REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

ÎPS Teodosie nu vrea ca preoţii să îi împărtăşească pe fumători sau pe concubini

ÎPS Teodosie nu vrea ca preoţii să îi împărtăşească pe fumători sau pe concubini

Virgil STOIAN 28 ianuarie 2024 | 10:46 3332

Înalt Prea Sfintitul Teodosie a revenit cu noi declaraţii controversate. Arhiepiscopul Tomisului a declarat că preoţii nu ar trebui să îi împărtăşească pe cei care fumează sau trăiesc în concubinaj. Teodosie susţine că obişnuieşte să îşi sune enoriaşii care fumează pentru a-i întreba dacă au ţinut canonul.

iPS Teodosie nu vrea ca preotii sa ii impartaseasca pe fumatori sau pe concubiniIPS Teodosie

"Este o iresponsabilitate. Feriţi-vă de aşa ceva. Mă mir, nu ştiu de unde este. Sper că nu e de la mine că l-aş opri de la slujbă. Şi eu am pe unii cărora le spun şi pe unii îi mai şi sun: ai ţinut canonul? Pe fumători, în special. Te-ai lăsat de fumat? Şi anumite păcate, trebuie preotul să fie pedagog, să fie atent, să îl atenţioneze pe fiul duhovnicesc, să nu se mai amăgească şi să nu se mai întoarcă la păcat", a declarat ÎPS Teodosie într-o emisiune radio transmisă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Totodată, ÎPS Teodosie a vorbit şi despre cei care trăiesc în concubinaj.

"Cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare. Trebuie să promovăm răbdarea. Sunt oameni fireşti, curaţi (n.r. cei care rezistă până la căsătorie)", a precizat Arhiepiscopul Tomisului.

În urmă cu numai o lună, în preajma sărbătorii de Bobotează, ÎPS Teodosie a fost, din nou, în centrul unui scandal, după ce a declarat că fumătorii nu au voie să bea agheasmă de Bobotează pentru că "sunt mai rău ca păgânii".

