REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

IPS Teodosie, desființat de Oana Roman după ce le-a îndemnat pe femei să stea în relații toxice și abuzive

IPS Teodosie, desființat de Oana Roman după ce le-a îndemnat pe femei să stea în relații toxice și abuzive

A.F. 25 iunie 2024 | 00:00 357

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, se află într-un scandal mediatic, după ce a făcut o serie de declarații controversate în spațiul public referitoare la atitudinea pe care femeile din relații, mariaje toxice, care sunt supuse abuzului emoțional, ar trebui să o aibă. Stupefiată de „sfaturile” oferite de reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române, Oana Roman a reacționat și cere socoteală instituției. 

IPS Teodosie, desfiintat de Oana Roman dupa ce le-a indemnat pe femei sa stea in relatii toxice si abuziveOana Roman

Prezent la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a sfătuit o femeie care spune că este victima abuzului psihologic din partea soțului să rămână în continuare în căsnicia toxică, rugându-se la Dumnezeu ca El „să-i suplinească” bărbatului empatia. 

ÎPS Teodosie sfătuiește femeile să nu iasă din căsniciile toxice și abuzive 

Arhiepiscopul Tomisului obișnuiește, cu fiecare apariție apariție publică pe care o are, să le răspundă întrebărilor enoriașilor. Recent, o femeie i-a cerut sfatul în ceea ce o privește căsnicia toxică în care se află: dacă să rămână, sau în, în acel mariaj:

„După mulți ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aș putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susținut. Există vindecare? Care este soluția?” - au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea. 

IPS Teodosie, desfiintat de Oana Roman dupa ce le-a indemnat pe femei sa stea in relatii toxice si abuziveÎPS Teodosie 

Răspunsul ÎPS Teodosie 

Răspunsul lui Teodosie a fost unul indignant, aspru criticat de multă lume, în deosebi de femeile care au fost sau, din păcate, continuă să fie victime ale abuzului din partea partenerului de viață. 

„Poate exista și vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ți duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluția este să nu vă despărțiți, vindecarea o dă Dumnezeu” - a fost răspunsul arhiepiscopului Teodosie. 

IPS Teodosie, desfiintat de Oana Roman dupa ce le-a indemnat pe femei sa stea in relatii toxice si abuzive

Oana Roman cere explicații Bisericii Ortodoxe Române 

De-a dreptul șocată a rămas și Oana Roman, care consideră că ÎPS Teodosie nu a oferit un răspuns care să le avantajeze pe femeile aflata într-o relație toxică, ce poate avea extrem de multe derapaje. 

„Atunci când Biserica, printr-un reprezentant de-al său, nu face rău, face aproape crimă pentru că încurajează femeile să trăiască în abuz și sunt multe cazuri în care unele au fost omorâte de parteneri abuzivi. Care este oare reacția Bisericii Ortodoxe Române la astfel de derapaje grave?” - a fost reacția Oanei Roman, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s-a si gasit devoratoare de striperi sa ia atitudine hehe
1
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166