REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

IPS TEODOSIE NU se va mai URCA pe CISTERNE de BOBOTEAZĂ!

IPS TEODOSIE NU se va mai URCA pe CISTERNE de BOBOTEAZĂ!

Replica API 4 ianuarie 2022 | 11:20 2338

Pe data de 6 ianuarie, în ajun de Sfântul Ion, sărbătorim Boboteaza. Ziua Sfântă de Bobotează este cunoscută de către creștini pentru pregătirea aghiasmei mari (apă sfințită) cu o zi înainte. La Constanța, pregătirile sunt în toi, iar credincioșii s-au adunat la Arhiepiscopia Tomisului și au început pregătirea celor 150 de mii de sticle pentru aghiasmă. ÎPS Teodosie a susținut luni, 3 ianuarie, o conferință de presă pentru a prezenta pregătirile dinainte de Bobotează. Cu această ocazie ÎPS a anunțat că nu se va mai urca pe cisterne pentru a sfinți apa ca în anii precedenți. Precizăm totodată că enoriașii nu trebuie să-și facă griji din pricina îmbulzelii, întrucât „aghiasma nu infectează”.

În data de 6 ianuarie, sărbătorim ziua de Bobotează, ziua în care Iisus Hristos a fost botezat în apele Iordanului. Pentru constănțeni este o zi importantă, astfel încât la malul mării se oficiază slujba pentru sfințirea apelor cu o zi înainte, pe data de 5 ianuarie. Arhiepiscopul Tomisului va respecta tradiția din fiecare an și va arunca cele trei cruci în apele Mării Negre, după care vor sări persoane în recuperarea ei.

150 de mii de sticle și peste 100 de mii de litri de apă pentru ziua Bobotezei!

„Vestea de azi va fi una bună, pentru că pregătim Boboteaza. Boboteaza este sărbătoare mare, cosmică, plină de daruri și având atâta apă aici la malul mării, noi pregătim Boboteaza cu mult belșug de apă care se sfințește. Anul acesta s-au pregătit 150 mii de sticle, sunt în curs de etichetare, chiar dinainte de noul an am început etichetarea acestor sticle, pentru că numai să numeri până la 150 de mii îți ia mult timp, dar să mai și lucrezi fiecare sticlă în parte (...) Vom avea acolo peste 100 mii litri de apă”, a declarat ÎPS Teodosie.

„Îmbulzeala nu trebuie tratată ca pe o lipsă de civilizație”!

„Dacă vedeţi că oamenii se mai înghesuie, aceasta este evlavia, râvna să ajungem, să nu rămânem fără apă. Este obsesia omului care, atunci îşi doreşte ceva foarte mult, se grăbeşte să ajungă cât mai repede. Nu interpretaţi ca o lipsă de civilizaţie sau de altceva această îmbulzeală, ci este tocmai râvnă şi în jurul Mântuitorului se îmbulzeau oamenii şi niciodată nu a făcut ordine. Dar din îmbulzeală îi vei remarca pe cei cu credinţă ca pe femeia cu scurgere de sânge”, a precizat acesta.

ÎPS Teodosie, sceptic în ceea ce privește regulile pentru răspândirea virusului și ale distanțării!

IPS Teodosie a fost întrebat de către reporteri dacă îmbulzeala nu va fi periculoasă, acesta a răspuns: „Aghiasma nu infectează, nu este periculoasă. Nici Sfânta Împărtăşanie, nici Aghiasma nu infectează şi noi nu avem o astfel de rată ridicară a infectărilor. Dacă anul trecut nu ne-am infectat, peste 10.000 cât au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea şi chiar datele arată că nimeni nu s-a infectat nici la Sfântul Andrei, nici la Bobotează”

Iar despre mască când a fost întrebat, acesta a răspuns: „Nu recomand nimic, că nu sunt medic”

Procesiunea slujbei se va desfășura ca și anul trecut, în Portul Tomis!

„Procesiunea va fi cu care de boi, cu măgari. Vom pleca din faţa Catedralei în ziua de 6 ianuarie, la ora 11:20, că e mai lung drumul până în Portul Tomis, să ajungem acolo, până acolo vor fi cântări şi citiri şi acolo vom face slujba propriu-zisă. Carele cu boi şi măgarii vor merge apoi prin oraş, vor sfinţi oraşul şi iată sperăm să ajungă la cât mai mulţi această apă sfinţită pe care şi-o doresc oamenii care pe un leac pentru sufletul lor şi pentru trup. Dacă anul trecut au fost 10 mii, sperăm să fie anul acesta 20 mii. Dumnezeu să le ajute să vină cât mai mulţi, noi nu îi numărăm, vin ei singuri chemaţi de credinţa care îi aduce ştiind că vin să ia ceva de folos pentru tot anul”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie nu se va mai urca anul acesta pe auto-cisterne!

Întrucât anii trecuți, Arhiepiscopul Tomisului s-a urcat pe auto-cisternele cu apă, anul acesta nu o să se mai urce pe acestea deoarece el crede că nu va fi nevoie pentru că are niște recipiente foarte mari.

Cătălina Petrescu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai si ii plăcea atiit de mult.Ziiit.
1
0
Hotuleeeeee !!!
4
3
nu va mai sta pe cisterne..va sta IN BUTOI...ADUNAREA...
5
3
UN LAKE FLAUSHAT, ASTA E BARBOSUL CARE S A SUIT PE CONSTANTA. UN JED SI UN JUG IN ACELADSI TIMP
4
4
Dar cum trebuie tratata civilizatia?
6
5
Sa imi frigeti cate o limba pe cuc cand se trezeste dimineata si este in rect
4
17
Sa vina cu mini jupe
9
7
Ritualuri inapoiate. Mai lipseste o "vrajitoare" arsa in mijlocul pietei Ovidiu.
24
15

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436