REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Iohannis: Unitatea UE se poate consolida dacă România, Bulgaria, Croaţia vor deveni parte din Schengen

Iohannis: Unitatea UE se poate consolida dacă România, Bulgaria, Croaţia vor deveni parte din Schengen

A.F. 7 octombrie 2022 | 00:00 520

Unitatea UE se poate consolida dacă România, Bulgaria ÅŸi CroaÅ£ia vor deveni parte din SpaÅ£iul Schengen, a declarat, joi, preÅŸedintele Klaus Iohannis, înainte de prima reuniune a Comunităţii Politice Europene, la Praga.

Klaus Iohannis

"Sunt ÅŸanse, sunt ÅŸanse, fiindcă nevoia de unitate în Europa a devenit ÅŸi mai clară cu ocazia războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei ÅŸi această unitate se poate consolida, dacă România, Bulgaria ÅŸi CroaÅ£ia vor deveni parte din SpaÅ£iul Schengen după atâÅ£ia ani de aÅŸteptate, cred că toÅ£i liderii ÅŸi-au dat seama că acest pas nu poate decât să îmbunătăţească unitatea Uniunii ÅŸi soliditatea noastră în abordare", a afirmat ÅŸeful statului, scrie Agerpres.

Iohannis a spus că, în acest sens, va exista o vizită a experÅ£ilor în România.

Întrebat despre declaraÅ£ia europarlamentarului PNL RareÅŸ Bogdan, care a vorbit în Parlamentul European despre provocarea unei crize alimentare prin blocarea la graniţă a cerealelor în lipsa unei soluÅ£ii pozitive pentru România în ceea ce priveÅŸte aderarea la spaÅ£iului de liberă circulaÅ£ie, ÅŸeful statului a răspuns: "Mă gândesc ca l-a luat un pic valul. AÅŸa o variantă nu există! Noi dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înlesnim exportul de cereale din Ucraina, pentru a preveni o criză alimentară globală. Deci aÅŸa ceva iese din orice discuÅ£ie!".

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi, la Praga, la reuniunea Comunităţii Politice Europene, iar vineri este programată reuniunea informală a Consiliului European.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016