REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ionuț BUDI merge la Curtea Constituțională, după ce a fost AMENDAT de Poliția LOCALĂ

Ionuț BUDI merge la Curtea Constituțională, după ce a fost AMENDAT de Poliția LOCALĂ

Replica API 15 aprilie 2021 | 00:02 6516

SC Luv Team SRL, firmă în baza căreia funcționează clubul Luv, deținut de Ionuț Budi, a fost amendată, în urmă cu trei ani, pentru desfășurarea activității de alimentație publică, într-o structură de vânzare de aproximativ 750 mp, fără a deține autorizație de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică. Ulterior sancționării, societatea a depus la Primăria Constanța documentația în vederea obținerii autorizației de funcționare pentru desfășurarea de activități comerciale, pentru clubul Luv de la Dacia, nefiindu-i eliberată deoarece societatea nu deținea autorizație la incendiu.

Budi a decis să meargă în instanță, pentru anularea procesului verbal de contravenție. Luna trecută, magistrații i-au admis cererea de sesizarea a Curții Constituționale, urmând ca aceasta să constate dacă prevederile art. 73 pct.1 din OG nr. 99/2000 sunt sau nu constituționale. Ionuț Budi consideră că prevederile mai sus menționate nu întrunesc exigențele de claritate, precizie și previzibilitate contravenind astfel dispozițiilor art.1 alin.5 din Constituție.

Norma criticată nu conține descrierea faptei contravenționale, nu indică autorizațiile a căror lipsă determină sancționarea contravențională și nici condițiile și criteriile necesare pentru stabilirea faptei contravenționale.

În primă fază, pe fond, i-a fost respinsă cererea privind sesizarea CCR, dar la recurs, Curtea de Apel a casat, în parte, pe 24 martie a.c., sentinţa Tribunalului şi rejudecând, a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art.73 pct.1 din OG 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă. Decizia este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau sa ma rup cu Ion budi
2
0
Era bun de primar...te doare cacatul.
5
0
Budi cauta salam in puscarie? Cauta ceva sa swga si el.
5
1
Nici nu trebuia sa se ajunga pana aici. In prima instanta, dat un sut undeva si trimis acasa. Nu ai toate autorizatiile obtinute, pa si pusi! Ce atata bagat in seama niste coate goale! Adica, omul de rand trebuie sa obtina toate aprobarile autoritator, iar astia, vezi doamne, sunt nu stiu cine, au doua perechi de c...! La munca ma! Ca la intins mana sunteti buni!
15
0
HORIA SI CHITAC INCHIDETI OCHII NU AM AUTORIZATIE
13
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016