REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Ionuț Moșteanu, împotriva lui Iohannis: 'Îngroapă definitiv învățământul românesc'

Ionuț Moșteanu, împotriva lui Iohannis: 'Îngroapă definitiv învățământul românesc'

Replica API 31 august 2022 | 00:00 934

Vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu lansează un atac dur împotriva președintelui Klaus Iohannis și a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. „Moștenirea lui (n.r.: Klaus Iohannis): educația îngropată, România sub talpa PSD”, este concluzia amară trasă de politicianul aflat în opoziție.

Ionuț Moșteanu

„„România educată, proiectul meu de suflet” arată ca România sub PSD și PNL. Al doilea proiect de suflet al lui Klaus Iohannis.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu ne anunță astăzi că existența toaletelor în curțile școlilor este „o problemă exagerată” și „nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației”. Sunt declarațiile ministrului Educației dintr-o țară europeană.

Conform unui memorandum aprobat de Guvern în 2020, 6.180 de școli nu aveau toalete interioare. 6.180. Iar 12.712 clădiri școlare erau nerenovate.

Asta ar trebui să fie ultima declarație disprețuitoare pentru copiii noștri a ministrului Educației.

E timpul să plece. „România educată”, legile educației, nu sunt altceva decât legile plagiatorilor. Iohannis și Cîmpeanu îngroapă definitiv învățământul românesc.

7 ani ne-a promis Klaus Iohannis o „reformă totală a educației”. La fel cum 7 ani ne-a mințit că luptă împotriva PSD.

Moștenirea lui: educația îngropată, România sub talpa PSD”, a spus Moșteanu, pe pagina sa de Facebook.

Reacția vicepreședintelui USR vine după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că toaleta din curte nu are legătură rezultatele din educație: „E o problemă exagerată. Mulți dintre noi am făcut performanță învâțând în aceste școli”.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut marți ministrului Educației un plan pentru ca în doi ani să numai existe școli cu toaleta în curte. „Nu cred că e un efort financiar deosebit să putem să facem ca acest demers să se realizeze și să nu mai discutăm despre acest subiect”, afirma Ciucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Frectie ...Era ingropat de Abramburica de ani buni .Oricum avem tara plina de Academicieni si doctori
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677