REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ionel Damian, candidatul PSD la Primăria Eforie: La vârsta mea și la experiența mea locul doi m-ar dezonora! Video

Ionel Damian, candidatul PSD la Primăria Eforie: La vârsta mea și la experiența mea locul doi m-ar dezonora! Video

Mirela PASCAL 30 mai 2024 | 00:00 2285

Ionel Damian, candidatul PSD la Primăria Eforie, s-a aflat miercuri, 29 mai, în studioul Replica, unde a vorbit despre proiectele pentru revigorarea orașului Eforie și despre ce a făcut sau, mai bine spus, despre ce n-a făcut Robert Șerban, în toți anii în care s-a aflat în fruntea urbei. De asemenea, Ionel Damian a vorbit despre șansele sale la alegerile din 9 iunie. Știe că va fi o luptă grea, însă este convins că-l va îndepărta pe primarul în funcție de pe fotoliul de care s-a lipit, în 2016.

Ionel Damian, candidatul PSD la Primaria Eforie: La varsta mea si la experienta mea locul doi m-ar dezonora! VideoIonel Damian și Mirela Pascal

În debutul interviului, Ionel Damian a vorbit despre candidatura sa la Primărie. „PSD Eforie a fost într-o cădere liberă. Am venit să revigorez organizația”, spune Ionel Damian. „Mi-am exprimat dorința de a candida, să nu credeți că m-a trimis cineva cu forța la Eforie. Am luat pulsul cetățenilor orașului Eforie, sunt binevoitori cu noi, știu că am avut probleme interne, au fost probleme din 2016. Am luat-o de la zero, mi s-a dat mână liberă totală din partea organizației județene, am făcut o listă de consilieri, zic eu foarte bună, cu niște oameni serioși. I-am trimis la penitență pe cei care au fost consilieri și le-am explicat că ei trebui să stea puțin de-o parte să reflecteze la ce au făcut sau ce nu au făcut”, a completat Ionel Damian.

A instaurat dictatura Robert Șerban la Eforie? „Ceea ce spuneți dumneavoastră e real. Sunt mâhnit, pentru că au trecut totuși 34 de ani și n-ar trebui ca cetățeanului să-i fie frică să spună, este democrație. Am fost pe străzi și foarte mulți oameni spun „Da, te apreciez, dar îl votez pe Șerban” , dar mulți spun «Domne, îmi e frică». Eu cred că modalitatea asta de a face politică trebuie să termine“, a subliniat Ionel Damian. „Eforie nu are Casă de Cultură, eu nu cred că există în județul Constanța o localitate care să nu aibă Casă de Cultură, a fost închisă de vreo doi ani. Eforie Nord nu are grădiniță, o mare parte dintre mame și-au făcut buletin de Agigea și își duc copiii la Agigea. Primarul a început foarte multe lucrări și sunt foarte multe lucrări din timpul lui Ovidiu Brăiloiu. Se laudă cu falezele, dar sunt cu mari deficiențe și toată lumea știe. Degeaba le-am făcut dacă an de an stăm și le reparăm. Mai avem o mare problemă. Sunt și eu un om de afaceri și, dacă până acum doi ani autorizația pentru afacerea noastră era 760 de lei pe an, acum s-a făcut 18.000 de lei. E nevoie de bani la buget, s-a făcut multe proiecte europene și trebuie să venim cu finanțare, înțeleg, dar este exagerat.

Care sunt șansele lui Ionel Damian la Primăria Eforie? „Am venit să câștig. La vârsta mea și la experiența mea locul doi m-ar dezonora. Este foarte greu să te lupți cu Robert Șerban, e primarul în funcție, are stilul ăsta agresiv... dar în același timp poate fi o sabie cu două tăișuri“, a spus Damian.

Ionel Damian și-a pus la punct un program electoral bine stabilit: proiectele sunt din diferite domenii, însă una dintre preocupările lui vor fi și bătrânii. „Am un proiect de suflet. Omenii în vârstă trebuie ajutați. Vreau să preluăm la nivelul orașului Eforie programul «Respect» de la Constanța“, spune Damian. De asemenea, candidatul PSD la Primăria Eforie vrea să facă și un port pescăresc în zona Capul Turcului.

Mai multe despre proiecte, urmăriți în materialul video de mai jos:

Video 1

Schimbând registrul, am vorbit cu Ionel Damian și despre Neptun - Olimp, compania de stat pe care o conduce de doi ani și care a fost devalizată de foștii șefi, până la preluarea frâielor de către Damian. „Eu am venit în 2022... până atunci,  cred că s-au perindat 20 de directori, erau conturi blocate, oamenii neplătiți de un an de zile. Suntem bine de doi ani. A intervenit o problemă între timp. Suntem în asociere cu SIF Transilvania, care are 42% din acțiuni. SIF Transilvania vrea să iasă din afacere, pe motiv că nu-și iau dividende. Au fost în audiență la fostul ministru Cadariu și la ministrul Radu Oprea, și-au exprimat dorința să iasă din afacere. Au vrut să iasă printr-o insolvență acceptată de ambele părți, dar nu a acceptat Ministerul Turismului, atunci au cerut insolvență în instanță, motivând că au dat niște bani împrumut societății noastre. Cu datoria s-a dus în instanță, dar noi ne-am achitat, între timp. La un moment dat a fost propunerea să ne vândă partea lor sau să le vindem noi partea noastră. Rămâne de văzut. Avem un proiect, vrem să facem un camping în zona gării Neptun pe 26.500 de metri. Proiectul acesta este în trei etape, pe primii 10.000 de metri să facem un camping, pe 10.000 de metri vile P+2 și pe ultimii 6.500 de metri un hotel P+9. Ne apucăm de prima etapă în toamnă”, a precizat Damian.

Video 2

Interviul integral îl puteți urmări mai jos:

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

 

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510