REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mar., 15 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6883
13° Constanța Marți, 15 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6883
 

ÎPS Teodosie nu iartă păcatele lui C-tin Cumpănă, după ce l-a făcut „infractor“, „pedofil”, și „antihrist“

ÎPS Teodosie nu iartă păcatele lui C-tin Cumpănă, după ce l-a făcut „infractor“, „pedofil”, și „antihrist“

Andreea VLAICU 15 octombrie 2024 | 00:00 685

ÎPS Teodosie nu se lasă până nu-i bagă mâna în portofel lui Constantin Cumpănă, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai aprigi critici ai arhiepiscopului Tomisului. Cumpănă a publicat, de-a lungul timpului, o serie de articole și postări pe rețelele de socializare în care făcea afirmații critice la adresa Înaltului Prelat... evident care nu au fost pe placul oficialului. Așa că a luat măsuri. A cerut în instanță daune cu multe zerouri... Numai că instanța nu i-a dat dreptate, așa că, deocamdată, Cumpănă rămâne cu conturile neatinse.

iPS Teodosie nu iarta pacatele lui C-tin Cumpana, dupa ce l-a facut „infractor“, „pedofil”, si „antihrist“ÎPS Teodosie, Constantin Cumpănă

De-a lungul timpului, Constantin Cumpănă a publicat tot felul de articole la adresa ÎPS Teodosie... care nu l-au pus într-o lumină favorabilă. În postările făcute de Cumpănă, acesta din urmă folosea un limbaj dur și provocator, caracterizându-l pe ÎPS Teodosie ca fiind „netrebnic”, „infractor”, „ticălos”, „pedofil”, „antihrist”. Teodosie a decis să ia taurul de coarne și l-a târât pe Cumpănă în instanță, cerându-i daune. Judecătorii însă au considerat că exprimările folosite de Cumpănă se încadrează în limitele libertății jurnalistice și că nu vizau aspecte din viața privată a arhiepiscopului, ci activitatea sa publică și comportamentul său în calitate de lider religios și profesor universitar.

iPS Teodosie nu iarta pacatele lui C-tin Cumpana, dupa ce l-a facut „infractor“, „pedofil”, si „antihrist“

Așa că, în luna august a.c., i-a respins cerea lui ÎPS Teodosie, judecătorul de caz considerând că pârâtul a remarcat că articolele și postările jurnalistului au inclus atât fapte documentate, cât și opinii personale, constatând și că jurnalistul și-a bazat afirmațiile pe documente, investigații și alte surse credibile.

iPS Teodosie nu iarta pacatele lui C-tin Cumpana, dupa ce l-a facut „infractor“, „pedofil”, si „antihrist“decizia Tribunalului Constanța

Instanța a remarcat și faptul că ÎPS Teodosie nu a folosit dreptul la replică pentru a contesta aceste acuzații în spațiul public. Acest lucru a fost interpretat de Tribunal ca o confirmare implicită a faptului că jurnalistul și-a bazat criticile pe informații credibile.

iPS Teodosie nu iarta pacatele lui C-tin Cumpana, dupa ce l-a facut „infractor“, „pedofil”, si „antihrist“noul dosar înregistrat la Curtea de Apel Constanța

ÎPS Teodosie, nemulțumit de decizia Tribunalului

Așadar, Tribunalul Constanța a respins cererea Arhiepiscopului Tomisului ca jurnalistul, printre altele, să șteargă toate postările de pe Facebook prin care a adus atingere imaginii, demnităţii si reputaţiei acestuia, a articolelor denigratoare de pe site, dar și obligarea jurnalistului la plata sumei de 200.000 de euro, cu titlu de daune morale.

ÎPS Teodosie, nemulțumit că nu va primi daune de 200.000 de euro, a formulat apel, pe 10 octombrie a.c. înregistrându-se un nou dosar pe rolul Curții de Apel Constanța. Încă nu s-a stabilit un termen de judecată.

Constantin Cumpănă publica, în 2021, un articolul, pe blogul rezistenta.ro, un articol cu titlul: „Teodosie – prins (şi) cu canoanele în gură”, iar în 2017 îi cerea lui Teodosie „să dovedească instanţei că nu este penetrat anal.“

Tot în 2017 publica un articol cu titlul „I-o dai la cioc lui Teodosie şi el îţi dă parohie”, prin intermediul căruia se făceau „Mărturii despre homosexualul și pedofilul Teodosie”, după cum se arată în articol. De asemenea, mai spunea: „Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului, în frunte cu Teodosie, este formată din penali, bețivi, curvari, oameni dedați etnobotanicelor și desfrâului”. Tot în 2017, îl numea pe Teodosie, „un trădător al B.O.R. și al ortodoxiei”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine zice, ala este. Ca magarul din poveste. Cumpana, de exemplu.
0
1
spagoveanu e un iiinfractor dovedit. O satana !!! Necuratul in persoana !!! Mmmwie cu kkkt !!!
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445