REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
27.4° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Ionel Arsene s-ar putea întoarce în România! Curtea de Apel din Bari a decis extrădarea fostului baron

Ionel Arsene s-ar putea întoarce în România! Curtea de Apel din Bari a decis extrădarea fostului baron

A.F. 12 octombrie 2023 | 21:04 1157

Curtea de Apel din Bari (Italia) a decis extrădarea fostului baron PSD Ionel Arsene. Decizia nu este definitivă. Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț și al filialei PSD a fost dat în urmărire de Poliție după ce a fost condamnat la închisoare cu executare și nu a fost găsit pentru punerea în executare a pedepsei.

Ionel Arsene s-ar putea intoarce in Romania! Curtea de Apel din Bari a decis extradarea fostului baronIonel Arsene

Curtea de Apel din Bari a aprobat, joi, cererea de extrădare a lui Ionel Arsene. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, afirmă surse citate de Realitatea PLUS.

Reamintim că în luna martie a acestui an, Ionel Arsene a fost demis oficial de la șefia Consiliului Județean Neamț, în lipsă, după ce a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență.

Poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pe Arsene, fapt pentru care a fost emis mandat internaţional de arestare. Pe 11 martie, Poliția Română a confirmat că Arsene a plecat din România, destinația fiind Italia.

Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în anul 2018, pentru trafic de influență, infracțiune săvârșită în 2013, în perioada când acesta era deputat.
Arsene a fost denunțat de Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti”, cu care și-a dat mâna pentru a scăpa de Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean de la acea vreme.

În acest scop Ștefan i-a dat 100.000 de euro lui Arsene, banii trebuind să ajungă, prin interpuși, la șeful ANI, pentru a-l declara pe Culiță Tărâță incompatibil și în conflict de interese.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, iar în 2014, când Gheorghe Ștefan i-a cerut explicații, Ionel Arsene a spus că „decapitarea” lui Culiță Tărâță nu s-a produs, scrie realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toți analfabeții care au făcut aveți pe spinarea săracilor, sa fie aduși în tara și sa li se aplice, pe lângă pedeapsa încă 3 ani cu executare asa cum prevede noua lege. Logic ar fi, ca averea integrala sa fie recuperata. Sa scăpăm odată pentru totdeauna de astfel de situații.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510