REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Vin., 11 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6879
24.6° Constanța Vineri, 11 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6879
 

IPS Teodosie a ajuns la Curtea de Apel, în dosarul „Mană cerească”. Video

IPS Teodosie a ajuns la Curtea de Apel, în dosarul „Mană cerească”. Video

Andreea VLAICU 11 octombrie 2024 | 09:25 1260

IPS Teodosie a ajuns vineri, 11 octombrie, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța, având un nou termen în dosarul „Mană Cerească”, în care DNA îl acuză pe arhiepiscopul Tomisului de cumpărare de influență. Este ultimul termen în camera preliminară.

IPS Teodosie a ajuns la Curtea de Apel, in dosarul „Mana cereasca”. VideoIPS Teodosie

„Astăzi avem un termen important. De fapt cred că o să fie ultimul termen din camera preliminară pentru că știm că s-a respins deja cererea comună a tuturor avocaților apărării în ceea ce privește emiterea unor adrese către DNA prin care să ne spună dacă au înregistrările originale. DNA a confirmat în sala de judecată că nu există acele înregistrări. Deci, cumva, respingerea acestui probatoriu nu ne supără foarte tare din punct de vedere al apărării pentru că procurorul DNA a confirmat că nu există originalul acelor înregistrări”, a spus avocatul lui Teodosie, Adrian Cuculis.

Reamintim că Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, iar un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă.

IPS Teodosie a ajuns la Curtea de Apel, in dosarul „Mana cereasca”. VideoAdrian Cuculis

„În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuţie ar fi participat şi celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică 'înţelegerea' respectivă", se arată într-un comunicat transmis de DNA la începerea urmăririi penale a reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului.

Conform aceleiaşi surse, suma de 800.000 lei urma să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

 Video 1:

 

La intrare, Arhiepiscopul Tomisului nu a dorit să facă nicio declarație.

Video 2:

 

Dosarul va ajunge la Înalta Curte de Casație?

La ieșire, avocatul Adrian Cuculis a făcut declarații. „Decizia din acest dosar se va judeca la Înalta Curte. E clar că oricare dintre părți o să fie nemulțumită cu privire la ce se va pronunța aici, la Curtea de Apel Constanța. Vom formula, bineînțeles, contestație și vom ajunge la Înalta Curte. Petrică Leașcu a vrut să se răzbune. Striga cu un megafon pe care îl flutura prin fața Curții de Apel Constanța și zbiera tot felul de lucurui. El, un infractor condamnat. Infractor în sensul legii cu condamnare definitivă.”, a declarat Cuculis.

Video 3:

.

IPS Teodosie a ajuns la Curtea de Apel, in dosarul „Mana cereasca”. VideoIPS Teodosie, la ieșirea din Curtea de Apel

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gata, scăpa și de data asta. Ne vedem la următoarea infracțiune.
2
0
Diavolul l a trimis în judecata pe IPS!
9
0
il saluta cu sarutmana pe mke, e mai mare in grad decat ei toti la un loc.
14
0
Un spurcat sifilitic teodosie si un p***t deosebit gaozar cuculis
14
4
un exemplu tipic ptr societatea romaneasca. trebuia dat jos imediat.
15
4

REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358