REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ionel Damian: La Eforie, sunt bani foarte mulți cheltuiți pe sub masă, pe lângă masă, cu prietenii

Ionel Damian: La Eforie, sunt bani foarte mulți cheltuiți pe sub masă, pe lângă masă, cu prietenii

Mirela PASCAL, Georgiana BOGLEA 7 iunie 2024 | 00:00 1293

Candidatul la funcția de primar al orașului Eforie din partea PSD, Ionel Damian, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 6 iunie a.c., unde a discutat despre sondajele care îl situează pe locul 2, ce priorități are dacă va ajunge primar, dar și despre așteptările pe care le are de la ziua votului, pe 9 iunie.

Ionel Damian: La Eforie, sunt bani foarte multi cheltuiti pe sub masa, pe langa masa, cu prietenii

Noi am fost foarte jos în sondaje și am ajuns foarte aproape de actualul primar.

În debutul interviului, Ionel Damian a adus în discuție existența unor sondaje, care îl situează pe locul 2, imediat după actualul primar.

„Avem și un sondaj apărut, care nu este comandat de noi. Singurul sondaj despre care știm  noi a fost la începutul campaniei electorale în care în momentul în care eu am ajuns la Eforie acum 2 luni, am fost direct pe locul 2. Ultimul sondaj apărut zilele acestea, un sondaj de la un ONG mă plasează pe mine și candidații noștri în urma primarului și a celor de la PNL la distanță foarte mică. La începutul campaniei distanța era foarte mare. Asta ne încurajează pentru că trendul a fost tot timpul ascendent. Este foarte adevărat că primarul în funcție a rămas cumva constant la aproximativ 40-50%.  Noi am fost foarte jos și am ajuns foarte aproape de el. Dacă este cazul o să vă arătăm și datele. Am văzut sondajul domnului Balmuș, să nu spun că m-a amuzat, că suntem oameni serioși. Noi știm realitatea în Eforie. Adevărul este că la momentul actual primarul în funcție are prima șansă, noi venim din spatele lui și suntem foarte aproape. Sondajul care a apărut astăzi sau ieri, nu știu cine l-a făcut, nu l-am cerut noi , sperăm că este și real, dar cam arată situația de fapt. Robert Șerban este primul în sondaj, dar nu mai este la distanță foarte mare. Asta ne bucură foarte mult. Ultimele 2-3 zile pot schimba situația radical. Mă întrebați dumneavoastră de ce primarul în funcție e favorit mai tot timpul pentru că controlează absolut totul, în orice localitate. Având toată structura primăriei în mână este ușor să controlezi. Asta poate fi și o sabie cu 2 tăișuri. Oamenii au ajuns la un control de saturație maximă, prea mult control. Hai să dăm oamenilor puțină libertate. Robert Șerban este de 12 ani în fruntea primăriei. A fost 4 ani viceprimar și 8 ani primar. După cum știm toți, puterea erodează. Orice ai face la un moment dat deranjezi pe cineva. În 12 ani s-au adunat anumite nemulțumiri din partea unor persoane și să sperăm că vor conta în dreptul nostru“, a declarat Ionel Damian.

Totodată, acesta a menționat că sunt anumite zvonuri care zic că un alt partid are intenția de a cumpăra voturile alegătorilor. „Nu am auzit ca voturile să se cumpere cu bani. Am auzit că în ziua votului un alt partid are intenția să cumpere voturi, nu cu bani, neapărat, sunt niște bârfe prin Eforie, dar nu le bag în seamă. Noi nu facem așa, ceva, nu am făcut niciodată și sper că nimeni nu face ca și contracandidații mei, sunt oameni cu care mă cunosc. Și cu Balmuș mă cunosc, și cu Negru mă cunosc, cu primarul Robert Șerban am fost de vreo 2 ori la primărie, fiind operator economic. Nu sunt în relații foarte apropiate, ba chiar am avut o problemă cu drumul ăla din Eforie Sud și Eforie Nord. Nu ne-a ajutat. Se putea face mai mult ca noi să avem niște facilități la drumul ăla. Eu cred că suntem niște oameni serioși, să ajungem la nivelul de a veni cu bani ca să ce? Așa o rezolvăm?”, a zis Ionel Damian.

