedintele Iohannis a punctat că este vital să fie implementate programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase.

La deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 au participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
credeti ca cei care vand nu dau in stanga si-n dreapta ca sa fie lasati in pace? cei care vand o fac cu acordul politicului si al politiei, sunt mana-n mana
0
0
Cum a aflat ce se intampla in tara? Asta este tot timpul plecat in excursii
0
0
daca autoritatile statului ala esuat al stim noi cui nu pot face nimic macar statul sa introduca accize si TVA ca la tutun ca sa acopere gaura din buget. la fel si la prostitutie si proxenestism! de ce oare niste unii ies cu declaratii de doi bani despre lucruri mai bine cunoscute de populime si nu fac ceva sa combata fenomenele respective? oare unii politicieni mananca si ei de pe urma nenorocirilor produse de consumul de droguri? altfel nu se intelege de unde delasarea si dezinteresul in combaterea acestor fenomene...
1
0
Aveți voi idee câți bani învârte drogul în țară?Pai n aveți idee.La fel ca monopolul statului,alcoolul și tutunul. Deci,fiind orice tip de drog,monopolizat de stat.Ca de aici vin bani.Multi.
3
0
e jale in scoli, se vand ca pe seminte
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016