REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
28° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Isteria a ajuns și la Constanța: benzinăriile și magazinele, luate cu asalt! Video

Isteria a ajuns și la Constanța: benzinăriile și magazinele, luate cu asalt! Video

Replica API 10 martie 2022 | 23:50 4696

Municipiul Constanța, în plin haos. Constănțenii au luat cu asalt benzinăriile, în seara de miercuri, 9 martie, după ce un zvon nefondat anunța scumpirea combustibilului. Cozi interminabile s-au format la mai toate benzinăriile, atât din Constanța, cât și din alte părți ale țării. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a amenințat cu controale stațiile de carburanți care au mărit prețul nejustificat.

În seara de miercuri, 9 martie, constănțenii au luat cu asalt toate benzinăriile din oraș, după ce un zvon care anunța creșterea exagerată a combustibilului, i-a speriat. Mai multe stații de carburanți au mărit rapid prețul combustibilului. Mai mult decât atât, aceștia au făcut acest lucru chiar dacă existau în acel moment clienți la pompe. Ulterior, pompele s-au blocat și au afișat noile prețuri exorbitante. Întreg haosul creat s-a completat cu nesfârșitele cozi formate la intrările în benzinării, care au blocat întreg orașul.

Citește și: Prețul la o benzinărie creștea ca la licitație. Video

Constănțenii s-au înarmat și au venit cu canistrele să-și facă provizii de combustibil la preț ”de ofertă”. Chiar și cu pungi, dar și pubele de gunoi.

Citește și: Așa ceva?! Românii au mers la benzinării cu... pubelele de gunoi! Video

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a amenințat cu controale benzinăriile care au majorat nejustificat prețul. El a declarat că este vorba doar de speculații.

Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei, dar există motive mâine, și am discutat și cu primul-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei și mâine să înceapă controalele, iar speculațiile trebuie aspru pedepsite mai ales în situații de criză, cum suntem acum, cu război la frontieră”, a spus Virgil Popescu.

Acesta a mai precizat că ”Nu este nici un motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla prețul”.

În plus, Virgil Popescu a subliniat faptul că în România nu se poate vorbi de lipsa de benzină și motorină.

Directorul executiv al Confederației Patronală Concordia, Radu Burnete, a ținut să liniștească românii printr-o postare pe rețelele sociale.

Oameni buni, sunt directorul celei mai mari confederații patronale din România. Producătorii de benzină sunt membrii noștri. NU O SĂ FIE MÂINE BENZINA 11 LEI. Vă spun asta cu toată responsabilitatea de care sunt capabil. Da, e război lângă noi. Da, e inflație. O să fie fluctuații. Da, mâine o să treacă puțin de 8 lei, poate va fi 8.10, dar nici vorbă de minciunile circulate iresponsabil. Vă rog, mergeți acasă”, a precizat Radu Burnete.

Acesta a mai adăugat că ”nu vă mai luați după o poză de nu știu unde. Știți foarte bine că există benzinării mai scumpe, altele mai ieftine. Noi vorbim de prețul mediu în România. Dacă-mi arătați o poză cu 9 lei, e o benzinărie din mii. Eu vă spun că prețul mediu al combustibilului în România va fi mâine în jur de 8 lei. Și că există stocuri și că nu e niciun motiv să vă panicați. Și că în această perioadă de criză vor mai fi fluctuații, dar haideți să acționăm rațional”.

Pe lângă cozile interminabile, constănțenii au golit și rafturile magazinelor. Aceștia sunt îngrijorați de eventualele majorări ale tuturor produselor.

Negru Vodă, județul Constanța

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
baaaa ciorbarilor nu mai aveti bani ba? va e frica ca se face 10 lei? saraciile. mia bine ma plimb singur pe bulivard cu mercu. stati acasa!
5
0
Ptre Tutea : Am facut 13 ani de temnita grea pentru un popor de idioti !
12
0
Serios, numai la rusi s-au gasit sa cumpere? Finanteaza razboiul contra Ucrainei.
11
0
faceti trecere de pietoni pe iorga in drept cu DSP
5
3
natie de dobitoci,imbecili notorii!azi benzina ea fel ca ieri!cretini!asta ca sa vedeti cum lu prinde dezinformarea si bagatu' de fitile la idioti!asta e ca aia cu iodu'!imbecili ordinari,care pun botu' la toate vrajelile!astia sint vaccinatii cu 7 doze si cu 7 masti pe bot singuri in masina!
22
4
Stiti ca LUKOIL e companie ruseasca?!!!
14
2
Ce natie de dobitoci. Acum se imbata ca au garajul burdusit cu canistre.
23
1
Sa te vedem domn ministru, sa te vedem daca te tii de cuvant, nu te mai crede nimeni.
14
3
Popor de cretini
32
4
De oaie asta suntem
26
2
In Franta este 2,20,la noi inca nu?
3
13

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768