REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

ÎPS Teodosie îl dă în judecată pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe

ÎPS Teodosie îl dă în judecată pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe

Virgil STOIAN 22 ianuarie 2024 | 14:07 2756

Avocata arhiepiscopul Tomisului, Irina Luminița Stanciu, a anunțat că îl dă în judecată pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, pe care îl acuză că nu a respectat principiului prezumției de nevinovăție. Totodată, avocata a cerut și cercetarea disciplinară a lui Bănescu în cadrul BOR.
iPS Teodosie il da in judecata pe Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii OrtodoxeIPS Tedosie și Vasile Bănescu

Irina Luminiţa Stanciu, avocata arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut acest anunţ, într-un clip video postat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. Reacţia avocatei vine după ce Vasile Bănescu a comentat cercetarea DNA în cazul ÎPS Teodosie. „Față de emisiunea la care a participat purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu în 18 ianuarie și afirmațiile făcute de acesta, au adus o atingere gravă principiului prezumției de nevinovăție. Bănescu încalcă grav legea penală, încălcând principiul prezumției de nevinovăție. El trebuie respectat astfel încât să ofere inculpatului o protecție sporită și împotriva măsurilor ce se iau, și împotriva abuzurilor și oprobiului public. E o cutumă legală. Voi sesiza instanța civilă cu o acțiune având ca obiect răspunderea civilă delictuală împotriva dlui Bănescu”, a spus avocata.

iPS Teodosie il da in judecata pe Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii OrtodoxeAvocata lui Teodosie

Ea a mai cerut și anchetarea disciplinară a lui Vasile Bănescu în cadrul forurilor Bisericii Ortodoxe Române. „Domnul Bănescu folosește ocazia pentru o răzbunare personală. Domnul Vasile Bănescu face jocurile din interiorul BOR și ar trebui declanșată o anchetă și o cercetare disciplinară în cadrul BOR”, a mai spus avocata. Ce a afirmat Bănescu
Joi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a reacționat după ce arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost audiat în dosarul instrumentat de DNA, în care este cercetat pentru cumpărare de influenţă. „Fireşte că apariţia unei noi situări a arhiepiscopului Tomisului în calitate de inculpat spune ceva îngrijorător. Nu mă pot antepronunţa, nu o putem face, dar cazul este unul care frapează, care bineînţeles mâhneşte, pentru că este total nefiresc ca un reprezentant înalt al Bisericii să ajungă să fie anchetat, pornind de la o realitate care bineînţeles va fi descifrată de autorităţile judiciare şi interpretată în cheia potrivită. Deci poziţia Patriarhiei Române este una favorabilă elucidării acestui caz, asta este foarte limpede”, a declarat Vasile Bănescu.

De ce e acuzat ÎPS Teodosie

La începutul lunii decembrie, DNA a anunțat că a început urmărirea penală faţă de ÎPS Teodosie pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Arhiepiscopul Tomisului a fost audiat joi, 18 ianuarie, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, iar la ieșire acesta a declarat că nu i s-a mai adus „mai nimic” la cunoștință. De-a lungul timpului, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a reacţionat critic la comportamentul şi afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da da da.Tre sa io decalotezi lui Banescu si dupa sa ii execuți o felatie draga domnule Teodosie sa se învețe minte.Zic cine ii mai si mai in felati cine dacă nu dumneata care esti numa numaru unu.
1
0
Bănescu va cîștiga procesul. T*o va trebui să ii faca o felatie acestuia. Si totul va intra in normal doar cînd si Cuculis va pleca din avocatura putine rect de Banescu pt a fi iertat k apara un securist
1
0
prezumției de nevinovăție la oameni normali la infractori si spagoveni nu e decat o gluma pproasta dar nu asta e problema problema e ca spagoveanu vrea sa se razbune pe banescu cu care e certat si profita de ocazie ca sa-l scuture de niste bani si daca castiga va fi vorba de foarte multi bani pe el si acum nu il intereseaza decat cum sa mai faca un ban gramada
3
0
Ganditi bine ,faceti bine si Dumnezeu va fi cu voi.Am niste postitoare la servici se potolesc doar in post ....iar cand ies din post se transforma in niște nebune pline de invidie ,răutate,razbunare si ură ....Oricum sunt jalnice ....A fi om inseamna sa fi cu Dumnezeu in suflet mereu .
1
0
Comentator Dan tu unde te-ai botezat,cununat nebunule de vorbesti atat de urât ?????
1
1
ECe ee greu de inteles dle Banescu.... este anchetat din cauza unui retardat care a vrut sa-i faca rău ....De sponsorizari ati auzit ?Iar cand este vorba de casa Domnului câte nu sunt de făcut ....IPS SA este anchetat ca multi confundă biserica cu teatrul de păpusi si vin si pun in scena diferite scenarii in loc să fie cumpătati si să stea in genunchi in fața icoanelor să se roage pentru bine ei fac rău .
2
0
,,Ortodocșii se ucid'':Tu al cui tată ești mă neortodoxule? De nu ți place,ce cauți într o țară cu majoritatea ortodoxă? Caută ți mă un loc în lumea asta mare unde să te simți bine,fără ortodocși în jur. Dispăreți de pe aici măi neiubitoritor de r*mâni și de religia lor.Nu va tine nimeni cu forța p'acilea. E o epocă cu multă libertate,deci la gară ,la autogara,la aeroport sau chiar pe jos, că e mai sănătos și mai ieftin.
4
2
Mulți deranjează și sperie Bănescu.Iar avocata,ca perfecta reprezentantă a tagmei sale,unde adevărul de multe ori doi bani nu face de știi să dai din gură, acuzând nevinovatul și apărând vinovatul,se pune pe treabă, ca i vorba de bani și ambiții, orgoliu și tupeu. Calități super.Respect pentru Bănescu ce zice ce trebuie zis,chiar de supără pe unii sau pe alții.
4
2
CUCULIS avocatul diavolului.
3
2
Bagati la puscarie carpa securist-o FSBista Corupta si Homosexuala Spagoveanu, sustinatorul coruptiei SOS-AUR-PSD ( AUR este creat de PSD. Seful dij umbra al AUR este Vasile Dîncu) !
6
4
de biserica religie si alte manipulari ieftine . mai duceti-va dracu de ieftini .
6
8
Unu-i m***e, zis Elastic.
4
2
Bănescu o să dea pământ cu T*o
11
4
Fratii de credinta ortodocsi se dezvaluie publicului asa cum sunt in realitate.
8
5
Sictir m***e! Tot la Poarta Alba ajungi!
10
4
Seby de la APC?
1
0
Hai Banescu, cu legea înainte și cu morala creștină pe frunte!
16
4
Al dracu de jeg inputit tot nu vrea sa stea cuminte al constantei. Securistul hot
15
6
Este vreo limită când e vorba sai dai în cap aproapelui tău pentru banii și alte foloase? Direcția care a loato omenia nu arată bine de loc
5
5
Cu ocazia asta poate scapa si patriarhul de ghimpele asta usr.ist ..stii ce zic..
9
15
Forza Băsescu!
14
9
Vasile Banescu este un varf al intelectualitatii romanesti! II urez mult succes! Nu stiu daca se poate, dar fi un candidat nemiapomenit pentru Presedentia Romaniei!
17
14
zambeste ca o nesimtita... vopsita la par, ca deh, a albit de la cati draci are in cap
16
11

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510