De asemenea, acesta a precizat că și-a instruit oamenii din echipă foarte bine, astfel încât să nu aibă surprize neplăcute în ziua alegerilor.

Chiar ieri am avut un instructaj la sediul administrativ al partidului, unde am participat eu și cu un consilier. Am adunat apoi echipa noastră de consilieri în sediul nostru din Eforie. Oamenii noștri din secțiile de votare au venit, avem oameni în fiecare secție de votare și oameni cu experiență. Noi reprezentăm cel mai puternic partid din țară. Cum să nu avem noi oameni în secții? Vom pune câte 2 persoane , una în secția de votare, una în aria secției de votare și una în rezervă pentru că vrem să fim convinși că nu se face nimic necurat. Experiența mea de la organizația județeană Constanța îmi spune că e bine să facem așa. În trecut am pierdut multe primării din cauza bunului simț pentru că nu ne-am luat măsuri de siguranță. Asta a făcut să se piardă comune la 50 de voturi sau 20 de voturi. Sper să nu se întâmple așa ceva la Eforie“, a spus Ionel Damian.

Damian: Toți contracandidații mei vin cu proiecte faraonice

Ionel Damian a ținut să precizeze că gândul său se îndreaptă, în primul rând, către oamenii care nu au o situație materială foarte bună, fiind primul lucru spre care ar vrea să își îndrepte atenția în Eforie.

Ionel Damian: La Eforie, sunt bani foarte multi cheltuiti pe sub masa, pe langa masa, cu prieteniiIonel Damian

„Toți contracandidații mei vin cu proiecte faraonice. Eu m-aș gândi prima oară la oamenii cu anumite nevoi. Sunt 2 categorii de oameni cu nevoi materiale în Eforie. În primul rând sunt bătrânii care nu au copii care să îi ajute. După ce vom ajunge la primărie, m-am gândit să mă axez prima oară pe problema bătrânilor și a oamenilor cu nevoi materiale. Sunt anumite zone în Eforie unde există oameni care nu își pot permite o masă la prânz. Promit eu cetățenilor orașului Eforie că nu vor mai exista oameni care să nu aibă o masă la prânz. Primăria are atât de mulți bani încât îi cheltuiește în proiecte faraonice“, a declarat Ionel Damian.

Foarte mulți care construiesc sunt apropiați de primărie

Pe lângă toate acestea, Ionel Damian  spune că „foarte mulți care construiesc sunt apropiați de primărie“. „Sunt bani foarte mulți cheltuiți pe proiecte și sunt cheltuiți pe sub masă, pe lângă masă, cu prietenii. Toate treburile astea trebuie oprite. Haideți să folosim banul public pentru dezvoltarea orașului. Treaba primăriei este să asigure infrastructură, apă, curent, șosele și în rest lasă privatul să facă. Acordă-i libertate privatului. Nu-i lua toții banii, lasă banii la privat, la cetățeanul care investește. Cel mai bine știe ce să facă cu banul cel care investește, cel care construiește. Nu pleacă nimeni cu banii în insulele Maldive dacă au de lucru, dacă au de muncă aici în Eforie. Eu, personal, am un avantaj, eu nu călătoresc. Nu am fost în viața mea nicăieri. Am o problemă cu avionul, nu am fost niciodată cu avionul și orice ban îl fac îl las acolo, în comunitate. Mai dezvolt câte ceva, nu proiecte foarte mari. Haideți să lăsăm loc privaților să dezvolte orașul, iar noi doar să le asigurăm infrastructura. Foarte mulți care construiesc sunt apropiați de primărie. Am o altă problemă cu primăria. Luând atât de mulți bani pe autorizații, pe impozite, pe taxe, rămân mai puțini bani la privat. Eu întotdeauna vorbesc în dreptul meu. Dacă tu autorizația mi-ai mărit-o de 30 de ori, taxele la bugetul local se măresc an de an. Eu proiectez să fac un anumit lucru într-un an, dar nu mai pot să îl fac într-un an, îl fac în 2-3 ani sau poate nu îl mai fac“, a declarat Ionel Damian.

