REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 28 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6866
18.4° Constanța Sâmbătă, 28 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6866
 

ÎPS Teodosie șochează: Cei care fac cununie sâmbăta „rămân mereu sub un blestem“!

ÎPS Teodosie șochează: Cei care fac cununie sâmbăta „rămân mereu sub un blestem“!

A.F. 28 septembrie 2024 | 00:00 1059

IPS Teodosie face noi declarații controversate. După ce a spus că fumătorii nu pot fi împărtășiți, Teodosie revine și spune acum că nunțile făcute sâmbătă nu sunt conforme cu rânduiala bisericească. Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că sâmbăta nu ar trebui făcute cununii religioase şi consideră că acest lucru este o mare greşeală.

iPS Teodosie socheaza: Cei care fac cununie sambata „raman mereu sub un blestem“!IPS Teodosie

El a menţionat că cei care fac cununie sâmbăta „rămân mereu sub un blestem“. El a precizat că nu există o hotărâre a Sfântului Sinod în acest sens şi nu se poate opune.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat într-o emisiune la Radio Dobrogea de ce pomenirea morţilor nu se face duminica. „Duminica este ziua Domnului de bucurie şi nu putem să amestecăm plânsul cu bucuria. Şi chiar canoanele sunt categorice şi spun: anatema să fie cei ce plâng morţii duminica”, a răspuns ÎPS Teodosie.

El a afirmat că nu este de acord să fie făcute cununii sâmbăta.

„După cum am un ghimpe mare că sâmbăta nu ar trebui să mai facem cununii. Este o mare greşeală. Şi iată au început să facă cununii joia. Cununiile se fac marţea, joia şi duminica. Cei care fac sâmbăta rămân mereu sub un blestem, dar încă nu avem o hotărâre a Sfântului Sinod şi nu pot să mă opun. Le dau canon la toţi să îşi facă canon de pocainţă mereu”, a declarat ÎPS Teodosie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PUTlNlST TURNAT0R LA SECURlTATEA CEAUSlSTA, TE0D0SlE PETRESCU(nascut P0RCU MACEDON), cu nume de"agent sovietic": "M.ACH.E", ne abureste cu falsa"0RT0D0XlE RUzEASCA"lMPUSA de INVADAT0Rll RUSI in mai toate tarile invadate de-a lungul istoriei, dar in mod special in ROMANIA(in cele 12 invazii rusesti pe PAMANTURILE ROMANESTI), dar si in Ucraina/Belarus/Moldova/Serbia si alte"tari ortodoxe". N-are treaba sulIa cu prefectura, nici CUCULlS cu DREPTATEA! Stiinta spune CLAR ca Fecioara Maria a ramas insarcinata prin PARTENOGENEZA. Numiti-o si"interventie a DIVINTATII". "FEMEIA"Fecioara Maria L-a nascut pe IISUS, FARA CA un"BARBAT"sa aiba un rol. Si TE0D0SlE ne minte despre"inferioritatea femeii"etc. Iisus NU a avut iubita/sotie si nici copii, iar AP0ST0LII erau asemeni LGBTQ(lUBlRE FATA DE ORICE"APROAPE").Nu a fost casatorit legal/religios. Tatal vitreg al lui Iisus mai avea copii din alta casatorie! IISUS NU S-A FERIT DE SARUTUL LUI IUDA, iar asta"i-a deranjat"pe FARlSEll anti-LGBT de atunci.
11
0
MUULTA MUYE CU k***t SHPAGOVEANULUI SPURKAT!!!!
0
0
Da nu l mai publicati pe dementul asta bolnav psihic!!!!!
2
1
Du-te în morții matii de gay ordinar...numai tamoenii vb boschetarule care trăiești cu călugării. De ce nu spui nimic de gay,ptr că te simți...gayule ordinar Meriți impuscat
2
1
Da aia care te babardesc pe tine sambata cum raman?
7
1
Omu traieste in anii 200 dupa Hristos. E blocat in mentalitatea aia grobiana.
10
1
Ai dreptate parinte, eu ca sa nu pacatuiesc nu mai calc DELOC in bisericile voastre si nu va ma las NICI UN LEU din banii mei voua sarlatanilor.
18
2
Mai dar chiar nu l interneaza nimeni pe asta
16
0
E mai bine daca nu se mai fac deloc ca sa nu mai cotizeze lumea la popi
14
2

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364