Totuşi, ÎPS Teodosie pare să aibă probleme mult mai grave decât cele care ţin de enoriaşi, după ce a fost audiat la DNA Constanţa şi i-a fost adus la cunoştinţă faptul că este inculpat într-un dosar de corupţie, pentru cumpărare de influenţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aha. Fumători si Concubini nu împărtășanie. Preoți care is fumători cum cum fac aceștia. Rămîn neinpartasiti. Am exemple berechet da da berechet Asta nu k dvs Nu a ti sti
1
0
..și nici pe spagoveni
3
0
Aveti grija ce f____i voi nu armanii.Romanii isi scot femeile la produs si dupa le pun baticu pe cap la biserica.Votati aceeasi hoti de 34 ani si tot voi urlati.Asa p****i nu se mai vad pe lumea asta. Injurati aromanii care daca mai sunt 50.000 toti ca se descurca,dar voi asteptati socialu si sunteti multumiti.Mazare v-a dus cu un pui si o punga de faina 16 ani.
0
8
Da tot ce faceti voi la Arhiepiscopia Tomisului este PENAL.Mai penali ca voi nu este nimeni din cei care scriu aici si nu a comis nimeni atatea infractiuni penale cat il aprati si il pupati voi in c*r pe diavolul tasmanian incornoratul vostru sef.Numai bolnavii mintal ca voi pot sustine si apara un i*******r care a comis si comite atatea infractiuni penale.Un om normal nu ar apara si scapa un i*******r ca asta.Intr-o tara civilizata din UE ar fi fost demult judecat si trimis in detentie acolo unde ii este locul sa raspunda pentru faptele comise.cu toti acolitii lui care il sustin si il apara pentru toate infractiunile comise sa il urmeze.Daca nu ar fi fost scapat de atatea ori si ar fi fost judecat corect in Romania azi nu am mai fi avut atatia infractotri ca voi si nu ati mai comenta pe aici sa il aparati ,nu s-ar mai comite atatea infractiuni penale.
11
0
medicamente ce nu-ti convine? da-i lui ma-ta pastile baga-ti ip -urile in c*r
6
0
Am uitat sa intreb : Cu Sclava Ucraina nimic? Avem pastilute proaspete
0
3
Observ in continuare chiar daca nu am mai intervenit de ceva vreme in comentarii ca unii se stiu ei care persista in prostie si lipsa de medicatie adecvata.Vad deasemenea cam aceleasi IP -uri...Medicamente clar:) Mai obsev si multa prostie atat din partea celor care posteaza ( ca de aia dau ok fara sa citeasca de zici ca e credit cu buletinul) cat si din partea Romextera...( cel care permite postarea in on line a tuturor dejectiilor umane) Libertatea de exprimare e una....restul intra si i penal...E si comica prostia cateodata cand ai pe aceeași pagina de net amendain cazul b**u si insiști ca boul consecvent...
1
6
Darcu va mai da bani in biserica si catedrala.Pleava societatii ,puzderii nu va mai da.Ati belit carasul la cersit si acasa si la biserica.Daca sunteti "ceriere cu pleava" sa va de p**a bani in biserica. Sa nu va mai vad impostorilor.Sala de fitnes? Ce va este frica ca cva va impozita biserica? Sa impziteze tot fiscul sa nu mai aveti acces la banii pleva societatii cumati spus ,sa fie trecuta ca in ue cu taxa pentru cei ortodcsi cei de alta relegi nu platesc paxa de biserca si nu ne mai jupuiti voi de vii si nici nu ne mai faceti voi fetele curului pleava societatii noi care donam haine,bani,bunuri.Sa doneze p**a ala cult de la biserica Barbas ala cu creier cult de pleava si puzderii
10
0
ce credinta ma ? si va dam bani la biserica,lumanere scofalcita 1,5 ,2 lei fara chitanta fiscala,taxa biserica ,taxa nunta,taxa inmormantare ,taxa la n***u mii de euro la catedrala pentru o nunta si intara fata bisericeasca de c*r sa ne faca pleava societatii?
10
0
Credinta nebunilor ,ne nastem cu ea dar unii sunt botezati degeaba ....Credinta e mai presus de tot ...ce taxe si impozite visati natărăilor care comentati pe aici aiurea .. atunci cand mergi la biserica mergi cu sufletul in cadrul unei institutii religiose si nu la dans modern sau sala de fitness .in cadrul unei societati comerciale ...
1
7
