REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.1° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
24.1° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

ÎPS Teodosie o comite iar: bolile psihice ale copiilor au legătură strânsă cu păcatele părinţilor

ÎPS Teodosie o comite iar: bolile psihice ale copiilor au legătură strânsă cu păcatele părinţilor

Virgil STOIAN 18 august 2024 | 18:28 947

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, afirmă că bolile psihice sunt „slăbiciuni” şi susţine că acestea pot fi declanşate de „unele momente” din viaţă, precum panica sau o sperietură. El consideră că, în cazul copiilor bolnavi psihic, afecţiunile celor mici au legătură cu păcatele părinţilor.

iPS Teodosie o comite iar: bolile psihice ale copiilor au legatura stransa cu pacatele parintilor ÎPS Teodosie

„Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, poate duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, a afirmat arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

El a susţinut că numeroşi bolnavi care s-au rugat cu „hotărâre, jertfă şi dragoste” au primit, prin rugăciune, ajutor mai important decât cel dat de medicamentele pentru aceste afecţiuni.

„Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a adăugat Teodosie.

Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului au fost făcute în contextul în care acesta a fost întrebat, la postul de radio unde participă săptămânal la o emisiune, ce rugăciuni se spun pentru bolile psihice. Teodosie nu a precizat însă, la modul concret, care sunt rugăciunile care trebuie spuse de către sau pentru cei bolnavi psihic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare dreptate are acest domn. Faceți ce spune.
3
3
Inseamna ca ma-sa a pacatuit rau de tot!
5
2
Unde o comite ca spune adevarul ? Si stiinta spune acelasi lucru, doar ca nu foloseste termenul pacate. O comite el cu altele, dar aici are dreptate
4
6
Tovarashe Macke,cu ceva timp in urma matale spuneai ca sotzul si sotzia nu au voie sa intrezina relatzii intime decat pentru procreere,astazi a aparut o shtire cum un preot ortodox a f***t o fata de 13 ani dupa care minora a ramas gravida,apoi preotul a divortzat de sotzie dar slujeshte in biserica ca dascal,intrebare, este normal ca sa le ceri laicilor ceva legat de sexualitate dar in acelashi timp sa ai dascal in biserica un violator de copiii un pedofil adica ?.
4
1
Pai tu furai din cutia milei
1
1
dorinta ta preakoorvitule de a fura pana nu mai poti ??? Satano !!!
5
5
Dacă ești proxenet și duci fetițe adică prostituate la produs Dumnezeu te pedepsește.
4
4

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620