REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
11.7° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Iranul a atacat Israelul! Peste 100 de rachete au fost lansate asupra Tel Aviv-ului. Video

Iranul a atacat Israelul! Peste 100 de rachete au fost lansate asupra Tel Aviv-ului. Video

A.F. 1 octombrie 2024 | 19:52 1319

Armata israeliană a anunţat marţi seara, într-un comunicat, că au fost lansate rachete din Iran către Israel. Sirenele răsună în tot Israelul, potrivit BBC.

Iranul a atacat Israelul! Peste 100 de rachete au fost lansate asupra Tel Aviv-ului. Video

„Toți civilii israelieni se află în adăposturi antiatomice în timp ce rachete iraniene sunt trase asupra Israelului”, transmite IDF.

Cu puţin timp înainte, purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, declarase că tirul de rachete anticipat din partea Iranului este probabil să fie de mare amploare.  

Iranul a atacat Israelul! Peste 100 de rachete au fost lansate asupra Tel Aviv-ului. Videorachete lansate asupra Tel Aviv-ului

„Urmărim ameninţarea cu seriozitate. Cerem publicului să urmeze instrucţiunile Comandamentului Frontului Intern. Tirul dinspre Iran ar putea fi de mare amploare”, a spus el într-o conferinţă de presă.  

Iranul a atacat Israelul! Peste 100 de rachete au fost lansate asupra Tel Aviv-ului. VideoDaniel Hagari

„Atunci când sună o sirenă, sunteţi rugaţi să intraţi într-o zonă protejată şi să rămâneţi acolo până când vă vom notifica altfel”, a adaugat Hagari, potrivit The Times of Israel.  

Peste 100 de rachete ar fi fost lansate într-un prim val al atacului.

Rachete au fost văzute zburând deasupra Iordaniei, au declarat doi martori Reuters.  

Iranul a atacat Israelul! Peste 100 de rachete au fost lansate asupra Tel Aviv-ului. Videorachete lansate asupra Tel Aviv-ului

„Vi se cere să fiți vigilenți și să acționați exact în conformitate cu instrucțiunile Comandamentului Frontului Intern. În ultimele minute, Comandamentul Frontului Intern a distribuit instrucțiuni de salvare a vieții în diferite zone ale țării. Publicul este rugat să respecte directivele Comandamentului Frontului Intern, iar atunci când sună o alarmă, trebuie să intrați în zona protejată și să așteptați acolo până la noi instrucțiuni. IDF face și va face tot ce este necesar pentru a proteja cetățenii statului Israel”, a transmis purtătorul de cuvânt al IDF.

Este cel mai mare atac al Iranului după cel din aprilie 2024, când au fost lansate spre Israel peste 200 de drone și rachete.

Video 1:

Surse SUA spun că mai multe rachete iraniene ar fi fost doborâte deasupra Iordaniei. Ar fi fost și rachete care au scăpat de sistemul antiaerian și au produs un impact la sol.

Video 2:

SUA sunt pregătite să ajute Israelul să se apere împotriva atacurilor şi să protejeze personalul american din regiune, a declarat preşedintele Joe Biden.

Iranul a atacat Israelul! Peste 100 de rachete au fost lansate asupra Tel Aviv-ului. Videorachete lansate asupra Tel Aviv-ului

Video 3:

 

Preşedintele american a convocat marţi dimineaţă o întâlnire cu vicepreşedintele Harris şi echipa lor de securitate naţională pentru a discuta despre planurile iraniene de a lansa un atac împotriva Israelului, anunţă Casa Albă, citează news.ro.

Video 4:

 

 

„Am discutat despre modul în care Statele Unite sunt pregătite să ajute Israelul să se apere împotriva acestor atacuri şi să protejeze personalul american din regiune“, a scris Biden pe platforma X.

Potrivit jurnaliştilor de la faţa locului, deasupra Ierusalimului se pot vedea luminile tirurilor de interceptare ale sistemului Iron Dome, urmate de detonări.

Update:

Cotidianul israelian Haaretz scrie că serviciile medicale Magen David Adom, echivalentul Crucii Roșii în Israel, anunță că două persoane au fost rănite în Tel Aviv, în urma atacului iranian cu rachete. Acestea au fost rănite în timp ce se îndreptau spre un adăpost, așa cum primiseră indicații din partea autorităților.

Iranul a lansat 150 de rachete balistice în Israel într-un atac fără precedent, care i-a trimis pe civilii din statul evreu în adăposturile anti-bombă.

Spațiul aerian israelian a fost închis în urma atacului iranian. Iordania și Irakul și-au închis, de asemenea, spațiul aerian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru incapabilii de mai jos care scriu in necunoștință de cauza sau ce vad pe la tv , pai palestinienii sunt ingradintit de 60 de ani și lipsiți de drepturi , sa aveți parte de soarta lor oare tot așa o sa judecați ? Dar în afara de ce va da tv ul nu știți nimic , nu strică puțină istorie
5
1
Ești prea pro,st și spălat pe creier ca să înțelegi. Nici situația, nici ce se întâmplă, nici ce am vrut să spun. Așa ca, sictir. D’aia suntem unde suntem.
3
2
ia-ti pastilele ca din 20 cuvinte ai deraiat in 3 domenii pe care nici nu le intelegi
3
2
Dau jidanii cu artificii pentru ca apoi să guițe și să se victimizeze din nou, cum ca ei sunt poporul ales, cum ca Honolulu, cum. A nimeni nu trebuie sa ii atingă, pentru ca, nu-i așa nu trebuie sa se mai repete, cum ca trebuie stârpită orice religie pentru ca numai a lor este valabila, pentru ca restul se pot amesteca între ei, dar țara lor sa își păstreze tradiția, fără imigrație, cu rata cea mai mare de pe glob a absolvenților de universități, în timp ce au distrus Europa cu imigranții, cu lgbt ul, cu bătaia de joc ca poți fi azi câine, mâine o masă. Dacă dispare mizeria de Israel, o să se curețe și Europa de ciiiori.
6
5
Titlul corect era: "Iranul raspunde la atacurile Israelului cu 100 de..."
7
6
s au adunat sustinatorii tatorilor de capre si cei cu iq-u sub nivelu marii
6
5
Poți bă să aprobi terorismul islamic, ăștia care comentați pro război ar trebui să fiți carne de tun, oriunde. Dacă o omoara pe mata la ea în sat, ții cu atacatorii ?
8
6
Ne bucuram , Israelul trebuie sa devină istorie
10
10
Primești ceea ce oferi ! Să sperăm ca Palestina își va recăpăta țara și vor reuși să trăiască în liniștea așa cum meritau !
9
9
Foarte bine.Perfect.
12
11

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515