REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.3° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
25.3° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

IPJ Constanța, conferință de presă privind evaluarea activității în semestrul I al anului 2024

IPJ Constanța, conferință de presă privind evaluarea activității în semestrul I al anului 2024

Georgiana BOGLEA 26 iulie 2024 | 10:05 884

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a organizat o conferință de presă vineri, 26 iulie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, ce are ca subiect evaluarea activității în semestrul I al anului 2024.

IPJ Constanta, conferinta de presa privind evaluarea activitatii in semestrul I al anului 2024

În debutul conferinței Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța a prezentat indicatorii de performanță ai semestrului I din anul 2024.

IPJ Constanta, conferinta de presa privind evaluarea activitatii in semestrul I al anului 2024Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța

Încep prin a vă mulțumim pentru participare care a fost planificată de săptămâna trecută și ne propunem să ne întâlnim săptămânal pentru a vă prezenta activitatea sezonului estival. Vă voi prezenta activitățile și indicatorii de performanță în semestrul I 2024. Participă adjuncții inspectoratului, domnul comisar șef Simion, directorul administrativ doamna Șerbănescu și șeful serviciului siguranței rutiere Munteanu George. Începând cu 15 ianuarie 2024, a fost demarat proiectul pilot de reorganizare, eficientizare a activităților IPJ. Ca obiective ne am propus creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni, asigurarea climatului mediului de afaceri, prevenirea criminalității organizate, asigurarea resurselor umane, mijloacelor necesare dezvoltării capacității operaționale.  Structura IPJ, avem 13 servicii, 6 birouri, 8 poliții orășenești. Avem un număr de 70 de posturi de poliție . Reorganizarea structurilor IPJ s a realizat pentru a răspunde nevoii de siguranță publică.  Facem precizarea ca polițistul este principala resursă.”, a declarat Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța.

IPJ Constanta, conferinta de presa privind evaluarea activitatii in semestrul I al anului 2024

Noi nu avem un target, însă ne propunem prezență activată pe teren pentru a identifica potențialele situații de risc pentru participanții la traficul rutier și să luăm măsurile necesare.”, a mai precizat Dumitru Bîltag.

În continuarea conferinței, Dumitru Bîltag a făcut precizări legate de câteva dintre cele mai mediatizate cazuri investigate de polițiști în semestrul I al anului 2024.

Câteva cazuri pe lista de investigații criminale care au fostr instrumentate în semestrul I al anului 2024. Unele dintre acestea au fost intens mediatizate și avem prezentarea video <<Bătaie în plină stradă la Vama veche de 1 mai. Poliția îi caută pe participanți>>. În urma săvârșirii de infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice pe raza localității Vama Veche în data de 1 mai a.c. Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat mai multe persoane implicate. În urma propunerilor formulate Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangaliei, față de 7 tineri s-a dispus arestarea preventivă, iar pentru al optulea plasarea sub control judiciar. Toți cei 8 au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior 7 dintre aceștia primind mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Unul dintre ei fiind minor a fost plasat sub control judiciar. De asemenea, un alt caz <<7 indivizi arestați la Constanța după ce au snopit în bătaie un bărbat pe I.C. Brătianu>> . Aceasta era informația care a apărut în presă. Vă fac precizarea cu privire la activitățile desfășurate. Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au reținut pentru 24 de ore 7 bărbați cu vârste cuprinsă între 18 și 44 de ani bănuiți de infracțiunea de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Ulterior, fiind arestați preventiv de către instanța de judecată pentru o perioadă de 30 de zile. Astfel, la data de 18 iunie aceștia ar fi agresat fizic un bărbat de 34 de ani în timp ce se afla pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța.”, a zis Dumitru Bîltag.

Video 1:

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
imi place ca s-au imbracat in marinari le sta mai bine decat in hainele de g****i
3
1
din lateral nu iau pozat?
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436