REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 20 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6827
21.6° Constanța Marți, 20 August 2024 Anul XX Nr. 6827
 

Iohannis: Negocierea pe Schengen rămâne complicată; mai e mult de negociat

Iohannis: Negocierea pe Schengen rămâne complicată; mai e mult de negociat

Virgil STOIAN 16 decembrie 2023 | 00:00 320

Bruxelles - Trimisul special al AGERPRES, Oana Ghiţă, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că tema aderării României la Spaţiul Schengen "rămâne complicată" şi că în acest dosar "mai e mult de negociat".

Iohannis: Negocierea pe Schengen ramane complicata; mai e mult de negociat

El a spus că a avut, în seara acestei zile, o întâlnire informală, la invitaţia preşedintei Comisiei Europene, la care au participat cancelarul austriac şi premierul bulgar.

"Negocierea pe Schengen rămâne complicată. (...) A fost o discuţie bună, într-o atmosferă pozitivă, dar am putut cu toţii să ne dăm seama că mai este mult de negociat până când ajungem la o concluzie, care este, evident, satisfăcătoare pentru toate părţile. Nu pot să-mi imaginez o decizie care este satisfăcătoare pentru o parte şi complet nesatisfăcătoare pentru altă parte. Nu vreau să intru în detalii, suntem în negocieri, suntem în discuţii, mai e de discutat", a arătat şeful statului.

Întrebat dacă varianta intrării României în Schengen cu spaţiul aerian rămâne una viabilă, Iohannis a răspuns: "Mai e mult de negociat".

De asemenea, el a spus că nu exclude un Consiliu extraordinar pe acest dosar.

"Nu exclud aşa ceva. Negocierile merg mai departe, toată lumea este foarte implicată şi la un moment dat, dacă dintr-o dată se arată o soluţie, ea poate fi pusă în termeni formali. Dar încă mai avem de lucru până atunci", a mărturisit Klaus Iohannis

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest individ este cel care a pus umarul ca romania sa nu indeplineasca conditia ceruta de Consiliul JAI din octombrie 2012 pentru ca tara noastra sa fie admisa in Schengen ! Asta trebuia suspendat nu Basescu
1
0
Vrajeala. Mai taie austriecii padurile romanesti? Nu de alta dar acolo ,in Austria,nu e voie cu defrisarile. Mai are austria in labe gazul romanesc,petrolul si altele? Asa se pare. Care negociere? Cine sa negocieze pentru romani ? Astia? Serios?
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212