REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ion Iliescu, acuzat de „infracţiuni contra umanităţii” în Dosarul Revoluției

Ion Iliescu, acuzat de „infracţiuni contra umanităţii” în Dosarul Revoluției

Mariana MURAT 25 octombrie 2023 | 14:32 1848

Curtea de Apel Bucureşti a decis miercuri începerea procesului în „Dorarul Revoluţiei”, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus sunt trimiși în judecată pentru „săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii”. Decizia instanţei nu este definitivă.

Ion Iliescu, acuzat de „infractiuni contra umanitatii” in Dosarul RevolutieiIon Iliescu

Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul Iliescu Ion, inculpatul gl.(rtr.) Rus Iosif, Asociaţia 21 Decembrie 1989, Apărător ales, avocat Briciu Vasile pentru părţile civile reprezentate, Apărător ales, avocat Sârbu Alina Cristina, pentru partea civilă Boieşan Radu succesor al persoanei vătămate Boieşan Petru Mircea, Apărători aleşi, avocaţi Popescu Traian şi Ghioca Gheorghe, pentru părţile civile/vătămate Vinersar Mihai Sebastian, Vinersar Elena Georgeta şi Vinersar Silviu Alexandru, Avocat Sârbu Alina Cristina, apărătorul desemnat din oficiu, pentru părţile civile/persoane vătămate asistate şi părţile civile/persoane vătămate Vlase Elena şi Vlase Hortensia, ca neîntemeiate”, este decizia pronunţată, miercuri, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.11/P/2014 din data de 29 iulie 2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare, privind pe inculpaţii: - Iliescu Ion, fost preşedinte al României, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii, Voiculescu Voican Gelu, fost viceprim-ministru al Guvernului României, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii, gl. (rtr.) Rus Iosif, fost comandant al Aviaţiei Militare, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii”. „Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Iliescu Ion, Voiculescu Voican Gelu şi gl. (rtr.) Rus Iosif”, se mai arată în minuta instanţei.

Curtea de Apel Bucureşti „admite cererile de continuare a acţiunii civile introduse de numitul Mihalache Gheorghe, formulate de către numitele Mihalache Elena Ionela şi Duţă Alina şi dispune introducerea în cauză a numitelor Mihalache Elena Ionela şi Duţă Alina în calitate de părţi civile”. „Admite cererile de constituire ca părţi civile formulate de persoanele vătămate Dibluş Petruţa, Guramba Ioan, Ion Florin Ştefan şi Bîrligă Alexandra după reţinerea cauzei în pronunţare şi dispune introducerea în cauză a numiţilor Dibluş Petruţa, Ion Florin Ştefan şi Bîrligă Alexandra în calitate de părţi civile”, se mai arată în minuta şedinţei de judecată. Decizia poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De la Iliescu au plecat toate si tot ce se intampla acum. Asta o sa mierleasca si dupa vor urla toti ca a fost trădător de neam si patrie, ca acum nu au curaj
3
1
mult mai bine ar fi sa-i dati un pupic in gaos lui nea nelu !
4
4
O mascarada ordinara! Batranelul asta, mai are inca putin si trece pe lumea cealalta si astia vor sa inceapa o judecata care va tine 10 ani! Daca timp de 30 de ani nu l-ai judecat, acum este prea tarziu!
5
0
Dupa 34 de ani mai exista probe, martori, documente? Si cat va dura procesul, 60 de ani? :)))
7
1
Acuzatia in sine suna absolut p*****l “ crime impotriva umanitatii “, care crime si cine este umanitatea? Poporul roman? Daca este poporul atunci inseamna ca nu a fost revolutie deci trebuie sa schimbam istoria tarii, manualele scolare, etc. Ce facem cu eroii revolutiei, cu cele cateva zeci de mii de oameni cu carnete de revolutionari care au primit drepturi foarte mari in bani si privilegii? Trebuie luati banii si adusi in fata justitiei ca si colaboratorii lui Iliescu la lovitura de stat, mai sunt si multe alte complicatii pe care nici nu ni le imaginam. Aceasta fanfaronada declansata de presdintele i*******r Basescu un securist dovedit a fost preluate de smecherii din umbra si acum se aduce un nou prejudiciu tarii cu acest dosar care o sa dureze 10 numai ca sa audieze miile de martori ai partilor. O tara de nebuni manevrati de papusari din umbra.
3
1
Bueiii, Nea Nelu v-a facut proprietari pe apartamentele date de pomana de Nea Nicu. Voi asa il rasplatiti?
4
7
O rusinoasa frectie de peste 30 de ani ! Daca se facea cu adevarat Justitie dupa max.2-3 ani dela evenimente altfel ar fi aratat tara noastra acum .Am fi avut cateva mii de miliardari (din furtul banului public) mai putin.......De asemenea milioane de romani nu ar mai fi parasit tara
16
0
Iliescu l****a si pe Elena, a adus lingusatoria la rang de Arta. Cheuna ca un catel la Elena cand jucau volei. Agent prefacut, james bond de moscova , frate cu putin
12
1
Frecții la piciorul mesei de lemn...rămâne că în tren
15
0
Iliescu ne-a intarziat zeci de ani de zile, e un tradator de tara care trebuie impuscat. Iliescu e agent kgb care l-a adus pe Gen Militaru alt agent rus la putere. Iliescu prin minciuni ne facea sa credem ca vrea binele tarii dar el de fapt ajuta lengaii comunisti care lingeau pe Ceausescu in dos
16
2
Urmeaza 314 z da ma tii cu crime impotriva constantenilor. Tot wc, dar public.
12
4
nici nu trebuie sa ai habar de drept ca sa prevezi cum se va termina : fapta nu exista ptr acuzatia formulata exact ptr ca sa fie respinsa
10
0
L-am omorat pe Nea Nicu pentru 8 ani de frig si foame. Acum n-avem nici-o problema sa induram mai mult. Nea Nelu - distrugator de vieti si visuri - e acum in nici macar aceeasi postura. Iertati-l, macar sa nu repetam greseala. Si-asa Dincolo va avea curand intalniri grele si nu cred ca ii va fi usor cu iertarea.
13
4
Frecție la piciorul de lemn pentru autorii loviturii de stat!
20
0
Urmeaza primarul wc cu crime impotriva constantenilor
19
6

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016