REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Iran: Canada a înscris Gardienii Revoluţiei pe lista sa cu organizaţii teroriste

Iran: Canada a înscris Gardienii Revoluţiei pe lista sa cu organizaţii teroriste

A.F. 21 iunie 2024 | 00:00 163

Canada a anunÅ£at miercuri că a înscris Gardienii RevoluÅ£iei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, pe lista sa cu organizaÅ£ii teroriste, relatează AFP ÅŸi Reuters.

Iran: Canada a inscris Gardienii Revolutiei pe lista sa cu organizatii teroristesursa foto: iranintl.com

"Guvernul nostru a luat decizia de a înscrie Corpul Gardienilor RevoluÅ£iei Islamice pe lista entităţilor teroriste, conform codului penal", a declarat Dominic LeBlanc, ministrul securităţii publice.

Ottawa consideră că Iranul "a dat dovadă de dispreţ faţă de drepturile omului" şi a demonstrat "o dorinţă de a destabiliza ordinea internaţională", a mai spus ministrul canadian.

Gardienii Revoluţiei se află pe lista cu organizaţii teroriste a SUA din 2019.

Prin această decizie, Canada poate de acum îngheÅ£a activele ÅŸi îi poate urmări în justiÅ£ie pe membrii organizaÅ£iei, cărora le sunt interzise, de asemenea, toate tranzacÅ£iile financiare.

Lista canadiană cu organizaţii teroriste include aproape 80 de entităţi, printre care Hamas, Al-Qaida, Hezbollah, talibanii, gruparea Statul Islamic, Boko Haram şi organizaţia ultranaţionalistă "Proud Boys".

Forţa Quds, unitatea de elită a Gardienilor, se afla deja pe această listă.

Această decizie vine într-un context de tensiuni crescute de mai mulÅ£i ani între Canada ÅŸi Iran.

Canada, alături de alte câteva ţări, au dat în judecată Iranul la Curtea InternaÅ£ională de JustiÅ£ie (CIJ) pentru ca Teheranul să fie găsit responsabil din punct de vedere legal pentru doborârea unui Boeing ucrainean în 2020.

Totodată, Canada a interzis accesul pe teritoriul său a 10.000 de oficiali iranieni, inclusiv membri ai Gardienilor Revoluţiei, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016