REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Iohannis: O nouă lege a pensiilor ar fi utilă în condiţiile inechităţilor semnalate; problema nu se rezolvă într-o lună - două

Iohannis: O nouă lege a pensiilor ar fi utilă în condiţiile inechităţilor semnalate; problema nu se rezolvă într-o lună - două

Replica API 6 decembrie 2019 | 03:12 538

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că o nouă lege a pensiilor ar fi utilă, având în vedere inechităţile semnalate în actuala legislaţie, dar a subliniat că acest lucru nu se rezolvă "într-o lună - două", ci în urma unei analize "serioase şi atente" făcute de Guvern.

"Eu cred că o nouă lege a pensiilor ar fi utilă în condiţiile în care foarte mulţi şi pensionari, şi conducători de instituţii publice semnalează inegalităţi şi inechităţi în actuala lege a pensiilor, dar asta este o chestiune care nu se rezolvă nici într-o lună, nici în două. Sunt convins că Guvernul Orban va face o analiză serioasă, atentă, a chestiunilor şi în măsura în care va fi nevoie de o nouă lege se va discuta la momentul potrivit", a spus Iohannis.

Întrebat dacă în cadrul discuţiilor avute la Cotroceni cu premierul Orban şi ministrul Muncii a primit asigurări că în bugetul de anul viitor vor fi suficienţi bani pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, inclusiv pentru majorarea punctului de pensie, preşedintele a precizat: "Solicitarea mea pentru Guvernul Orban a fost să vină cu un proiect de buget care acoperă necesarul pe anul viitor şi, evident, să fie cât mai aproape de limita acceptată de deficit - de 3% din PIB".

Şeful statului a făcut declaraţia înainte de întâlnirea cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Reducem numarul prostilor , analfabetilor si al frustratilor care tanjesc si au tanjit o viata dupa un servici la stat . Jet in coliva ma.tii de gunoi ordinar ca.ti fut mortii si vii in gura si ma pis pe ei ! Zilnic numai asta postezi , baga.ti.ai pula.n cosciugul ma.tii !!
1
0
invatamantul, sanatatea,s au analizat, pana lea luat dr.si nici acum si niciodata nu o sa mai ajunga la... d.zeu!
0
0
De ce magistratii si militarii sunt speciali ? Au muncit la fel ca oricare altul. Au o meserie mai speciala ? Au fost platiti pentru asta, deci au contribuit mai mult, au pensie mai mare. Atunci de ce special ? In plus, de ce eu trebuie sa lucrez pana la 65 de ani, iar un invartit dintr-asta poate sa iasa, la ..speciala.. la 40. Basca, cu o pensie mai mare decat un salariu baban ? Cu putin noroc, asta lucreaza 20 si ia pensie 40 de ani, iar eu lucrez 45 si ma bucur de pensie, in cel mai bun caz, vreo 15, asta daca reusesc sa ma conserv cumva pana la 65.
5
0
As vrea sa vad si in Romania demonstratii ca in Franta impotriva pensiilor speciale si pensiilor nesimtite care ajung la 36.000 lei noi si care capuseaza bugetul national de pensii. Nu mai ajung banii pentru pensiile celor care au muncit cinstit din cauza acestor idioti cu pensii speciale.
4
0
solicitam eliminarea pensionarilor !
2
0
lege mai proasta ,da ,,mai buna ,nu ,,ca sunteti mai prosti de cat psd.
4
0
Reduceti numarul de bugetari. Anulati pensiile speciale. Reduceti salariile si pensiile nesimtite. Eliminati pensionarii din sistemul bugetar. Reduceti salariile celor din justitie pentru injustitia manifestata fata de cetateni.
4
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016