REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Joi, 22 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6829
22.4° Constanța Joi, 22 August 2024 Anul XX Nr. 6829
 

Ionuț Rusu: Primăria Constanța nu e în faliment, doar prioritizăm cheltuielile! Video

Ionuț Rusu: Primăria Constanța nu e în faliment, doar prioritizăm cheltuielile! Video

Mirela PASCAL 22 august 2024 | 00:00 5660

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, s-a aflat miercuri, 21 august, în studioul Replica unde a vorbit, printre altele, despre taxele și impozitele care urmează să fie majorate anul viitor. Printre acestea se numără taxa de gunoi, de la 8 de lei, la 20 de lei, dar și taxa pentru locurile de parcare rezidențiale, de la 200 de lei la 600 de lei. Totodată, Ionuț Rusu a vorbit și despre stadiul lucrărilor din oraș, dar și despre viitoarele proiecte pe care municipalitatea le are în plan. Mai mult, Rusu a vorbit și despre candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale.

Ionut Rusu: Primaria Constanta nu e in faliment, doar prioritizam cheltuielile! VideoIonuț Rusu și Mirela Pascal

În debutul interviului, Ionuț Rusu a făcut o scurtă analiză a rezultatului alegerilor din 9 iunie, dar a vorbit și despre proiectul privind impozitele și taxele pentru 2025, care vor crește semnificativ. „Eu sunt convins că este lumea foarte interesată de taxele și impozitele pe care le vor plăti în anul 2025. Peste 90% din taxe nu cresc, doar se actualizează cu indicele de inflație pe anul precedent, într-un mod corect și legal. Taxa (de gunoi, n.r.) de 20 de lei, în prezent plătim 8 lei, este subvenționată de Primăria Constanța. Această subvenție nu este nimic altceva decât parte din taxele și impozitele pe care fiecare constănțean le plătește oricum. Taxa de gunoi este una, subvenția este un alt lucru și taxa pe care o plătește consumatorul final este cu totul altceva. Aceste măriri s-au produs din cauza faptului că la 1 ianuarie 2024 taxa la groapa de gunoi a crescut de la 80 de lei la 160 de lei, practic s-a dublat. Pentru că în orașul Constanța se reciclează, din nefericire, 1,26 %. Ce înseamnă acest lucru? Cu cât reciclăm mai mult, cu atât taxa de gunoi scade. Noi eliminăm subvenția, conform legii, nu facem nimic altceva. A mai fost o încercare și în anul 2023 și, din nefericire, din cauza populismului, celelalte partide au considerat că trebuie să plătim această subvenție”, a spus Ionuț Rusu.

Rusu: Primăria Constanța nu e în faliment

Legat de taxa de parcare rezidențială, care va crește de la 200 de lei, la 600 de lei, viceprimarul a declarat: „Nu am făcut altceva decât să luăm exemplul altor UAT-uri mari. Au fost făcute niște calcule și din aceste calcule a reieșit taxa de 600 de lei pentru locurile cu rezervare individuală. Măririle de impozite și taxe se actualizează cu indicele de inflație, un lucru care se face în fiecare an, iar aceste taxe se referă doar la cei care au locurile cu rezervare, doar la ei se face această mărire taxe. Ar fi minunat să fie cât mai multe sugestii din partea constănțenilor, toate aceste lucruri vin în urma unor discuții. La final vom face o analiză și vom ști care sunt dorințele oamenilor. Proiectul se va vota ori în septembrie ori în octombrie. Este un proiect pentru viitorul Constanței, probabil vor fi, sau nu, amendamente”, a lămurit Rusu.

Ionut Rusu: Primaria Constanta nu e in faliment, doar prioritizam cheltuielile! VideoIonuț Rusu

Și, pentru că tot s-a vehiculat faptul că Primăria Constanța ar fi în pragul falimentului, Rusu a lămurit și acest aspect: „Primăria Constanța nu este în faliment. Avem foarte multe proiecte pe care trebuie să le co-finanțăm. Nu avem voie să nu le implementăm: Castelul Regina Maria, Casino și tot ce înseamnă terasamentul din jurul lui. Sunt proiecte câștigate pe PNRR și pe alte programe pe care trebuie să le finanțăm. Prioritizăm cheltuielile în funcție de proiectele majore ale orașului. Primăria nu e în faliment.

Video 1:

Ionuț Rusu a vorbit și despre lucrările din oraș, despre când se va face recepția. Totodată, Rusu a vorbit și despre intervențiile pe care Primăria Constanța le-a avut, sau urmează să le aibă, pentru reabilitarea străzilor și a trotuarelor, dar și despre stadiul proiectului privind parcările supraetajate. În materialul video de mai jos puteți urmări și stadiul lucrării de mutare a cartierului Henri Coandă la periferia orașului, dar și ce zice Rusu despre Sala Polivalentă.

Video 2:

Schimbând registrul, am vorbit cu Ionuț Rusu și despre candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale. „Următorul președinte al României va fi Nicolae Ciucă! Este pe departe cel mai bun candidat și este singurul candidat care are un CV impecabil, este singura soluție pentru România în acest context geopolitic și pe mine mă bucură că vedem mai mulți candidați din care românii pot alege dar soluția pe care o oferă PNL-ul, domnul Nicolae Ciucă este cea mai bună  pentru România. Toată lumea promite, cum a fost și în campania de la alegerile locale, unii vin cu promisiuni și unii vin și cu fapte, iar domnul Nicolae Ciucă a dovedit și pe timpul când a fost premier și toată experiența lui profesională de până acum a dovedit că el este singura soluție pentru România, el va câștiga cu orice contracandidat, oricare ar fi, în turul doi”, a spus Rusu.

Video 3:

 

Urmăriți interviul integral în materialul VIDEO de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212