REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Israelul a elaborat o listă cu aproximativ 100 de angajați ai UNRWA care activează și pentru Hamas

Israelul a elaborat o listă cu aproximativ 100 de angajați ai UNRWA care activează și pentru Hamas

Georgiana BOGLEA 12 iulie 2024 | 00:00 95

Israelul a elaborat o listă cu angajaţi ai Agenţiei Naţiunilor Unite de ajutorare pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) care activează de asemenea în cadrul mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Israelul a elaborat o lista cu aproximativ 100 de angajati ai UNRWA care activeaza si pentru Hamas

Astfel, ambasada Israelului la Berlin a anunţat că autorităţile israeliene au identificat 108 de angajaţi ai UNRWA care intră în categoria menţionată; lista respectivă a fost prezentată şefului UNRWA, Philippe Lazzarini.

UNRWA are peste 30.000 de angajaţi. Aproximativ 5,9 milioane de palestinieni din regiune (Fâşia Gaza, Cisiordania, Liban, Iordania şi Siria) sunt înregistraţi pe lângă UNRWA.

Doar un mic număr, de câteva sute de angajaţi ai UNRWA, activează pentru mişcările palestiniene Hamas sau Jihadul Islamic, a precizat reprezentanţa diplomatică israeliană din capitala Germaniei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a afirmat că lista va fi prezentată şi secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, dar documentul nu a fost deocamdată făcut public de Israel.

UNRWA a confirmat că a primit ''o scrisoare de la guvernul israelian cu acuzaţii împotriva unor angajaţi care lucrează în Fâşia Gaza''. Scrisoarea conţine o listă cu aproape 100 de persoane care se spune că sunt membri ai aripii militare a Hamas, a menţionat UNRWA, care a adăugat că tratează în mod serios aceste acuzaţii.

În luna ianuarie, 12 angajaţi ai UNRWA au fost acuzaţi de guvernul israelian de implicare în atacul terorist comis de mişcarea palestiniană Hamas, în 7 octombrie anul trecut, în sudul Israelului. Aceste acuzaţii au condus la suspendarea finanţării de către unele ţări şi entităţi donatoare. Multe dintre acestea şi-au reluat ulterior contribuţiile financiare la UNRWA, printre care Canada, Suedia, Japonia, Uniunea Europeană şi Franţa.

Conflictul actual dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie 2023 de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când cel puţin 1.170 de persoane au fost ucise. Alte circa 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră amplă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până joi la prânz, cu 38.345 de morţi (dintre care cel puţin 50 în ultimele 24 de ore) şi 88.295 de răniţi în rândul palestinienilor, conform agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510