REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° ConstanÈ›a Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
22.4° ConstanÈ›a Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Irlanda stinge lumina verde de Ziua Sfântului Patrick, din cauza crizei energetice

Irlanda stinge lumina verde de Ziua Sfântului Patrick, din cauza crizei energetice

Valentina CAMARA 18 martie 2023 | 00:00 428

Biroul de Turism din Irlanda a anunÅ£at joi că a anulat, din cauza crizei energetice ÅŸi a invaziei ruse în Ucraina, campania de promovare pentru Ziua Sfântului Patrick, în cadrul căreia sute de clădiri emblematice sau peisaje celebre din până la 55 de ţări sunt iluminate în verde în fiecare 17 martie, transmite EFE.

Irlanda stinge lumina verde de Ziua Sfantului Patrick, din cauza crizei energetice

Această iniÅ£iativă, lansată pentru prima dată în 2009, se transformase într-un eveniment major promovat de autorităţile de la Dublin pentru a marca la nivel global Ziua Sfântului Patrick, patronul Irlandei, iar în fiecare an tot mai multe oraÅŸe se alăturau ''cauzei'' Sfântului Patrick.

În 2012, de exemplu, fântâna dedicată zeiÅ£ei Cibeles din Madrid a fost iluminată pentru prima dată în verde, iar în 2019 oraÅŸul La Coruna (nord-vestul Spaniei) a făcut acelaÅŸi lucru cu Turnul lui Hercule, singurul far roman din lume care funcÅ£ionează ÅŸi astăzi.

Pe lunga listă a locurilor care s-au alăturat campaniei "Global Greening" ("Înverzire Globală") se regăsesc Cascada Niagara, Colosseumul din Roma, Turnul Eiffel, Piramidele din Giza, Empire State Building din New York ÅŸi Opera din Sydney.

Cu toate acestea, ''Turism Ireland'' a decis să o suspende din cauza creÅŸterii costurilor cu energia ÅŸi în semn de solidaritate cu Ucraina, aÅŸa că unele ţări vor opta pentru albastrul ÅŸi galbenul drapelului ucrainean, a explicat joi un purtător de cuvânt.

"DeÅŸi nu vom promova campania "Global Greening" anul acesta, filialele birourilor de turism din întreaga lume au lansat un program amplu de activitate comercială ÅŸi media în această săptămână pentru a promova insula Irlanda ca o destinaÅ£ie excelentă", a spus sursa citată.

Autorităţile irlandeze din domeniul turismului estimează că, în ultimii ani, iluminarea a peste 450 de monumente, clădiri emblematice sau peisaje celebre din până în 55 de ţări în fiecare zi de Sfântul Patrick a costat guvernul din Dublin aproximativ 50.000 de euro.

''Turism Ireland'' a dat asigurări în 2019 că această factură a fost ''ieftină'', estimând totodată că acoperirea mediatică internaÅ£ională realizată în timpul festivităţilor de Sfântul Patrick s-ar ridica la peste 10 milioane de euro. Cu alte cuvinte, acesta ar fi preÅ£ul real pe care l-ar plăti guvernul irlandez dacă ar trebui să cumpere spaÅ£iu publicitar în mass-media audiovizuale, în presa scrisă ÅŸi pe internet pentru a promova o sărbătoare care a devenit globală, a anunÅ£at cu acel prilej ''Turism Ireland''.

În cadrul acestei campanii de promovare, premierul irlandez în exerciÅ£iu este primit în fiecare 17 martie la Washington de către preÅŸedintele SUA, în timp ce restul executivului de la Dublin se implică în misiuni diplomatice în întreaga lume, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436