REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Își vor face bagajul Bobeș și Călin din Primăria Constanța, după ce au recunoscut că au măsluit un concurs?!

Își vor face bagajul Bobeș și Călin din Primăria Constanța, după ce au recunoscut că au măsluit un concurs?!

Mirela PASCAL 12 decembrie 2023 | 00:00 4809

Replica a anunțat, recent, că fostul secretar al municipiului Constanța, Mirabela Călin, a ajuns în atenția DNA, într-un dosar ce ar viza un concurs organizat pentru postul de secretar. Mirabela Călin și-a recunoscut vina în fața procurorilor, iar dosarul de urmărire penală a ajuns în instanță. În aceeași situație este și Laura Bobeș, șefa Serviciului Resurse Umane, care i-ar fi dat subiectele lui Călin, la concursul organizat în decembrie 2021. Întrebarea care stă, acum, pe buzele tuturor este dacă cele două mai stau pe funcții, în condițiile date?

isi vor face bagajul Bobes si Calin din Primaria Constanta, dupa ce au recunoscut ca au masluit un concurs?!Mirabela Călin, Laura Bobeș

Mirabela Călin a fost secretarul municipiului în iunie 2021, luându-i locul Georgianei Gospodaru. Călin fusese adusă de la Departamentul Juridic Contencios, acolo unde a revenit după ce i-au fost retrase atribuțiile. A râvnit pentru funcție atât de mult, încât s-a prezentat și la concursul organizat în 2021, decembrie. Însă,  imediat după susținerea probelor, procurorii DNA au descins în primărie și au luat la puricat documentele. Sesizarea a fost făcută din exterior... clar, de cineva care știa că Mirabela Călin și Laura Bobeș sunt mână în mână, cea din urmă ajutând-o pe Călin cu subiectele. Scaunul de secretar general a fost râvnit, și la acea vreme, și de Aurel Marinescu, un funcționar public din Olt. La acea vreme, Marinescu ne-a precizat că nu el este cel care a făcut sesizarea la DNA, deși avea suspiciuni cu privire la modul în care s-a desfășurat concursul.

isi vor face bagajul Bobes si Calin din Primaria Constanta, dupa ce au recunoscut ca au masluit un concurs?!Aurel Marinescu

Revenind, procurorii au terminat ancheta și, în final, au transmis dosarul de urmărire penală, pe numele Mirabelei Călin, în instanță, cu un acord semnat de către aceasta, de recunoaștere a vinovăției. În aceeași situație este și Laura Bobeș. Însă, în aceste condiții, probabil mulți se întreabă ce mai caută cele două în primărie. Păi, situația este un pic complicată. Cel mai probabil, șefii celor două urmează să demareze procedura de cercetare disciplinară, urmând ca, mai apoi, să ia o decizie. Însă, ce spune Codul administrativ?

isi vor face bagajul Bobes si Calin din Primaria Constanta, dupa ce au recunoscut ca au masluit un concurs?!Laura Bobeș

Pleacă sau nu din primărie Călin și Bobeș?

Articolul 513, care face referire la Suspendarea de drept a raporturilor de serviciu, spune în felul următor: Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public se află în una dintre următoarele situaţii: este numit într-o funcţie de demnitate publică, pentru perioada respectivă;  este ales, într-o funcţie de demnitate publică, pentru perioada respectivă; este desemnat să desfăşoare activităţi în cadrul unor misiuni diplomatice ale României ori în cadrul unor organisme sau instituţii ale Uniunii Europene sau în alte organisme sau instituţii de drept public internaţional, ca reprezentant al autorităţii sau instituţiei publice sau al statului român, pentru perioada respectivă;  îndeplineşte serviciul militar la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu;  este arestat preventiv, se află în arest la domiciliu, precum şi în cazul în care, faţă de acesta s-a dispus, în condiţiile Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările şi completările ulterioare, luarea măsurii controlului judiciar ori a măsurii controlului judiciar pe cauţiune, dacă în sarcina acestuia au fost stabilite obligaţii care împiedică exercitarea raportului de serviciu; în cazul în care s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni dintre cele prevăzute la art. 465 lit. h). Ceea ce se aplică în cazul celor două. De altfel, a mai fost o situație când un angajat al primăriei a fost, în trecut, trimis în judecată, într-un dosar de corupție, iar raporturile contractuale cu UAT Constanța au fost suspendate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DNA ar trebui sa acheteze mai mult de jumatate din politia locala. Incepand cu TOADER SERBAN si ceilalți inspectori nelutu sabou, Munteanu, Manea, petre, s am d
2
0
De Bobes ma doare in fund, o mizerabila de functionara, dar Calin Mirabela este o persoana cu mult bun simt, regret ceea ce i se intampla.
3
2
Nimic nu se intampla fara acordul lui chitac si/sau rusu!
8
0
Plm o sa fie promovate
2
2
siguranta. Vor fi chemate in guvern!
3
1
Mare stire mare! Toate posturile se ocupa in institutiile statului in acest fel. Toți analfabeții ocupa posturi cu darea subiectelor înainte. Iar unul capabil care se pregătește și speră sa ocupe postul pe drept..... nu are nici o șansă! Se duc ca fraierii la examen! Oglinda societatii in care traim! Astea doua ar trebui date afara. Asa e corupt sistemul de stat!
13
0
Niste impostoare ,luate pe faras si aruncate in WC.
7
0
nu e ok ce a facut laura bobes, dar marinescu ala are o fata de dobitoc sadea si mai ales binganitor, pfffff. Din pacate e tardiv sa se faca o ancheta si pe la Polutia locala, sa vada baietzii de la denea cati maimutoi locali au fost angajati in detrimentul altora pentru ca au primit subiectele la ,,examene". Iar asta se intampla la 90% din ,,concursurile" de angajare in institutiile de stat, unde majoritatea sunt angajati prin aceasta procedura. Romanica isi merita statutul de stat corupt, bananier, vai si amar !
13
1
Sa le F.U.T pe amindoua !
8
3
O să plece astea exact cum a plecat și Fulvia și Constantin, cercetate penal și ajunse ”mai sus” ca înainte...
12
3
ce fetze de meeeekedoance bohrate au. Asta e primaria Constanta un cuib de shobolani etnici meeekedoni imigranti. meeekedonul Madzare a umplut primaria de neamurile lui hootzi de neam si e***e.
19
4
e si p*****a si sifonara. a mai bagat-o si p-aia ca i-a dat subiectele. fara de care subiecte lua nota 2. si in timp ce a fost secretara ce a semnat daca era nula? Ah, da, avea atitudinea potrivita
14
0
Primăria Constanța, prostituție, incompetență, limbism, prostie si hoție! Acest linge buba, Virjil, bashina cu k*t, continuă furaciunile preDecedatilor Fuckadau, GheiMazare!
19
1
de concursuri masluite in 33 de ani as fi fost chiar revoltat daca s-ar fi legat cineva de mine; dna a terminat cu marea coruptie de la nivel inalt si a ajuns la functionari de primarii ? la anul trece la femei de serviciu si paznici ?
10
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016