REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
20.5° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Israelienii construiesc un parc fotovoltaic la Ovidiu

Israelienii construiesc un parc fotovoltaic la Ovidiu

Replica API 23 februarie 2022 | 22:11 3769

Israelienii de la Econergy Renewable Energy Ltd și-au asigurat o finanțare de 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea mai multor proiecte fotovoltaice în Polonia și România. Compania care deține deja cel mai mare parc fotovoltaic din România vine și la malul mării și va începe chiar de anul acesta construcția unui parc fotovoltaic la Ovidiu.

Compania israeliană Econergy Renewable Energy Ltd a convenit să înființeze două societăți mixte prin care va atrage 200 de milioane EUR pentru sprijinirea proiectelor sale din România și Poloni, anunță publicația Renewables Now.

Dezvoltatorul de surse regenerabile a anunțat că va primi 150 de milioane de euro de la asigurătorul israelian Phoenix Insurance, fonduri care vor fi direcționate către câteva dintre proiectele de energie regenerabilă ale Econergy din România și Polonia, care sunt programate să intre în construcție în 2022.

Israelienii care activează deja în Argeș și Brașov se extind și pe litoralul românesc, unde au cumpărat un proiect fotovoltaic în orașul Ovidiu, potrivit Profit. Parcul fotovoltaic pe care Econergy va începe să-l construiască la Ovidiu chiar de anul acesta va avea o capacitate de 60 MW.

Construiesc în Argeș cel mai mare parc fotovoltaic din România

În paralel, Econergy construiește la Rătești, în județul Argeș, cel mai mare parc solar din țară, cu o capacitate de 153 MW, proiect cumpărat vara trecută de la Portland Trust în parteneriat cu Nofar Energy. Investiția totală în proiect este estimată la aproximativ 98 milioane de euro.

Ulterior, israelienii au preluat un alt proiect fotovoltaic important, situat în Părău, județul Brașov, cu o capacitate de aproape 90 MW.

Noile acorduri de finanțare pentru piețele din România și Polonia vizează construcția de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate totală de peste 2 GW, cele mai multe în România.

În total, Ecoenergy are proiecte în dezvoltare de peste 1,5 GW în România, compania estimând că va începe construcția efectivă pentru aproximativ 400 MW în cursul acestui an.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303