REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

iPhone 14 - cel mai performant telefon existent din gama Apple

iPhone 14 - cel mai performant telefon existent din gama Apple

Ana Maria LIPAN 9 august 2023 | 14:29 3011

Apple este recunoscut drept o marcă dornică să iasă în evidență. Dispozitivele produse de ei folosesc un sistem de operare distinct de celelalte mărci, numele fiecărui aparat începe cu litera „i”, iar prețul aparatelor este piperat. Totuși, aceste lucruri au făcut brandul Apple să ajungă la performanțele actuale. Fiecare generație de iPhone este așteptată cu nerăbdare în fiecare an de pasionați și de fanii brandului.

iPhone 14 - cel mai performant telefon existent din gama Apple

Alegerea modelului de iPhone care ți se potrivește nu este un lucru ușor. Trebuie să iei alegerea într-un mod cugetat, deoarece tehnologia este costisitoare. Considerăm că te putem ajuta cu luarea acestei decizii. Citește mai departe pentru afla caracteristicile fiecărui model de iPhone din ultima generație.

Modelele disponibile în generația 14

1. iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro Max este cel mai puternic model din serie. Alimentat de procesorul Apple A16 Bionic, gestionează cu ușurință chiar și cele mai solicitante aplicații. Acest procesor este o îmbunătățire față de modelele mai vechi, pentru a satisface cerințele ecranului. Diagonala telefonului este de 6,7 inchi. De asemenea, tipul de afișaj este OLED, iar culorile ecranului sunt reproduse fidel și contrastul este mai accentuat. Datorită tehnologiei OLED, telefonul  are o calitate mai bună a imaginii și economisește energia folosită pentru afișare. Telefonul dispune și de funcțiile True Tone și Haptic Touch pentru a menține calitatea imaginii constantă pe tot parcursul utilizării. Cu ajutorul tehnologiei True Tone, un senzor de lumină de pe ecran interacționează cu mediul și ajustează parametrii pentru utilizarea optimă a dispozitivului în funcție de intensitatea luminii. Haptic Touch este o caracteristică prin care se atribuie diverse acțiuni la puterea apăsării ecranului.

Fiind capul de serie în ceea ce privește performanța și dimensiunea, iPhone 14 Pro Max cântărește cel mai mult dintre modelele din generația sa. Telefonul are 240g cu următoarele rapoarte de dimensiune: 77,6 x 7,85 x 160,7mm.

Pe lângă numeroasele tehnologii disponibile, acest iPhone 14 Pro Max vine și cu tehnologii clasice precum Bluetooth, Wi-Fi, NFC și încărcare wireless. Are și tehnologie 5G și eSim care este foarte utilă pentru rețeaua de telecomunicații. Procesul de încărcare se face printr-un cablu cu conector Lightning. Cablul de încărcare este în pachetul în care este livrat telefonul, dar capul de încărcare și alte accesorii trebuie achiziționate separat. Bateria telefonului este în format litiu-ion și garantează până la 29 de ore de redare video.

Pentru a oferi protecție maximă telefonului, cei de la Apple au îmbunătățit protecția la praf și apă a dispozitivului. Difuzorul și zona încărcătorului sunt protejate de praf pentru o durată de viață mai lungă a componentelor. Rezistenta la apa este IP67, mai exact, telefonul poate fi scufundat în apă până la 1 metru adâncime pentru maxim 30 de minute. Componenta cu care iese în evidență telefonul este sistemul foto-video. Dispozitivul are trei camere, cea principală având o rezoluție de 48 MP. Celelalte două sunt de 12 MP fiecare și au moduri telefoto și ultra-wide. Camera frontală este, de asemenea, de 12 MP. Telefonul filmează în 4K Full HD la 24 de cadre pe secundă, standardul din industria cinematografică. Apple introduce o nouă tehnologie care se găsește doar în modelele Pro și Pro Max. O insulă dinamică transformă zona neagră din partea de sus a ecranului într-o zonă interactivă. Această zonă a fost nefolosită în modelele anterioare. Insula dinamică sau „Dynamic island” este proiectată în jurul camerei frontale și poate fi lua diferite dimensiuni în funcție de acțiune. Cu această funcție, poți răspunde la apeluri, gestiona aplicații, schimba melodia pe care o asculți și multe altele. 

2. iPhone 14

Acest model este alimentat de un procesor A15 Bionic cu 6 nuclee. Aceasta este o cartelă SIM duală cu spațiu pentru o cartelă nano SIM și un alt card e-SIM de rezervă. 

Telefonul este echipat cu tehnologie 5G. De asemenea, are un grad de rezistență la apă IP67, asigurând că funcționează în stare bună chiar și atunci când este scufundat. Bateria telefonului este de configurație litiu-ion. Toate modelele disponibile vin în variante de stocare de 128, 256 și 512 GB.

Ecranul și camera sunt elementele rezistive ale telefonului. Diagonala este de 6,1 inch, iar tipul de afișaj este OLED, așa că telefonul reproduce foarte fidel culorile. Rezoluția disponibilă este 1170 x 2532. Telefonul are, de asemenea, două camere pe spate și una pe față. Rezoluția video este de calitate Full HD 4K. Funcțiile ecranului sunt True Tone care face culorile mai vii, Dolby Vision care creează contraste impresionante și Haptic touch care poate avea diferite scopuri în funcție de intensitatea apăsării pe ecran. De asemenea, autonomia bateriei este 20 de ore.

iPhone 14 Plus are toate specificațiile modelului de bază. Totuși, caracteristicile distincte sunt greutatea, diagonala și autonomia bateriei.

Alege un model de telefon care să ți se potrivească. De asemenea, dacă dispozitivul anterior a fost produs tot de Apple, îți poți transfera datele prin iCloud.


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-a trezit pensionara CEZARA sa dea sfaturi despre cost productie in IT, du-te cucoana inapoi la bibelourile matale.
0
1
sa faca si desteptii care nu dau atatia bani pe un telefon, si sa-l vanda mai ieftin sa-i bage in faliment pe apple. astfel de produse nu se fac cu lozinci
3
1
desteptii s-au imbogatit pe seama prostilor, care sunt multi.cum sa dai atatia bani pe un telefon, in conditiile in care costul de productie este unul infim
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510