Nu-i noutate ,nu ati auzit de lauzie ,40 de zile ,cand organismul incearcă incet să-si revina iar tensiunea e marită si oscilanta ,tot organismul luptă iar cu ajutorul lui Dumnezeu prin intermediul preotului prin rugaciunolee de ziua a opta si moliftele de 40 de zile totul se luminează si revine la normal .Ce-i gresit in asta nu ISP SA a dat aceasta lege el doar respecte docmele creștine
1
11
De ce este sustinut si aparat acest i*******r penal de zeci de ani? Cei care apara acest i*******r nu au frica de Dumnezeu? Nu familii nu au nimic sfant? Pentru bani astia o vand si pe ma-sa.Circarul se crede Dumnezeu.Circarul se inalta pe macara.Circarul face alta slujba dupa ce a trecut o sarbatoare sfanta.Circarul a furat propietati de la stat.Circarul asta isi ia spaga zilnic de la preoti din actualele parohii, Cine nu da spaga este alungat.Cunoastem preoti alungati.Preotii noi care nu au de unde da spaga ceruta de spagoveanu nu primesc loc in parohii.De BOR nu asculta asta el este mai presus si decat de BOR? Nu cred ca vom mai avea nicodata un Arhiepiscop bun in Constanta. Asta dupa fata si fapte se cunoaste ca este omul dracului.Daca nu il mai vrem de ce nu pleaca? Sa se fac dreptae,ori plecam noi ori el. O sa plecam noi si nu mai mergem in biserici si nici in catedrala lui pana cand nu pleaca el si vine un om cu suflet de crestin alaturi de enoriasii lui.
14
1
Asa suntem noi claditi, aromânii...ne plac femeile altora și chiar verișoarele cumnatele cuscrele
6
6
Au salarii sunt platiti de stat ,banii sa mearga la stat ori impozitati de stat,ori taxa pusa de stat cetatenilor.
14
3
Impozitarea biserici de catre stat ,taxa modica de 1% platita la stat de enoriasi la stat.Ca in statele din UE si nu mai au astia tupeu sa sa ceara bani de biserica,bani negri pentru oficieri de nunnti la catedrala lor mii de EURO .I-as invrti ca pe draci in smoala pe toti.Mergi la biserica linistit,nu iti cere nimeni bani pe lumanari,nu te jupoaie preotii de viu ca la noi taxa de taxa de biserica de lumanari,bani de acatiste,bani de cutia pandorei etc.Iti faci mila de draci si dracii nu te lasa sa traiesti.
16
2
Ce ma nu mai aveti bani? Vreti nunti la catedrala? Cat mai este spaga in euro pentru o nunta la catrdrala ta pe care o luati de zeci de ani? Aici trebuie sa fiti momiti si prinsi cat mai curand.
17
2
Popii sunt plătiți si de la buget. La buget contribuie toată populația. Daca își permit aroganță sa trieze enoriașii ar fi normal sa se facă un referendum si sa se stabilească daca pot refuza sa presteze servicii in aceasta situație sau sa se stabilească alta forma de retribuire si sa își câștige banii efectiv doar din prestații fără bani de la stat. Nimeni nu urmărește cursul banilor rulați de biserica.
13
2
Aprobam aceasta măsură. Dorim extinderea și pentru băutorii de alcool și cafea cât și pentru cei care se droghează.
9
3
Cele mai mari pacate sunt cele care vin din inima si anume:egoismul,mandria,lacomia,trufia,pentru ca asha cum este inima ta asha este si sufletul tau,parca asha a spus ISUS mai securistule; ia spune care pacat este mai mare furtul din bani statului adica si de la oameni saraci din Romania caci ei formeaza statul in majoritate sau faptul ca saracul om are slabiciunea asta pentru tutun,daca ai c....e condamna coruptzia din Romania de dupa 1990 in frunte cu Adrian Nastase caci coruptzi ashtia au vandut Romania pe nimic strainilor sau si si-au impartzit-o intre ei,mai sunt si aia care au luat bani de la Uniunea Europeana cu acte false,uni au fost prinshi dar nu totzi,vezi mai barba alba catzi sunt de condamnat pana la fumatori,ori in mintea ta aia scurta fumatul a facut si face mai mult rau Romaniei decat infractori ashtia.
14
1
Tu faci pe sfântul când îți dădeam lunar să-mi faci legături cu diverși oameni influenți in social Nastase și cu mașini de la mine îți duceau baetii tineri cu care te iubia
7
1
Nu, bă: trebuie să respectăm Biblia. Iar nicăieri în Biblie nu scrie de existența sfinților, angajaților precum Hoțodoxie Șpagoveanu sau a altor prostii debitate de acesta din urmă.
13
1
