REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
24.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Israel-Hamas: Greta Thunberg îşi reînnoieşte sprijinul pentru palestinieni

Israel-Hamas: Greta Thunberg îşi reînnoieşte sprijinul pentru palestinieni

A.F. 6 decembrie 2023 | 00:00 297

Filiala suedeză Fridays for Future, din care face parte Greta Thunberg, ÅŸi-a reiterat marÅ£i solidaritatea cu palestinienii din Gaza, ca răspuns la criticile aduse miÅŸcării climatice în legătură cu conflictul Israel-Hamas, relatează France Presse.

Israel-Hamas: Greta Thunberg isi reinnoieste sprijinul pentru palestinieniGreta Thunberg

La sfârÅŸitul lunii octombrie, în Germania s-au ridicat voci pentru a cere filialei germane să rupă legăturile cu miÅŸcarea internaÅ£ională pentru climat, criticând-o pe tânăra activistă pentru poziÅ£ii considerate pro-palestiniene în conflict.

"Fridays for Future nu s-a 'radicalizat' ÅŸi nu a 'devenit' politică. Am fost întotdeauna (miÅŸcare, n.r.) politică pentru că am fost întotdeauna o miÅŸcare pentru dreptate", scrie miÅŸcarea într-un articol publicat în cotidianul suedez Aftonbladet. O versiune în limba engleză este publicată în ziarul britanic The Guardian.

"Apărarea justiÅ£iei climatice este înrădăcinată în preocuparea pentru oameni ÅŸi pentru drepturile lor umane", adaugă activiÅŸtii. "Este firesc să fim solidari cu palestinienii ÅŸi cu toÅ£i civilii afectaÅ£i" de război, adaugă ei, subliniind că este de datoria lor ca miÅŸcarea "să se exprime când oamenii suferă, sunt forÅ£aÅ£i să fugă din casele lor ÅŸi sunt uciÅŸi - indiferent de motiv".

Ca reacÅ£ie la bombardamentele israeliene asupra Gazei urmate atacurilor sângeroase ale Hamas din 7 octombrie împotriva Israelului, Fridays for Future a denunÅ£at "genocidul" din Gaza ÅŸi a criticat "sprijinul occidental ÅŸi maÅŸinăriile de dezinformare".

Comentarii faţă de care preÅŸedinta secÅ£iei germane a organizaÅ£iei, Luisa Neubauer, s-a desolidarizat, declarându-se "dezamăgită că Greta Thunberg nu are nimic concret de spus despre victimele evreieÅŸti ale masacrului din 7 octombrie".

"Faptul că Hamas a ucis civili israelieni într-un atac oribil nu poate în niciun fel să legitimeze crimele de război comise de Israel", adaugă Fridays for Future Sweden în articol. "Comiterea unui genocid nu constituie legitimă apărare ÅŸi nu este în niciun caz proporÅ£ională", notează miÅŸcarea.

MiÅŸcarea condamnă de asemenea creÅŸterea actelor antisemite ÅŸi islamofobe în Suedia ÅŸi "peste tot în lume", solicitând "să se facă distincÅ£ie între Hamas, musulmani ÅŸi palestinieni, aÅŸa cum statul Israel trebuie să fie distins de poporul evreu ÅŸi israelieni".

Angajată din 27 octombrie într-o ofensivă terestră în nordul teritoriului palestinian asediat, armata israeliană ÅŸi-a extins operaÅ£iunile la sol în toată FâÅŸia Gaza, la aproape două luni de la începutul războiului declanÅŸat de atacul sângeros al Hamas împotriva Israelului care a făcut 1.200 de morÅ£i, majoritatea civili, conform autorităţilor.

Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunÅ£at luni că 15.899 de persoane, dintre care 70% femei, precum ÅŸi copii ÅŸi adolescenÅ£i, au fost ucise de la începutul bombardamentelor israeliene asupra FâÅŸiei Gaza la 7 octombrie, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In realitate,aceasta fetita nu este un geniu,o entitate divina materializata ,ci o papusa dirijata de un grup de exaltati. Este trist ca i se da atata importanta si ca ea,copila este folostia inclusiv sa incaseze criticile,cand de fapt nu este vinovata. Este scut uman al asa zisilor ecologisti,care apropo,nu se iau de cei care merg la conferinte cu avioane private si polueaza intr-o zi mai mult decat comunitati intregi intr-un an.Ce se vrea,sa mancam corcoduse si gandaci,sa renuntam la industrie,sa traim la nivel cu taratoarele,sa fim supusi unor lideri mondiali ,sa fie o parte sclavi si una limitata de sefi? Serios,planeta sufera ca este grav poluata de bolnavi mintal,de cretini ajunsi la putere, de oameni inversunati sa nu gandeasca liber.
0
0
Minora asta nu are parinti?Scoala unde ar fi trebuit a merge nu pune absente?Ori cumva este arestata la domiciliu pentru instigare la terorism climatic?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712