REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.2° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
24.2° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

ÎPS Teodosie, de acord cu pedepsirea celor care își bat joc de Biserică

ÎPS Teodosie, de acord cu pedepsirea celor care își bat joc de Biserică

Replica API 1 august 2022 | 00:00 1482

Cei care fac glume despre biserică ar putea risca până la 2 ani de închisoare în Polonia, potrivit unei inițiative de revizuire a Codului Penal. ÎPS Teodosie a comentat, la Antena 3, această inițiativă, pe care o consideră benefică.

Ministrul justiției din Polonia susține că demersul său de a proteja biserica de glumele proaste este unul extrem de necesar, pentru că, spune oficialul, o parte a societății manifestă, „un nivel ridicat de agresivitate față de biserică”. Această inițiativă de a fi pedepsiți cei care fac glume despre biserică a strâns deja peste 100.000 de semnături și ar putea fi supusă la vot în Parlament, scrie stiripesurse.ro.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a comentat această propunere care vine din Polonia.

„Sigur că trebuie cumva, cândva reglementate aceste lucruri, adică credincioșii nu-i agresează pe cei necredincioși, nu-i ironizează, îi lasă în modul lor de a se comporta și necredincioșii trebuie să nu-i agreseze pe credincioși.

Cred că au întrecut măsura. De aceea ministrul justiției din Polonia s-a gândit la aceste inițiative, ca să nu mai existe aceste tensiuni între credincioși, necredincioși.

De ce să fie instituția bisericii atât de blamată? Pentru că biserica se ocupă să facă bine oamenilor, să-i înfrățească să-i ajute, face asistență socială, nu face niciun rău. De ce să fie luată în râs?

Cred că oarecum se justifică toate acestea. Vor face ce vor considera, însă se justifică oarecum această atitudine agresivă. Fiecare instituție trebuie să fie respectată, iar libertatea de credință nu trebuie să fie batjocorită.