Asa cum respectam legile statului, trebuie sa respectam si legile date de sfinti inainte de a posta aici. Poate omul are dreprate..
2
22
Se poate trai sa fara sa mergi la biserica si fara sa te impartasesti, spovedesti si treburi de astea! N-am incredere in biserica, nu cred in ce nu pot vedea si cam atat!
15
2
Da, asteapta-ma, chiar vroiam sa vin sa ma impartasesc la un corupt pedofil care sluneste rusia
28
4
r*****a mai lasati p******a asta de popa,nu-i mai faceti publicitate ,numai poti deschide ziarul ca vezi articole cu infractorul Apropo de cand asta este IPS,trebue cercetat si pentru uzurpare de calitati si f***t in cwr
23
4
Vedeti ca va concediaza horia constantinescu . Face ta mpitu dezvaluiri de unu care il ataca .. si voi ati uitat sa scrieti de el. Va credeam firma serioasa nu o gluma ieftina ..
8
11
Au scăpat armancele din lesa..... nu le mai tine nici tata acasă... nu mai iartă pe nimeni și pe nimic
16
4
Nu intereseaza pe nimeni ce spune gayu asta pedofil securist ieftin. Dati stiri importante nu nimicuri.
23
5
De ce este liber individul Macedon Porcu ?
23
3
Dar pe armanii care se căsătoresc între ei neamurile?? Dar pe armanii și armancele care se culca unii cu alții neamuri fiind căsătoriți??? Cum aia ce facem?
27
5
Sa ne bagam db in rasa ta de pedofil, corupt si homosexual! Diavol borat nespalat imbracat in preot! Sa imi bag paul in FSBistii de te manevreaza, mi-as db in mortii tai de marioneya ruseasca !!
25
3
поехать в Москву!
10
5
Insusi Iisus a venit pe pamant ca sa mantuiasca,sa aduca iertare pacatosilor. Who the fuck este popica asta in fata lui Iisus?
21
3
Da tu cand iti bagi toata mana nespalata cu care te-ai scarpinat la p**a in aghiasma cum esti ma tu? Nu esti pagan? Noi bem din infectile ta paganule. Auzi ma lasa vrajeala ca nu tine nu ne mai lua de p****i .Spune-ne si noua cum pui tu pe cei cu foste mari functii si grade din Constanta sa tina canoane si nu ii primesti ,nici in catedrala la slujbe.. nu ii primesti... sigur? Pe toti i-ai dat afara de la slujba si din biserica ta. Nu? Pe toti care fumeaza? Toti aia sunt pagani nu?
30
3
Macar pedofiliisi criminalii pot sta linistiti, au girul la spovedanie din parte acestui talhar pitic in rochie.
22
3
Preotii care preacurvesc cum traiesc? Nu in preacurvie? Preacurvesc toti cu acte in regula si legal si pe ascuns.Unii preacurvesc fara acte preoti,calugari ,calugarite etc.Cate cazuri nu sunt? Cate cazuri pe care noi nu le stim? Aia care mint ca tin post canoane si mint si nu tin nimic si se imbuiba de dulce,si beau ca porcii cum sunt? Lasati oamenii in pace nu va mai luati de oameni, nu v-au facut nimic.Cat mai esta asta Arhiepiscop s-a lins pe bot.Asa aduna ei oile la biserica...cu dezbinare si ura.
27
3
Numai fumatorii si concubinii au interzis? Inseamna ca, batausii care isi bat nevestele au voie, criminalii au voie, hotzii au voie la impartasanie, asa e?
24
3
Dar aia care dau 20% din 800 000 lei la lucrare au voie sa fie impartasiti? Intreb pentru o cunostinta
25
4
Asa zice m***e....da pe turnători e voie tov m***e
21
3
Da ...voi toti preotii ati rezistat pana la cununiile voastre,ati ramas ,imaculati pana in adancul curului NU? Voi preotii sunteti neprihanite, virgine. Hotii unde ajung? Dincolo? Poara Alba prima poarta si a doua iadul.
25
3
Cine naiba îl mai bagă în seamă în afară de acoliții lui?! Aceste declarații ale lui Teodosie denotă disperarea din el. O fi la ananghie și aruncă cu acuze subtile în cei care ii vor capul.
19
3
dacă e concubin trăiește în preacurvie, de aia nu-i împărtășește, dar cu fumătorii n-am înțeles ce are
10
7
asta ar trebui pus la zid si executat doar pentru prostia pe care o emana…
21
5
Cel mai mare pacatos este acest individ impostor, prin faptul ca se erijeaza el intr-un mesager si intermediar al lui Dumnezeu. Prin toate faptele si opiniile sale nu face decat sa indeparteze lumea (mai ales pe cei neinitiati) de la credinta.
27
4
Dar el poate fi impartasit?
19
4
