REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.8° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

IPS Teodosie: „Soții nu ar trebui să aibă plăceri trupești mai mult de două ori pe săptămână

IPS Teodosie: „Soții nu ar trebui să aibă plăceri trupești mai mult de două ori pe săptămână

Virgil STOIAN 4 august 2024 | 00:00 820

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, afirmă că soţii nu trebuie „să se bucure de plăcerile trupeşti” mai mult de două ori pe săptămână, precizând că în zilele de sărbătoare şi în perioadele de post bărbații ar trebui să se abțină. Înalta faţă bisericească motivează că aşa prevăd canoanele.

IPS Teodosie: „Sotii nu ar trebui sa aiba placeri trupesti mai mult de doua ori pe saptamanaIPS Teodosie

„Călugării se leapădă de orice plăcere pentru a-l câştiga pe Dumnezeu. În lume, plăcerea este îngăduită între soţi. Totuşi, şi soţii trebuie să se lepede de plăceri pentru a-l câştiga pe Dumnezeu?”, a fost întrebat arhiepiscopul Tomisului, în emisiunea la care participă săptămânal, la Radio Dobrogea.

Înaltul cleric a răspuns că soţii nu ar trebui să aibă relaţii intime mai mult de două ori pe săptămână şi doar atunci când nu este sărbătoare sau perioadă de post.

„Sigur că da! Să nu facă soţii din plăcere un scop al vieţii. De aceea şi canoanele nu îngăduie o întâlnire intimă între soţi în fiecare zi, ci de două ori pe săptămână dacă nu sunt sărbători şi când e post, deloc”, a afirmat Teodosie.

„Avem şapte săptămâni înainte de Paşti, şase săptămâni înainte de Crăciun, două săptămâni în postul acesta, avem postul Sfinţilor Apostoli, avem sărbători şi atunci, iată, nu sunt plăceri… oamenii trebuie să se abţină şi chiar uită de aceste momente pentru că sunt concentraţi pe rugăciune, pe comuniunea cu Dumnezeu”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

Acesta a invocat familii în care soţii aveau relaţii intime foarte rar, doar pentru a procrea.

„Chiar au fost familii care trăiau în abstinenţă şi doar pentru a se naşte copii”, dar acestea „se întâlneau foarte rar”, a mai susținut Teodosie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci la c*r ve de max 2 ori pe saptamana. OK pt buget.
2
0
Va ia mama draq daca o faceti de 3 ori.
2
0
De 2,4 ori, cu programare. E de doua ori cu TVA. Am calculat cu precizie Cannon.
1
0
unul mai pr ost ca altul pe articolul asta, se vede ca sunteti romani pr 0 sti de aia de tastatura, in strada nu iesiti, sunteti catei, aici in sectiunea de comentarii sunteti zmei f u t u v a n g u r a de tristi
1
0
Crestin ortodox, incearca si in limba romana, nu e chiar asa de greu.
3
2
Cu tot respectul , mai date-n Cristosu m4tii . Nu traik dupa o carte. Fiecare are spiritualitatea lui. Jet jeg scump , in mertzane l-au dus pe Iisus la crucificare fmm ??!?!? S-au s-a pogorat in ultimul model de bmw ? MARS !
11
2
Ii prostiti pe p****i cu mesaje de la escrocu asta ieftin.. ziar de 3 lei ce sunteti.
10
2
Mai r*****a,nu l mai pomeniti pe antiomul asta de scamator de bilci de tu l in dos ie
10
3
Voi realizati cat de PR0STll SATULUl sunteti daca il bagati in seama pe TE0D0SlE P0RCU MACED0N"M.A.CH.E"PETRESCU aka SATANA'N'SUTANA? A ajuns "VlRGlNUL BATRAN" sa va predea EDUCATlE sexuaIa cu MACIUCA fIeasca (SlEM0N). Va zice TE0 cand s-o scoateti si cand s-o bagati la loc. I-auzi, puIa mea! Care esti, ma? Ele e TE0 si "da moda" precum celalalt MlN0RlTAR din stirea din dreapta, Tzanca urangutanu, cel cu"S3X TAPE CU MARYMAR", in care se vede "val0r0asa" sa putulica de 10cm. HA HA HA! Ba, nu stiu cum sa va spun mai direct... Dar TE0D0SlE a facut dansul ploii / tumbe pe un camp de pe langa Constanta in urma cu cateva zile, daca verificati stirile, iar putin mai tarziu apare o noua stire ca in zona aia au ars nu stiu cate zeci/sute de hectare de recolta. Intelegeti? Dumnezeu e una, TE0DOSlE e cu totul altceva. Mai usor cu dansul ploii si lumanarile alea, TE0, ca ne distrugi recolta si PIB-ul Romaniei, ne slabesti armata si ne ataca rusii aia "nu chiar asa de n.e.gr.ii cum ii vede lumea".
26
2
Hai siktir mai dementule,si ia l si pe cu siguranta cu tine,alt idiot.Te crezi fauritorul universului,plosnita imbicsita care esti.
10
2
Dar sa SU.GA PU.LA teoDOSnicul si s-o ia in cu.r, are voie mai mult de 2 ori pe saptamana ? ? ?
10
2
Cine mai Preafericite ... desfranatii astia de traiesc ziele de pe urma? Astia ar fi in stare sa renunte la Dumnezeu pt placerile trupului, sex, alcool, droguri ... si pe urma se intreaba de ce chiar lor li se intampla anumite lucruri in viata, ca doar sunt crestini si ei nu au facut nimic rau. N-ai cu cine mister T*o, toti te blameaza si te judeca. Si-au pierdut orientarea. Sa nu uitam ca fara Dumnezeu nu suntem.decat niste animale, fara directie, bazate doar pe.instinct. Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac !
1
11
Purtatoru asta de rochie este la fel de inutil societatii la fel ca Tzanca Huraganu din articolul celalalt. In tarisoara asta, saraca, s-a rasturnat indiscutabil carul cu oligofreni.
9
3

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768