Dacă Ministerul Justiției, ca și în Polonia, ar lua această atitudine, noi nu vom solicita. Noi, ortodocșii, suntem foarte toleranți și întoarcem și obrazul celălalt, dar când se întrece măsura, iată, este bine să se oprească această avalanșă a râului, a ironiei, a batjocurei. Să fie oprite, că trebuie să trăim într-o atmosferă de armonie și de familie, nu de dușmănie și de batjocură”, a declarat ÎPS Teodosie la Antena 3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Usurel dnl e drag. Sa includem aici si preoti.Nu nu as vrea sa dau exp v ar deranja.Deci intii sa eliberati bon fiscal pt cele cumparate cu bani da da bani de la pangarele bisericilor si dupa mai vb. Altfel doar si doar maron sa aveti pe la gura.
1
0
Sa ia un AKM in mana si sa se duca sa faca ce-au facut islamistii la Charlie Hebdo, ca asta n-are mai multa minte decat ei.
0
1
Multumim Doamne pentru acest om minunat
1
0
Anticristul acesta este ynul dintre cei ce isi bat joc de biserica.Dar de viata lui de seco-kaghebist ce spuneti? Dece nu este pedepsit?
0
0
Si popii sa fie pedepsiti, cei care isi bat joc de popor, mint si fura. Si cei care construiesc biserici fara autorizatie de construire.
0
0
Ca sa ma bage in groapa da, sunt de acord. Dar ca sa platesc popii si toate icoanele si lumanarile alea ca sa-mi faca nu stiu ce slujba, nu. Cine vrea slujba sa-i faca, cine nu, nu trebuie conditionat. Deci daca sunt ateu raman sa putrezesc pe troruar??
0
0
Cand demolezi biserica de la Macu Rosu??
1
0
gratis?Tu muncesti pe gratis?Orice serviciu tb platit,chiar si cand cineva iti da ceva gratis,tot tb dat 1 leu.Cand iti impartaseste muribundu,cand ii face slujbe de dezlegare si iertare 3zile pana il ingropi, tu vrei sa ti le faca gratis, nes___ le? Sa va fie rusine.Cand mergi la medic, avocat, notar platesti inainte de a scoate ala vreun cuvant si nu ai dat mesaje ca te fura sau sa te serveasca gratis.Si ar putea si ei.Se cheama pro bono, e chiar lege.
0
0
Unde este libertatea de exprimare? Cand credinciosii jignesc ateii , popo nu spui nimic! Iesi la pensie ca ne deranjezi cu haraitul vocii tale!
0
0
Pentru popo Theo si toti sustinatorii lui un traditonal ALUPIGUS !!!
1
0
si aia care construiesc biserici unde ii taie capul si fara autorizatie cum trebuie pedepsiti ?
1
0
ieri era un articol cu un popa beat la volan si care a scapat copilul in cristelnita la un botez.
1
0
Tu propui sanctiuni,tu care ar terbui sa fii primul pedepsi pt ce faci biserici ortodoxe,tu care iti bati joc de credinciosi si leigili tarii ,tu care nu te mai saturi de spagi ,tu care faci Pastele si toate sarbatorile cand si de cate ori vrei pana iti umpli buzunarele, tu ar trebui dat afara din biserica cu suturi cwr ca de plecat de buna voie nu se pune problema ca esti prea NESIMTIT
1
0
Credinta ne invata sa platim pentru a ne ingropa mortii?
2
0
Ciao, Theo!
0
0
Din cate stiu eu nu Biserica Ortodoxa Romana este criticata ci reprezentanti ei,lacomi dupa bani,mandri,lipsiti de intelegre pentru un crestin care nu are bani sa plateasca o inmortare de exemplu,sau alte dari stabilite de mai mari popilor,curvari si cu alte apucari contrarii invataturi crestine. Deci inainte sa indemi la pedepse"adica sa arunci cu piatra"uitate in curtea ta si spune daca tu si oameni tati sunteti cu adevarat niste victime ale celor care va critica sau nu.
1
0
nu au acces in presa si TV. Daca isi exprimau cunostintele medicale, poate realizau si acesti cativa care dau mereu mesaje contra IPS, ca ei au o pr, grava, care tine de psihiatrie, si poate ajungeau sa fie diagnosticati si tratati.
0
0
Cand oamenii p****i nu inteleg ceva,acel ceva devine subiect de batjocura.Cand oamenii ticalosi vor sa fie validati ca lideri,se inconjoara de p****i si impreuna isi bat joc de restul . Cum numarul de p****i este enorm,e greu ca oamenii cu o buna educatie sa faca fata ,mai ales ca vorbim si de conducerea societatii aflata preponderent pe mainile ticalosilor. E greu,insa oamenii normali aduc dezvoltarea,nu ticalosii si prostii. Avem nevoie de reguli care sa apere oamenii de bun simt in fata decerebratilor.
0
0
Diavolul se-mbraca de la Prada, Teodosie se incalta de la Prada.
0
0
Tu esti cel mai mare Hot al BOR-lui. Nenorocitule.
2
0
pai primu sa fie el sanctionat.ca el isi bte joc de biserica si o duce in derizoriu
1
0
de ce nu platiti TAXE si IMPOZITE !
2
0
Hai mai bine sa ii luam barba in p**a toti lu IPS Teodosie, ca i-ar placea. sau nu, ca avem peste 18 si lui ii plac astia mai micuti
0
0
ar fi vorbit un preot de incredere, si tot nu as fi fost de acord, dar cand vorbeste tocmai Teodosie...Pai el este primul care ar trebui sanctionat. Cum sa vorbesti despre libertarea religiilor, cand tu denigrezi celelalte confesiuni? Spunea ca e pacat sa intri intr-o biserica catolica, ca doar ortodoxia este buna si adevarata . Pai cine este el? Se crede Dumnezeu sa judece credinta sau necredinta tuturor? Cat despre unii ortodocsi, pot spune ca in loc sa intoarca si celalalt obraz, din contra, te poti trezi cu obrazul umflat sau mai rau. E atata violenta la acest popor majoritar ortodox
0
1
INCHIZITIA
1
0
De ce jignirea unui om sa fie pedepsita si jignirea unui cult nu? Adica avem voie sa balacarim Biserica, cler, cult, religie....sa facem caterinca de toate acestea in numele satirei sau umorului si sa nu fim trasi la raspundere. Daca-i asa, inseamna ca si eu imi pot permite sa perorez orice jignire la dresa oricui, ascunzandu-mi rautatea in spatele satirei, pamfletului...etc.
0
1
Eu zic sa se faca ruguri ca sa arda ereticii. Vrem evul mediu intunecat bisericesc.
1
0
prea irigatorul e primul care-si bate joc de biserica!
1
0
Cu preotii care sfintesc bujii scarburatoare ce facem? Dar ce facem cu tine,Teudoase,care te duci in cimp sa aduci ploaia si o bagi pe aia,cu ruga pentru conducatorii tarii,adica pentru johannis,parlament si guvern.Tu-ti mama ta de puslama hoata!
1
0
A rade de biserica este egal cu a rade de nimic pentru ca biserica si religia sunt un mare zero barat!
1
0
Dar cu japcagii de popi cu castratul in frunte , adica Teodosie spagarul , nimic ? Leprele astea cum sunt pedepsite ?
1
0
sa ti futim in gat
1
0
De acord cu o conditie : preotii care isi bat joc de oameni sa li se dea cate 5 ani de puscarie !!! Daca practica fel de fel de vrajitorii , descantece ciudate , data cites si deschid Evanghelii aiurea, daca preacurvesc , daca sunt lacomi si au cate 5 sau 6 masini, multe everi nejustificate....... dispari pai ciudatule !
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513