In stilul asta de dezbinare si provocare,discriminare intre cei cu acte legal si cei vazuti nelegal,o sa ajungem curand ca in UE si o sa ne declaram cat mai curand atei.Asta este omul trimis de Dumnezeu ? Nu.Este satana.
30
3
Tu-ti morții mații de baragladina!
18
3
ma-ta este dezaxata ca tine
10
4
Uite cine vorbeste. Pidosnicu multipacatos, duhovnicu pesedistilor mari infractori mazare, constantinescu si alte lepre.
25
4
O gramada de tolomaci dezaxati comenteaza pe aici. Handicapati
9
23
Nici eu nu mai intru in biserica pana nu dispar totii din biserica si din afara ei care sunt gay,bisexuali au neveste, preacurvesc.Sug p**a se f*t in c*r se pupa apoi merg la biserica si pupa mana popii care a facut laba si icoanele in biserica toti futacii cu acte legal.ce diferenta este intre unul si altul m**e p*****a?phomosexuali ,lesbiene din manastiri. heterosexuali,Nonbinary,pansexuali,intersex, genderfluid.
26
5
Turna-i la Securitate proprii colegi popi. Ai ciordit bani din cutia milei cu sarma hotule. Rezuma-te la cantat in biserica
20
3
si cum stii care sunt respectivii? dar pe shpagarii neimpozitati si pedoffili, adica pe-ai tai ii impartasesti? rade ruptul de carpit, baga-ti-as tigari aprinse in gura aia infecta si curull ala plin de spermaa.
21
2
Foarte bine.
2
14
Ca dacă i izgonim din biserică pe păcătoși, nu mai rămâne nici unul,dar nici unul,mai breaz.Caci se zice că nu i nimeni fără de păcat și așa este. Dacă începi să clasifici păcatele, rău este,căci pacatu i pacat.Biserica lui Doamne-Doamne e făcută pentru a i îndrepta pe păcătoși, dar nu cu ghioaga.Caci se vrea îndreptarea păcătosului,nu pedepsirea lui.Iar dacă încearcă și tot încearcă păcătosul să se îndrepte dar nu prea reușește, e totusi ceva,conștiința i lucrează .Idea i să fi conștient de slăbiciunile tale,să le recunoști nu preotului ci prin intermediul preotului.Nu i preotul cel ce iartă și îndreaptă, el este doar intermediar.Iar de se confundă, păcat se numește. Ăsta da păcat ,să te confunzi cu Creatorul.
15
5
Ba p**a moarta aia in concubinaj sunt mai cinstiti si curati sufleteste decat voi,ma mari cintiti homosexuali etc.Fa-le tu nunta cu banii furati de la stat si da-le locuinte locatia unde ti-ai facut vile in statiunea turistica sa precurveasca legal ca tine.Mars puscarie ,nemernicule.Infractorule penal ai guraj sa vorbesti.care ai distrus si ultima farama de credinta in acest popor.Tu esti satana intruchipata.Tu esti trimisul lui satana sa dezbini. Dumnezeu are grija de fiecare si stie cum sunt cei din concubinaj.Sunt mai curati trupeste decat voi popii calugarii homosexuali.Ti-e frica ca se f*t aia mai mult ca tine .Te f**e grija de concubini.Da cand vine concubinul cu bani la biserica si doneaza fara chitanta fiscala, pune la cutia milei,acatiste este bine nu? Atunci sa ii refuzi pe fumatori si concubini si sa nu luati bani de la ei.Betivi nu? Pastele ma-tii de satanist nenorocit.Scursura umana tradator securist.
34
6
Individul ăsta nu are nimic sfânt, cu excepția obținerii de foloase din orice. Nu l-aș chema să-mi îngroape nici kktul. Să spui așa ceva despre femeile însărcinate care nasc copii, că doar așa le-a lăsat Dumnezeu, denotă mult primitivism. Nicăieri în dogma religioasă nu se spune așa ceva.
30
6
Nu-l mai bagati in seama, si-o ia in cap si spune t a m p e n i i!
25
5
da bine ma pulamoarta , voi homosexualii din biserca de ce va impartasiti? Aveti voie ca voi sunteti fete bisericesti ? Aveti c*r de aur? De unde dicriminarea asta nemernicilor? Voi puteti sa va in c*r si sa va si impartasiti.ca numai pentru voi exista Dumnezeu.Scursuri umane.Ne faceti sa uram biserica si preotii cinstiti si onesti.
33
5
A luat-o razna Teodosie de la vârstă. Iese cu declarații care provoacă scandal ca să țină prima pagină a ziarelor. Plus că este și excroc. Și cu toate astea încă are mulți adepți. Și va mai avea.
31
5
Ai de grija ca si babele ce-ti pupa poala is fumatoare. Ce faci daca iti intorc spatele? Alea ce mai sunt sustinatoarele tale. O sa o cam belesti.
33
6

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016