REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ionel Chiriță e convins că va reveni la conducerea Asociației Orașelor din România

Ionel Chiriță e convins că va reveni la conducerea Asociației Orașelor din România

Ana Maria LIPAN 3 mai 2023 | 00:00 1795

Ionel Chiriță, fost primar al orașului Hârșova, a părăsit Asociația Orașelor din România pe 10 februarie, după mai bine de 20 de ani petrecuți la cârma organizației. Acesta a fost concediat din funcția de președinte executiv de către Adunarea Generală a AOR, conform unor dispoziții date de Teban, președintele organizației, însă are încredere că se va întoarce. În prezent acesta figurează în 3 dosare de chemare în judecată a AOR, înregistrate pe rolul Tribunalului Constanța. Chiriță susține că de la plecarea sa, performanța asociației a scăzut considerabil și că principalul vinovat este actuala conducere.

Ionel Chirita e convins ca va reveni la conducerea Asociatiei Oraselor din Romania
Prin definiție Asociația Orașelor din România (A.O.R.) este o organizație non-guvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, ce reprezintă interesele celor 216 de unități administrativ-teritoriale cu statut de oraș din România. În spatele devizelor acesteia se ascunde însă un conflict intern greu de înțeles. Tensiunile din cadrul acesteia au început să iasă la iveală în vara anului 2022 când Ionel Chiriță, fostul primar din Hârșova, a acționat în vederea destituirii lui Adrian Teban, primar al orașului Cugir, din județul Alba, din funcția de președinte al Asociației. Pe lângă eșecul pe care l-a suferit, Chiriță a fost în final și concediat.

Ionel Chirita e convins ca va reveni la conducerea Asociatiei Oraselor din Romania
Ionel Chiriță, fostul președinte executiv, ce a fost concediat pe 10 februarie a.c., a făcut în trecut o serie de declarații pentru Replica, din spusele sale reieșind faptul că unicul motiv a concedierii sale ar fi dorința lui Teban de a-l înlătura din funcție, decizia luată de către Adunarea Generală fiind o mașinațiune a acestuia.

Asociația Orașelor din România, în cădere liberă după plecarea lui Chiriță

Fostul primar din Hârșova îl mai acuză pe Teban și de exercitarea unor abuzuri în funcție, pe lângă slaba performanță a Asociației Orașelor din România, acesta fiind principalul motiv pentru care Chiriță s-a răzvrătit împotriva conducerii în anul 2022. Așa-zisul complot însă a condus la concedierea sa. Acesta susține însă că documentele ar fi falsificate și consideră că i se va face dreptate, urmând ca Teban să răspundă civil, administrativ și penal pentru faptele de care e acuzat.

Chiriță susține și că performanța AOR a scăzut considerabil după venirea lui Teban la conducere, iar membrii au început să se retragă.
“Am ieșit din Asociație dar sunt convins că voi reveni. A făcut un audit extern care a confirmat o confirmare corectă a fondurilor. Dacă nu îl făcea putea să susțină în continuare că nu am procedat corect, dar  acum a întors situația împotriva lui. A avut loc Adunarea Generală, în perioada 23-26. Asociația este în derivă. Tot mai mulți primari nu mai participă la evenimente. Este anihilată și prin faptul că nu își mai face principala atribuție, care este de a reacționa la actele normative aflate în dezbatere. Acesta este principalul rol al Asociației.  Guvernul are obligația de a trimite actele normative către structurile asociative, pentru consultare, potrivit Hotărârii de Guvern 635. Din octombrie până în martie, adică pentru 6 luni, Guvernul a transmis 128 de acte normative, către consultare. Consiliile Județene au răspuns la 104, un număr rezonabil, de remarcat, iar AOR-ul, în afară de cele două pe care le-am lucrat în primele zile din octombrie, când încă nu exista conflictul, la niciuna.”, a declarat acesta. 

Trei dosare de chemare în judecată

Chiriță a acționat în instanță Asociația Orașelor din România, pe rolul Tribunalului Constanța fiind înregistrate nu mai puțin de 3 dosare.  Unul dintre acestea, de pe 17 noiembrie 2022, are ca obiect anularea actului prin care s-a decis concedierea sa. Următoarea ședință va avea loc pe 8 mai a.c.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O căutare deschisă a partenerilor sexuali în orașul tău și în funcție de interese, totul este anonim și gratuit deocamdată. Lucru foarte tare, folosește ----> urlis.net/club
1
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016