REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.3° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
22.3° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Iohannis: Nu este nevoie să închidem toată ţara dacă avem focare semnificative în judeţe

Iohannis: Nu este nevoie să închidem toată ţara dacă avem focare semnificative în judeţe

Replica API 8 octombrie 2020 | 00:00 1183

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, la Palatul Cotroceni, de faptul că restricţiile care au ca scop prevenirea răspândirii noului coronavirus sunt aplicate local şi "nu este nevoie să închidem toată ţara".

Klaus Iohannis

"Vom reacţiona şi autorităţile vor reacţiona local şi regional. Nu este nevoie să închidem toată ţara dacă avem focare semnificative într-un anumit număr de judeţe. Atunci acolo se va acţiona, de aceea s-a introdus de către specialişti, de către experţi, acea scală care ne spune dacă este cazul să se ia anumite măsuri sau nu", a afirmat şeful statului, scrie Agerpres.

Iohannis a adăugat că "aceste restricţii se bazează pe o evaluare a specialiştilor care ţine cont de gradul de infectare din localitatea respectivă". "Aşa se va continua", a adăugat şeful statului.

El a arătat că pe măsură ce rata infectării va creşte, este destul de probabil să apară noi şi noi restricţii.

"Trebuie să luăm măsurile care sunt recomandate de experţi, pentru a preveni supraaglomerarea spitalelor, pentru a preveni răspândirea necontrolată a acestei boli. Personal, cred că toate măsurile trebuie să fie proporţionale cu incidenţa bolii. Nu trebuie să luăm prea multe măsuri sau să introducem prea multe restricţii dintr-odată şi nu îmi doresc absolut deloc să ajungem la situaţia în care nu mai este permisă deplasarea între localităţi. Dar trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt şi acum sunt localităţi în carantină, din cauza incidenţei mari a bolii, cum am avut şi în lunile dinainte localităţi şi cartiere în carantină şi atunci, într-adevăr, deplasarea dintr-o localitate în carantină în altă localitate nu este permisă, cum nu este permisă intrarea în localitatea carantinată decât pentru anumite categorii de persoane şi în anumite condiţii. Este o măsură extremă, care se ia exact atunci când altfel experţii nu cred că poate fi controlată răspândirea", a afirmat Iohannis.

Preşedintele a susţinut că numărul mare de infectări nu are legătură cu alegerile locale.

"Nu cred că are legătură cu alegerile locale, e posibil să aibă legătură în unele localităţi cu petrecerile care s-au făcut după alegeri, ilegal. Au fost găsiţi şi amendaţi, dar probabil unii oameni au uitat din entuziasm că suntem în pandemie. Dar nu procesul electoral a dus la această creştere a numărului de infectări", a spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că dacă masca de protecţie va fi recomandată de experţi să fie purtată tot timpul, această măsură va fi impusă.

"În principiu, dacă experţii ar recomanda aşa ceva, eu aş fi de acord", a afirmat Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara testari masive gratuite,inchiderile vor fi dupa ureche,dupa pofta si pixul boilor conducatori . Cifrele nu sunt date de rerzultate ale testarilor,ci este ceva oribil,
0
0
fie inchisa,asa putem sa vedem cat a mai ramas din ea
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365