REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 31 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6838
21.4° Constanța Sâmbătă, 31 August 2024 Anul XX Nr. 6838
 

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, s-a dus cu mandatul la fund

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, s-a dus cu mandatul la fund

Ana Maria STOINA 31 august 2024 | 00:00 1317

Decizie șoc în cazul lui Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele! Acesta a ales să își dea demisia joi, 29 august a.c., înainte de sfârșitul mandatului cu toate că rămăsese mai puțin de o lună. Într-o manieră foarte politicoasă a subliniat toate eforturile și reușitele sale, dar a ales să renunțe, nu înainte de a mulțumi tuturor, care au fost alături de el sau imparțiali.

Ion Adrian Rosu, primarul din Fantanele, s-a dus cu mandatul la fund Ion Adrian Roșu

Demisia primarului din Fântânele, Ion Adrian Roșu apare după o luptă acerbă, pe o parte pentru implementarea și continuarea proiectelor aflate în derulare și pe de altă parte cu opoziția pe care a întâmpinat-o din partea mai multor consilieri locali, care și-au dat demisia cu doar câteva luni înainte de alegerile locale, după ce și-a anunțat intenția de a candida din partea partidului PSD.

După ce a fost contactat de reporterii Replica pentru un punct de vedere, acesta a spus că nu vrea să comenteze. Încă nu știe dacă se retrage din politică, dar este în continuare în partidul PSD.

Aceasta este demisia înaintată de primarul din Fântânele, Ion Adrian Roșu, la data de 29 august a.c.:

„Dragii mei consăteni, 

După consumarea alegerilor locale am acceptat înfrângerea, dar mi-am asumat în continuare implementarea proiectelor accesate în acest mandat. 

Am reușit să semnăm contractele de lucrări pentru doua proiecte importante, respectiv reabilitare energetică Școala Gimnazială Fântânele și Primăria și Cămin Cultural Fântânele. 

În toată această perioadă m-am consultat cu primarul ales, colega mea, d-na Ciobanu Nicoleta, având în vedere că pentru buna desfășurare a activității trebuie să existe colaborare interinstituțională. Am căutat să asigur un management corespunzător, rezolvând în mare parte solicitările venite din partea cetățenilor sau ale firmelor care își desfășoară activitatea pe raza localității Fântânele.

După cum cunoașteți, am început acest an cu probleme, din luna Martie funcționând fără Consiliul Local. A urmat transferul secretarului general al comunei... un scenariu apocaliptic. Cu toate acestea, nu am dat înapoi, asumându-mi în continuare responsabilitatea pentru proiectele aflate în derulare, având în vedere că toate cererile de finanțare promovate în timpul mandatului meu au fost aprobate. 

Constat cu amărăciune că în ciuda deschiderii mele de a mă implica activ în derularea proiectelor, (chiar dacă am pierdut alegerile, am continuat demersurile necesare pentru accesarea fondurilor aprobate prin proiectele depuse la inițiativa mea) se continuă o luptă surdă care durează de 4 ani. 

Am comunicat primarului ales că renunț la orice implicare până la predarea mandatului, în condițiile în care sunt în continuare ținta atacurilor cu care ați fost obișnuiți în ultimii 4 ani.

Plec din această funcție cu capul sus, am reușit să obținem finanțare pentru toate proiectele depuse și mi-am dat tot interesul să le putem implementa. 

Vreau să mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine dar și celor care m-au criticat obiectiv.

Sper ca toate proiectele și inițiativele mele să fie finalizate și îmbunătățite, întotdeauna este loc de mai bine.  Vă salut, cu respect! Ion Adrian Roșu”

De ce a renunțat la mandat

El a explicat anterior, într-un interviu dat în 3 aprilie, în studioul Replica, problemele pe care le întâmpina la primărie, după ce Consiliul Local a demisionat. Totodată, Ion Adrian Roșu a spus și ce l-a determinat să plece din PNL și să migreze la PSD.

Explicația primarului din Fântânele pentru modul de neînțeles, în care a ajuns să rămână fără Consiliu Local, cu doar câteva luni înainte de alegerile locale: „Consiliul local Fântânele a fost compus din 11 consilieri, 5 consilieri PNL, 4 consilieri PSD și 2 consilieri Pro România. De-a lungul acestui mandat câțiva consilieri și de la PNL și de la PSD și de la Pro România și-au dat demisia. Motivele au fost o anumită conduită a unor cetățeni din comună(...) După ce mi-am anunțat intenția de a candida din partea partidului PSD, consilierii social democrați, mai erau doi consilieri, și-au dat demisia împreună cu încă un consilier de la Pro România. Eu cred că s-a vrut blocarea activității primăriei, au vrut să creeze tensiuni în comună și să se blocheze continuarea proiectelor aflate în derulare”. 

De asemenea, la întrebarea de ce a plecat din PNL, acesta a justificat: „Motivele pentru care am plecat din PNL le-am spus conducerii partidului. Am avut o activitate în cadrul partidului PNL de peste 20 de ani. Am avut o relație foarte bună cu conducerea partidului, cu membrii, însă pot să spun că a fost o decizie personală.” 

Ion Adrian Rosu, primarul din Fantanele, s-a dus cu mandatul la fundPrimăria Fântânele

Motivul pentru care s-a înscris Ion Adrian Roșu în PSD: „De-a lungul timpului, am avut contacte involuntare cu o serie de membrii din PSD, atât la nivel județean cât și la nivel național. Cu atâtea proiecte, a trebuit să fac o mulțime de deplasări la București. Știți cum e... de la vorbă până la faptă e cale lungă, până semnezi contractul de finanțare ai de depus o grămadă de documente și de hârtii, au fost necesare o serie de deplasări la ministere pentru a clarifica anumite situații. Am fost ajutat de cei din PSD, m-au susținut, din acest punct de vedere. Mi s-a spus că am fost manipulat... dacă m-ar manipula partidul în acest mod, adică să-mi aprobe toate proiectele, să mă ajute să semnez toate contractele de finanțare, atunci cu dragă inimă mă las manipulat. Cu domnul Stroe am avut o discuție destul de concretă, dânșii au avut un candidat la Fântânele și m-au preferat pe mine“.

În concluzie, dedesubturile politicii sunt foarte adânci și greu de pătruns și explicat. Sunt foarte multe interese, care scapă ochiului liber și opiniei publice. Chiar și atunci când îți dai tot interesul și reușești să faci proiecte peste proiecte pentru cei care te-au ales, ajungi să fi „blocat” și „părăsit” când ajungi să „deranjezi” orânduirea deja existentă. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gazul? Unde e gazul!?
1
0
Pacat, baiat bun. Greseala lui, ca pus botul la vrajeala lui nea felics!
1
1

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365