Damian: Problemele Eforiei le știm. La momentul ăsta este un blocaj

Totodată, Ionel Damian susține că la acest moment în Eforie este un blocaj din cauza banilor, iar proiectele nu se mai pot dezvolta.

Sunt cetățeanul Eforiei de 48 de ani. Problemele Eforiei le știm. La momentul ăsta este un blocaj. Sunt foarte multe proiecte începute, știu că sunt niște blocaje din cauza banilor. Probabil că aceste probleme se vor rezolva tot prin mărirea taxelor și sigur va trebui să facem un audit să vedem unde s-au dus banii, cum s-au dus și atunci vom lua măsuri. Ajungând acolo vom face asta pentru că din afară nu avem foarte multe date. Datele din interior le au numai ei. Noi trebuie să ne axăm pe activitatea noastră de turism. Eu am o plajă la care s-a expirat contractul de închiriere. La mai mult din jumătate din litoralul românesc s-a expirat contratul de închiriere al plajelor. Avem o asociație «Eforie Turistică», am făcut adrese către ABADL, către Ministerul Apelor, am primit și răspunsuri, se lucrează la dosare, la metodologia de licitații. Se vor face niște licitații în perioada următoare, dar nu pe toate toate sectoarele de plajă, doar pe o parte din sectoare. Suntem în stand-by, avem actele pregătite. Așteptăm să vedem unde se vor ține licitațiile, la București, la Constanța. Nu știe nimeni. În perioada aceasta nu putem exploata plaja. Dacă vin turiștii stau în hotel, le dăm un șezlong de la hotel, se duc și stau pe plajă pe cont propriu. Din câte am înțeles prima licitație va fi la jumătatea lunii iunie. O licitație, dar nu vor intra toate sectoarele de plajă. Unde am întrebat, nici ei nu aveau răspunsuri“, a zis Ionel Damian.

Veți avea mari surprize la alegeri

Spre finalul interviului, Ionel Damian a ținut să le transmită și contracandidaților un mesaj. De asemenea, acesta a precizat și faptul că s-au comportat cu toții onorabil pe perioada campaniei, astfel încât să nu existe conflicte în fața oamenilor. Totodată, acesta a menționat că în ziua alegerilor, toată lumea va avea parte de o surpriză.

Ionel Damian: La Eforie, sunt bani foarte multi cheltuiti pe sub masa, pe langa masa, cu prieteniiIonel Damian, Mirela Pascal

Contracandidații mei mă cunosc, eu îi cunosc pe ei. Eu le spun doar atât: vom rămâne în Eforie. Să ne comportăm onorabil și în perioada asta până la alegeri, așa cum ne-am comportat și până acum.  Dacă știam că PNL se duce într-o zonă a orașului, mă duceam în altă zonă. Dacă știam că Balmuș este în Eforie Nord, mă duceam în Eforie Sud. Dacă știam că Negru Virgil este la blocuri în centru mă duceam la blocuri în partea cealaltă. Încercam să evităm pentru că nu poți să controlezi omul sută la sută din echipa ta și unii mai au resentimente. PSD 2016 s-a împărțit la momentul ăsta în  Negru, Balmuș și cu noi. Noi PSD, suntem împărțiți în 4 aripi. De acolo a plecat dezastrul. Culmea este că celălalt este dat deoparte, nu îl deranjează nimeni, are bazinul lui fix, bazinul lui de la 2016 e același. Noi bazinul rămas de la Ovidiu Brăiloiu tot l-am ciopârțit. Azi a plecat unul, mâine altul și la momentul acesta s-a împărțit în 4. Eu încerc să îl coagulez. Veți avea mari surprize la alegeri. O să vedeți că tot bazinul nostru se va situa la noi, la organizația de bază PSD. Așa cum spune și ultimul sondaj, bătălia se dă între PSD și PNL. AUR este cumva terțiar. AUR a creat surprize în 2020. Surpriza s-a terminat. Ulterior anului 2020 am văzut ce înseamnă AUR, am văzut ce înseamnă oamenii de la AUR. Nu comentăm“, a declarat Ionel Damian.

 

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța

Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510