REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
24.3° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Iranul va ataca Israelul în următoarele 24-48 de ore

Iranul va ataca Israelul în următoarele 24-48 de ore

Mariana MURAT 5 august 2024 | 18:03 1226

Sistemele israeliene de apărare aeriană au interceptat luni dimineaţa mai multe drone lansate de miliţia şiită Hezbollah din Liban, una reuşind să cadă în vecinătatea kibutzului Ayelet HaShahar, la aproximativ zece kilometri de graniţă. Secretarul de stat Antony Blinken le-a spus, duminică, omologilor săi din țările G7 că un atac al Iranului și Hezbollah împotriva Israelului ar putea începe chiar luni.

Iranul va ataca Israelul in urmatoarele 24-48 de ore Iranul va ataca Israelul în următoarele 24-48 de ore 

Conform unui comunicat al armatei israeliene, "în urma căderii în zonă (a unei drone - n.r.), un ofiţer şi un soldat ai forţelor armate au fost răniţi uşor". Cei doi au fost transportaţi la un spital pentru a primi tratament, iar pompierii s-au deplasat la locul impactului pentru a încerca să stingă incendiul provocat de căderea dronei. Hezbollah a revendicat atacul, despre care a spus că a vizat "noul cartier general al Diviziei 91 al armatei" din Ayelet. Gruparea şiită pro-iraniană a susţinut că lansarea dronelor a avut loc ca răspuns la atacurile israeliene asupra Bazouriye şi Deir Seryan, în care doi luptători au fost ucişi, în timp ce duminică noaptea Hezbollah a anunţat moartea altor doi luptători în atacuri israeliene mai departe de graniţă, unul dintre ele la Louaizeh, la doar 12 kilometri de Beirut.

Din octombrie, schimburi de focuri constante au loc între armata israeliană şi miliţia libaneză Hezbollah, ducând relaţiile dintre cele două ţări la cel mai înalt vârf de tensiune din 2006. Tensiunile riscă să se transforme într-un război pe mai multe fronturi, cu implicarea Iranului, după bombardamentul israelian de la Beirut săptămâna trecută, care a ucis un lider militar al Hezbollah, şi asasinarea la Teheran a liderului politic al Hamas. Blinken spune că limitarea loviturilor este cea mai bună șansă de a preveni războiul total Secretarul de stat Antony Blinken le-a spus, duminică, omologilor săi din țările G7 că un atac al Iranului și Hezbollah împotriva Israelului ar putea începe chiar luni, au declarat trei surse pentru Axios. Blinken a convocat o conferință telefonică pentru a se coordona cu aliații apropiați ai SUA și pentru a încerca să genereze presiuni diplomatice de ultim moment asupra Iranului și Hezbollah pentru a minimiza pe cât posibil represaliile acestora.

Iranul va ataca Israelul in urmatoarele 24-48 de ore Antony Blinken

El a subliniat că limitarea impactului loviturilor lor este cea mai bună șansă de a preveni războiul total. Iranul și aliatul său libanez Hezbollah au promis că vor răspunde la asasinarea de către Israel a liderului politic Hamas Ismail Haniyeh la Teheran și a comandantului militar Hezbollah Fuad Shukr la Beirut. Blinken a spus că SUA nu știe momentul exact al atacurilor, dar a subliniat că ar putea începe în următoarele 24-48 de ore, adică chiar luni. Secretarul de stat le-a spus omologilor săi că SUA depun eforturi pentru a rupe ciclul de escaladări încercând să limiteze cât mai mult posibil atacurile Iranului și Hezbollah și apoi să restrângă răspunsul israelian. Blinken le-a cerut celorlalți miniștri de externe să exercite presiuni diplomatice asupra Iranului, Hezbollah și Israelul pentru a menține reținerea maximă.

Iranul va ataca Israelul in urmatoarele 24-48 de ore Iranul va ataca Israelul în următoarele 24-48 de ore 

Comandantul Comandamentului Central al SUA, generalul Michael Kurilla, este așteptat să sosească luni în Israel pentru a finaliza pregătirile cu Forțele de Apărare Israelului înaintea posibilului atac al Iranului și Hezbollah, mi-au spus oficialii israelieni. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a convocat o întâlnire duminică seara cu ministrul apărării Yoav Gallant și șefii armatei și ai serviciilor de informații. "Iranul și slujitorii săi caută să ne înconjoare într-o stăpânire a terorismului. Suntem hotărâți să le stăm împotriva lor pe fiecare front și în fiecare arenă - aproape și departe. Cine vrea să ne facă rău va plăti un preț foarte mare", a spus Netanyahu înainte de întâlnire.

Gallant a vorbit duminică și cu omologul său american Lloyd Austin Și alte țări din regiune se pregătesc pentru o escaladare dramatică și se luptă să încerce să o prevină. Ministrul iordanian de externe Ayman Safadi a vizitat duminică Teheranul, în prima călătorie oficială de acest fel din aproape un deceniu. Iordania este îngrijorată că un atac iranian cu rachete și drone va trece prin spațiul său aerian, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ați corectat digi 34 în 24. măcar de atâta să fiți în stare. ..auzi la repli caca... au început să scrie de Iran în loc de știri cu pomul căzut, peștele stricat, capacul de canalizare furat și că M. P A S C A L a slăbit de la atâta rucola.
0
0
Mue mahomedani
3
2
Adică Imperiul Persan, au tradiție în a cuceri teritorii, ca și rușii de altfel
4
3

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303