REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

ÎPS Teodosie: Bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter

ÎPS Teodosie: Bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter

A.F. 8 februarie 2024 | 23:47 2130

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat, joi seară, că nu este normal ca un preot să împărtăţească persoanele care fumează sau care trăiesc în concubinaj. „Doamne fereşte”, a fost reacţia prelatului. De asemenea, IPS Teodosie afirmă că bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter.

iPS Teodosie: Barbatul care se casatoreste cu o femeie divortata comite adulterÎnalt Prea Sfinţitul Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost întrebat, joi seară, într-o emisiune la Radio Dobrogea, dacă este normal ca un preot să-i împărtăşească pe cei care trăiesc în concubinaj sau care fumează.

Ascultătorul care a pus întrebarea a precizat că preotul la care se referă şi-a motivat această decizie prin faptul că împărtăşania este pentru păcătoşi şi astfel îi poate schimba.

„Doamne-fereşte! Sper să nu fie de la noi. Nu am auzit aşa ceva, dar e bine să atenţionăm, să vedem cui aparţine pentru că este o practică neortodoxă aceasta. E ceva ca la protestanţi unde împărtăşania este simbol şi nu realitate”, a afirmat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, potrivit news.ro.

El a mai fost întrebat de către un alt ascultător dacă este un păcat să te cununi doar în biserică şi să nu faci cununia civilă.

„Nu este păcat, dar este o lege. Trebuie să respectăm legea. Dacă s-ar abroga această lege, ar fi totul în regulă. În istoria bisericii noastră, până când nu au ieşit legile acestea mai apropiate de noi era ca şi în Grecia, putea să dea certificat de cununie şi preotul care a cununat şi ar fi totul în regulă. Să ne gândim poate se face vreun referendum, ca pentru familie. Este o lege care ne cere această prevedere să fie împlinită”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mai fost întrebat dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

„Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai popa imbecil, prroasta poula a mai fost la courul ma-tii!!! Cu gandirea asta de ev mediu timpuriu si cu toate oile prroaste care pun botul la religie si povestile nemuritoare cu personaje imaginare din cer ati merita sa stati dracului in pestera departe de civilizatie!!!
1
0
atunci barbatul respectiv ti-o infinge tie in gura aia spurcata de shpagar neimpozitat.
3
0
Nu mai e mult si exagerat de inaltul Teodosie , va trece la scrierea unei noi Biblii,sa fie dupa intelegerea lui ,spre folosul restului lumii. Nu ar fi ceva nou. In lumea musulmana,sunt destui cei care dau Coranului interpretari absurde care transforma credulii slabi la cap ,din pasnici in criminali . Inchizitia a fost si ea exemplu de cum inalti preoti au savarsit orori ani de-a randul,chip[urile in numele Domnului. Ipse T*o si el,o ia randeaua de cate ori are ocazia si arunca cu sfintii lui muci in fasole, contrazicand mesajele lui Iisus Cristos.
4
0
Regula asta despre care vorbeshte tho:"ce Dumnezeu a unit omul sa nu desparta"nu prea tzine in ziua de astazi,se shtiu destule cazuri unde viitorul mire sau mireasa sunt miere pana la casatorie dupa care devin fiere,adica daca un baiat nu atata cine este cu adevarat pana se insoara si dupa ce se insoara o tzine pe nevastasa doar in batai si el sta numai beat fata aia trebuie sa suporte pana o omoara betzivul in bataie pentru ca daca il lasa este pacat si arde in focul iadului si invers daca sotzia dupa ce se marita ishi face amant cu care ii toaca bani sotzului si sotzul shtie de aventura nevestesi pentru ca ea nici nu se fereshte caci asha ii place ei sa ishi traiasca viatza incornoratul trebuie sa rabde pentru ca divortzul este un pacat,prin ce a spus Spagoveanu vedem cat de departe este asta de lumea reala luandul in bratze pe Dumnezeu dar uitand ca Dumnezeu este iertare si dragoste fatza de aproapele tau,iarta mai securistule daca vrei sa tzi se irrte si tzie pacatele tale.
2
0
E dement idiotul asta.Ce tot il promovati atita?E mai senil decit Biden
3
2
bate cimpii! mai vrea si mitropolit!
7
0
cu satana spagoveanu pentru a-i astupa gura spurcata ? I-o umplem cu kkkt !!!
6
1
Ma Komeini de Dorna Arini, ia și tu o pauza la pricepere, ca deja ai derapat în miriște cu Mertanul tău.
9
1
la catolici divorțul este interzis, se poate divorțul civil dar cel religios nu se face, cred ca vrea sa facă ca la catolici
7
1
Si noi unde ne mai bagam pu la ?
10
1
Aha comite Si daca se vrea mitropolit Si daca are sc uri funerare Si daca ia spargi pt parohi Si daca si daca Cel dat de păcat sa dea cu piatra Tu spagovene si tu
13
2
ATENTIE! Planeta PAMANT are o populatie de aproximativ 8 miliarde de OAMENI. Exista 12 religii"mari". Ei bine, doar aproximativ 31% din populatia planetei este crestina, aproximativ 22% este musulmana, 8% este budista, plus inca alte 9 religii mai putin cunoscute. Probabil ca multi dintre voi nu stiti, dar CRESTINII astia 31% din populatia planetei se impart in CATOLICI, PROTESTANTI si ORTODOCSI. 50% dintre crestini sunt catolici, 37% dintre crestini sunt protestanti si doar aproximativ 11% dintre crestini sunt ORTODOCSI, iar astia din urma fiind divizati. Restul de aproximativ 2% reprezinta alte religii crestine mai mici. Dintre cele 8 miliarde de pamanteni doar 200 milioane de oameni sunt ortodocsi"ca voi", iar aproximativ 104 milioane dintre acesti ortodocsi sunt reprezentati de rusii orci pro-razboi din Ruzzia. Aproximativ 35 milioane de ortodocsi sunt in Ucraina (pe care orcii rusi ii omoara), iar 17 milioane de ortodocsi sunt si in Romania. Intrebare: IISUS CU CARE RELIGIE"TINE"?
64
1
Faceti abstractie de tot circul si bufonariile lui TE0D0SlE"M.A.C.H.E"PETRESCU PORCU MACEDON(SKI) si concentrati-va mai bine pe"CLIPA SCHIMBARII" care se apropie. Anul acesta avem alegerile in cel putin 76 de tari. Este o situatie fara precedent! Cu 2"vulcani"indesati intr-o oala tot mai mica si neincapatoare (razboaiele din Ucraina si Gaza), 2024 se poate transforma in "IAD PE PAMANT", din pacate, atat pentru noi care suntem fix in "centrul vulcanului cel mare", care sta sa erupa (intre NATO-RUSIA si CHINA), dar si pentru intreaga planeta. Este irelevant cine castiga alegerile din Romania, mult mai important este cine castiga alegerile din SUA in 2024. Daca (DOAMNE FERESTE!) reusesc republicanii lui Trump sa castige alegerie, se anunta"IADUL PE PAMANT", cu orcii rusi in Moldova si"conducere pro-rusa"in Romania(AUR-SOS-PSD, FSN). Iar daca democratii reusesc sa castige alegerile, in maxim 2-3 ani se termina ambele razboaie. AUR-SOS-VIKT.ORBAN si toti ca ei, joaca"la 2 capete"(DE FRICA)
60
0
lDlOTll UTlLl ai ambasadei Rusiei in Romania, de pe Soseaua Pavel D. Kiseleff 6, Bucuresti, ai Moscovei, ai Kremlinului, ai "IMPERIULUI RAULUI" precum era (pe buna dreptate) numit URSS-ul, pe care incearca SATANlSTUL IN CARNNE SI 0ASE VLADlMlR PUTlN(PUTLER) sa-l refaca (Doamne Fereste), respectiv, lDlOTll UTlLl AURolaco-SOSoci GEORGE SlMlON si DlANA lOBAGovici SOSoaca (din MAChEdonia) ar fi in stare sa-l faca pe acest BUF0N in sutana, TE0D0SlE"M.A.C.H.E"PETRESCU PORCU MACEDON viitorul patriarh al Romaniei, in locul actualului patriarh Daniel. Acest argument este irefutabil, oricat de rau v-ar durea adevarul. Deci, cu astfel de indivzi la conducere, Romania ar deveni o tara plina de ATEI! Mare atentie cand aveti stampila in mana in 2024, cantariti bine lucrurile, caci poate fi ULTIMUL VOT LIBER IN ROMANIA. Acum vreo 2 zile, AURolacii si SOSocii au scos asistatii sociali in strada cu cruci de lemn in brate, pe care era scris, simbolic,"MOARTE DEMOCRATIEI", desi COMASAREA NU"ucide"NIMIC.
59
0
Tatal vitreg al Lui Iisus, Iosif din Nazaret, avea cel putin 5-6 copii dintr-o casatorie anterioara, deci Iisus a mai avut minim 5-6 frati vitregi. IISUS NU a avut un nume de familie, avand UN SINGUR PARINTE PAMANTESC, pe mama Sa, Fecioara Maria. TE0D0SlE spune, indirect, ca Iosif din Nazaret si Fecioara Maria au comis ADULTER, desi Dumnezeu a ales familia lor. Teoretic, Iisus nu s-a nascut in urma unei"casatorii traditionale"dintre Dumnezeu si Fecioara Maria, deci S-a nascut din PACAT/adulter (copil in afara casatoriei)? Despre ce"familie traditionalo-suveranisto-ortodoxa"se poate vorbi? Turnatorul la SECURlTATEA CEAUSISTA TE0D0SlE M.A.C.H.E PETRESCU, NASCUT"PORCU MACEDON(SKI)"a pacatuit schimbandu-si numele primit la nastere in urma botezului ortodox, toate astea pentru misiunea sa de turnatorie comunista"IN PROBLEME MAJORE"ale SECURlTATll COMUNlSTE sau fugind de"fantomele trecutului"? Matei 3:4 spune ca"IOAN BOTEZATORUL manca DOAR lacuste si miere salbatica"precum"globalistii"de azi
57
2
Și bărbatul divorțat care se căsătorește cu o coorva cum se numește? Atunci sa se interzică divorțurile!
15
0
la balamuc cu spagoveanu
18
1
Si daca femeia e divortată din vina barbatului ca bărbatul s-a plictosit de bine si doreste adrenalină cu alta cum se numeste ?Dar barbatul care rosteste rugaciuni in biserica de se cutremura peretii si nu stie sa _+si asume drepturile de parinte fugind de responsabilităti cum se nume se numesște ????Dar cei care se dau mari credinciosi si iși bat joc de aproapele lor dând ci biciul in ei uitând de unde au plecat cum se numesc ???
20
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016