REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° ConstanÈ›a Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° ConstanÈ›a Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Isărescu, către IT-iști și mediul de afaceri: "Unii vor rentă viageră"

Isărescu, către IT-iști și mediul de afaceri: "Unii vor rentă viageră"

Ana Maria LIPAN 9 august 2023 | 12:50 1003

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat miercuri că toată lumea trebuie să plătească impozite È™i a subliniat că privilegiile sunt date cu un scop pentru un anumit termen care, odată depășit, transformă facilitățile "în rentă viageră", "ceea ce nu merge".

Isarescu, catre IT-isti si mediul de afaceri: 'Unii vor renta viagera'

"Mediul de afaceri nu trebuie cocoÈ™at cu multe impozite, dar trebuie să plătească toată lumea impozite. Privilegiile astea fiscale sunt cu un scop bine È›intit, dar sunt pentru unu, doi, cinci ani. Când depășeÈ™ti 10 - 15 ani nu mai sunt privilegii, devin rente care distorsionează piaÈ›a È™i creează probleme în ce priveÈ™te solidaritatea È™i coeziunea. ÎnÈ›eleg că unii vor chiar rentă viageră. Nu merge. Nu e vorba să îi împovărăm prea mult, dar să mă exprim aÈ™a cum s-a exprimat fostul premier Stolojan, treptat, treptat, trebuie să renunțăm la ele, la privilegiile fiscale", a declarat Mugur Isărescu, potrivit digi24.ro.

Guvernatorul BNR a subliniat că Banca NaÈ›ională sprijină în totalitate un program al guvernului de ajustare fiscală. A spus că decizia e politică, nu fiscală È™i că "decizia politică nu e uÈ™oară."

"Decizia politică nu e uÈ™oară, e treaba grea, eu am făcut reforma în 2000 È™i È™tiu cum e. Problema României e mult mai serioasă fiscal decât se discută pe bucățele, È›ara vrea servicii publice de calitate, autostrăzi, È™coli de calitate, spitale È™i sănătate, dacă le aduni ajungi la 40 – 50% din PIB. Acum sunt mai mult de 40% È™i vrem să le acoperim cu 27% din venituri? Treabă grea. Nu putem face multe recomandări. Discutăm cel mult de un pachet care să fie echilibrat, să ajute È›ara, să dea inflaÈ›ia în jos, să corecteze deficitele", a declarat Isărescu.  

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", că România nu-È™i mai permite excepÈ›ii fiscale precum cea de la plata CASS aplicată pentru angajaÈ›ii din sectorul IT. El spune că a fost nevoie de ea dar că acum trebuie "echitate fiscală".

Ca argument în favoarea măsurii fiscale pe care o discută CoaliÈ›ia, Ciolacu a declarat: "aveÈ›i miliarde de euro care vin de la UE pentru toate zonele de digitalizare din România, exact cu ce vă ocupaÈ›i dvs. VreÈ›i să riscăm să pierdem aceste miliarde È™i să n-aveÈ›i ce munci, sau să ne aÈ™ezăm la masă È™i să înÈ›elegem că România nu îÈ™i mai permite ce îÈ™i permitea acum câteva luni?".  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are dreptate omul, pe langa exemplul lui stiu si eu un gunoi la BNR care sta de o viata intreaga si incaseaza salariu si pensie din taxele mele.
0
0
inca mai asteptam raspunsul la intrebarea de ce bancile din romania au cele mai mari profituri din ue la o distanta foarte mare de alte tari si noi cele mai mari rate la imprumuturi tot fata de celelate tari dar am ramas si de data asta cu ochii in soare ca de obicei
4
0
bagamias p**a in gura ta de lacheu ordinar. Tu d ecand esti ma javra la bnr? la tine nu e renta viagera? vrei tu sa imi iei mie din banii munciti smai mult impozit? dute dracu ma javra. Sa iti ia tie din salariu ma javra ordinara! ar trebui sa fii dat afara si sa ti se ia salariul pe ultimii 3 ani pt ce ai spus!
4
2
ASTA E RENTA VIAGERA BABANA,
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699